Copy
Jeugdplatform Amsterdam - nieuwsbrief juni 2017
Bekijk deze mail in je browser
Jeugdplatform Update 

We hebben het druk! En daarom zijn wij op zoek naar een aantal vrijwilligers die ons willen ondersteunen. Samen met de Jeugdplatform-collega's werk je oa. aan de bekendheid van het Jeugdplatform. 

Verder deze keer een gevarieerde update: Je leest over bijeenkomst met wethouder Kukenheim en de landelijke Kinderombudsman, een van de Jeugdplatform-jongeren vertelt hoe zij de jeugdhulp ervaart, we vertellen over een nieuw project waar wij bij betrokken zijn én we nodigen je uit op 10 juli voor een bijeenkomst over de Verwijsindex. 

Houd de site van het Jeugdplatform in de gaten voor meer nieuws en informatie. En weet je dat het jeugdplatform Amsterdam ook een twitteraccount heeft: @020jeugd en een Facebookpagina?

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het bekender maken van het Jeugdplatform. Met jullie hulp kunnen we nog meer jongeren en ouders bereiken en nog beter bijdragen aan de kwaliteit van de jeugdhulp. Benieuwd naar wat voor iemand we zoeken en wat je taken als vrijwilliger zullen zijn?
De hele vacature vind je hier

JPA IN GESPREK MET DE WETHOUDER EN DE KINDEROMBUDSMAN

Op 1 juni gingen Rebecca en Anjali van het Jeugdplatform in gesprek met wethouder Kukenheim (Jeugd) en de landelijke Kinderombudsman. Zij hebben vertelt wat zij bij het Jeugdplatform doen en waarom het zo belangrijk is dat ook jongeren meedenken en adviseren als het om jeugdhulp gaat. Benieuwd naar de tip die zij gaven aan de wethouder en de kinderombudsman? Je leest het hier..

DOOR DE OGEN VAN... 

Marise is al sinds 2014 betrokken bij het JPA. Ze is er niet altijd bij, want ze zit al een tijd op een gesloten afdeling. Niet altijd in levende lijve, want ze zit al een tijd op een gesloten afdeling. Ze vindt het belangrijk dat mensen horen hoe jongeren jeugdhulp ervaren. Marise is daarom haar ervaringen aan het opschrijven. Ze stuurde ons een preview: “Ik zit inmiddels al langer in dit systeem, het “lachen en ja knikken” systeem.
Lees meer...

UITNODIGING: PRAAT JIJ MEE OVER DE VERWIJSINDEX? 

Wist jij dat er een systeem bestaat waar begeleiders jou/jouw kind kunnen aanmelden als ze zich zorgen maken? En wist jij dat 1 op de 14 jeugdigen in Nederland in dat systeem staat? Het JPA werkt mee aan een onderzoek en daarom nodigen we je graag uit om met ons na te denken over hoe er beter gecommuniceerd kan worden met jongeren en ouders over de Verwijsindex? De uitnodiging lees je hier.. 

INZET ERVARINGSDESKUNDIGEN
IN DE JJI 

Het JPA is betrokken bij een interessant project. Het project ‘Inzet ervaringsdeskundigen in de JJI’ koppelt jongeren in jeugdgevangenissen aan jongvolwassene coaches die ooit zelf gedetineerd waren maar hun leven weer op de rit kregen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Binnenkort wordt gestart met de inzet van coaches en in het najaar van 2017 worden de eerste resultaten van het project verwacht. Meer weten?
Share
Tweet
Forward
Met het Jeugdplatform hebben jongeren en ouders een stem in de zorg voor jeugd en passend onderwijs. 
Zij adviseren op een kritische en creatieve manier over deze zorg: in de wijk, op school, in een instelling en met de gemeente. Met allerlei activiteiten, gevoed door kennis en met inzet van de juiste methoden, gaan zij het gesprek aan! 
Meer weten? Wil je meedoen? Meld je aan als deelnemer!
Meld je aan als deelnemer!
Copyright © 2017 Jeugdplatform Amsterdam, Alle rechten voorbehouden

Jeugdplatform Amsterdam wordt ondersteund door Clïentenbelang Amsterdam en Stichting Alexander

Reageren?: nieuwsbrief@jeugdplatformamsterdam.nl 

unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Jeugdplatform Amsterdam · Plantage Middenlaan 14-1 · Amsterdam, 1018DD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp