Copy
eHealthRomania.com este un proiect de informare în medicina digitală pentru profesioniștii din domeniul Sănătății și cititorii paginii Facebook Sănătate în era digitală
View this email in your browser
Salvatore Iaconesi, omul de stiinta care si-a pus tomografiile pe internet

 

Hristos a înviat!
Scurt, pentru că vine weekendul, despre cum ajută mediul digital sănătatea și pacienții. Cum un om de știință italian a creat și folosit o comunitate online ca să se vindece de cancer cerebral. Sau cum o asociație de bolnavi de la noi a dezvoltat un calculator de risc online pentru cancerul ovarian. În fine, un studiu proaspăt al Organizației Mondiale a Sănătății despre medicina digitală în Europa. Nu uitați, mai și iunie ne aduc evenimente importante în sănătate, le găsiți la finalul acestui mesaj.

Și dacă încă nu sunteți convinși că internetul mai mult ajută decât strică în sănătate, uitați-vă la cum luptă zilele acestea tot online-ul românesc pentru medici și pentru spitale. Plecată de la ancheta dezinfectaților diluați, bătălia a cooptat online o mulțime de investigatori experimentați, voci reputate și militanți dedicați, pregătește un miting azi, de la ora 19, în Piața Universității și are o magnitudine nemaiîntâlnită încă. Și chiar dacă pesimiștii vor spune că nu se va schimba nimic, două lucruri rămân: 1.Ceva trebuia făcut pentru profesioniștii onești din sănătate. 2. Măcar am încercat.

Lectură plăcută, weekend bun,
Lucian

Lucian Ioniță | eHealthRomania.com

Lupta cu Cancerul. Online

La 39 de ani stătea în fața unui medic care i-a spus: „ai cancer cerebral”. Inginerul și artistul italian Salvatore Iacobesi a abordat lupta cu cancerul într-un fel care poate inspira mulți pacienți de-acum încolo: a prezentat tumora lui lumii întregi, oncologi, neurochirurgi, prieteni, cunoscuți sau necunoscuți și le-a cerut părerea.

Citește aici povestea lui completă.

Salvatore Iaconesi se va afla la București pe 10 iunie. Își va spune povestea și va răspunde participanților la ICEEhealth, secțiunea de sănătate a festivalului de tehnologie online ICEEfest.
Dacă vă doriți să îl urmăriți, puteți să vă rezervați aici participarea.

Mai multe despre ICEEhealth

Calculator de factori de risc pentru cancerul ovarian

#AcumStiu, un proiect al Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România

Campania face parte dintr-o inițiativă internațională la care participă și FABC și urmărește să transmită atât informații importante legate de cancerul ovarian cât și mesaje extrase din mărturiile femeilor care au învins boala sau prezintă risc de a face cancer ovarian. Sprijinit de Roche și AstraZeneca.  Despre proiect.

Verifică-ți aici factorii de risc (www.invingemcancerul.ro)

Sănătatea digitală în Europa. Studiu OMS pentru download

110 pagini despre telemedicină, dosare electronice de sănătate, eHealth și mHeallth

„De la inovație la implementare” este un raport complet al lucrurilor care se fac în sănătatea digitală europeană. Fiind vorba despre Organizația Mondială a Sănătății, agenție a Națiunilor Unite, materialul excede cele 28 state EU, și abordează Europa extinsă, aproape 50 de țări. Motiv de mândrie, la studiu a lucrat și un român, Alexandru Bodrug, angajat OMS la Chișinău.

Dowload gratuit studiu OMS

Evenimente eHealth și farma în mai și iunie


1. 10 iunie. ICEEhealth - O zi întreagă de sănătate digitală la ICEEfest


2. 9/10 iunie. PHARMA MARKETING Conference - Evensys


3. 8/10 iunie. eHealth Week - HIMSS Europe, Amsterdam


4. 25 mai. Forumul Industriei Farmaceutice - Pharma Business


5. 14/16 iunie. eHealth360 - EAI, Budapesta

Dacă materialele vi se par interesante pentru un coleg sau prieten, puteți să dați mai departe aceste informații cu un click pe oricare buton de mai jos.
Mulțumim!
Forward
Share
Tweet
+1
Copyright © 2016 DeciSePoate, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp