Copy
eHealthRomania.com este un proiect de informare în medicina digitală pentru profesioniștii din domeniul Sănătății
View this email in your browser
Sănătatea Digitală

 

Bună,
vă oferim în această săptămână un studiu - direcție UE pentru download, un material ePaper despre sperietoarea acestor zile, virusul Zika, și - în direct - concluziile de la conferința despre publicitatea la medicamente, ce are loc chiar acum la Hotel Ramada, în București.

Medicina personalizată –
ținta Comisiei UE în 2016-2017

Medicina personalizată și sănătatea vârstnicilor sunt cele două ținte pe care Comisia Europeană și le propune pentru anii care vin. Și, pentru a sincroniza și încuraja eforturile locale ale statelor, va investi aproape un miliard de euro, câte 500 de milioane în fiecare dintre cei doi ani ai subprogramului. Dincolo de proiecte și abordări clasice, Comisia va oferi un premiu de 1 milion de euro pentru cel mai bun proiect împotriva folosirii abuzive sau nenecesare a antibioticelor.  

DOWNLOAD gratuit STUDIU

Ce trebuie să știm despre virusul Zika, fără alarmism

Organizația Mondială a Sănătății a declarat virusul Zika o urgență globală de sănătate publică. Situația nu este însă disperată, iar virusul nu este violent. Puteți avea un material (ePaper) despre Zika cu surse OMS și BBC aici.

Cele mai comune simptome ale infectării cu Zika sunt febra ușoară, mâncărimi, de obicei însoțite de conjuctivite, dureri musculare sau articulare și o stare generală proastă, care de obicei debutează la 2-7 zile de la înțepătura unui țânțar infectat. Continuă

Publicitatea la medicamente, de la interzicerea „din greșeală” la 

Cu reprezentanți din toate industriile atinse de recenta gafă a aleșilor, care au interzis din greșeală publicitatea la medicamentele eliberabile fără rețetă, conferința ce se desfăsoară chiar acum la Hotel Ramada din București, încearcă să vadă unde este limita dintre efectul pozitiv al informării bolnavului prin publicitate și cel nociv la promisiunilor exaltate de la TVShopping-ul cu suplimente miraculoase.

Vom reveni săptămâna viitoare cu un material larg.

 

Cele mai citite articole ale săptămânii


Pancreas artificial pentru bolnavii de diabet de tip 1


Sănătatea digitală în 2016. Diabeticii își scriu singuri viitorul


Celule canceroase depistate în timp real
Oricând aveți noutăți, proiecte sau știri care credeți că merită să apară pe eHealthRomania.com, trimiteți-ni-le la lucian.ionita@ehealthromania.com

Aceste materiale ar putea fi interesante și pentru un coleg? Oferiți-i ocazia să le primească săptămânal cu un simplu click aici.


Vă mulțumim și vă dorim o zi ușoară,
Lucian Ioniță
Forward
Share
Tweet
+1
Copyright © 2016 DeciSePoate, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp