Copy
Jeugdplatform Amsterdam - nieuwsbrief maart 2015
Bekijk deze mail in je browser

Het Jeugdplatform Amsterdam heeft ook deze maand niet stilgezeten. Lees onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alles wat er speelt!


Het Jeugdplatform heeft een nieuwe website! Naast dat alle informatie nog makkelijker te vinden is hebben wij ook een nieuwe functie op de site. Je kunt vanaf nu namelijk online meldingen doen. Dus heb jij een goed idee, een opmerking of een klacht? Laat het ons via de site weten. 

De belangenbehartigers brengen nog steeds signalen en knelpunten in kaart en zijn druk bezig om zorgwekkende signalen verder te verkennen samen met ouders en jongeren. Dit gaat zo hard dat zij vanaf deze maand ondersteuning zullen krijgen van twee nieuwe belangenbehartigers! 

Op 16 maart jl. heeft er een inspirerende themabijeenkomst plaatsgevonden over mantelzorg. Naast heftige verhalen, zijn er ook veel goede ideeën naar voren gekomen die uiteindelijk hebben geleid tot een officiële inspraakreactie naar de gemeente.  

Houd de site van het Jeugdplatform in de gaten voor meer nieuws en informatie. En weet je dat het jeugdplatform Amsterdam ook een twitteraccount heeft: @020jeugd en een
facebookpagina?

HET JEUGDPLATFORM HEEFT EEN NIEUWE WEBSITE!

Het Jeugdplatform heeft een nieuwe website vol informatie en een nieuwe functie.  Je kunt vanaf nu namelijk online meldingen doen. Dus heb jij een goed idee, een opmerking of een klacht? Laat het ons via de site weten. Lees meer..

MELDACTIE: PROBLEMEN ZORG IN NATURA (ZIN)

Het Jeugdplatform heeft een signaal opgevangen wat betreft de zorg voor kinderen en jongeren in Amsterdam met een Zorg-in-Natura-indicatie (voormalig AWBZ), zorgaanbieders kunnen namelijk niet voldoen aan het aantal geïndiceerde zorguren. Herkenbaar? Laat van je horen! Lees meer.. 
 

NIEUWE SIGNALEN OPGEPIKT!

Het bereik van het Jeugdplatform wordt steeds groter, steeds meer jongeren, ouders en professionals weten ons te vinden met signalen. Dit kan gaan over de Ouder- en Kind Teams, over het persoonsgebonden budget (pgb), maar ook over de bezuinigingen op psycho-educatie. Kijk op de website voor meer signalen. Lees meer.. 
 

IMPRESSIE THEMABIJEENKOMST: MANTELZORG 

Op 16 maart jl. heeft er een inspirerende themabijeenkomst plaatsgevonden over mantelzorg. Er werd stilgestaan bij vragen als: Wat vind jij belangrijk als je voor iemand zorgt? Wat heb jij nodig aan zorg en ondersteuning om voor een kind, broer, zus of ouder te kunnen zorgen? Lees meer..
Met het Jeugdplatform hebben jongeren en ouders een stem in de zorg voor jeugd en passend onderwijs. 
Zij adviseren op een kritische en creatieve manier over deze zorg: in de wijk, op school, in een instelling en met de gemeente. Met allerlei activiteiten, gevoed door kennis en met inzet van de juiste methoden, gaan zij het gesprek aan! 
Meer weten? Wil je meedoen? Meld je aan als deelnemer!
Meld je aan als deelnemer!
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Jeugdplatform Amsterdam, Alle rechten voorbehouden

Reageren?: nieuwsbrief@jeugdplatformamsterdam.nl

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp