Copy
Jeugdplatform Amsterdam - nieuwsbrief juli 2017
Bekijk deze mail in je browser
Jeugdplatform Update 

Afgelopen maand stonden er 3 belangrijke thema’s op onze agenda:
  • De nieuwe Verordening Zorg voor de Jeugd 2018
  • Het perspectiefplan
  • Het meten van cliëntervaring
Over deze onderwerpen hebben wij een reactie uitgebracht: met daarin tips, ideeën en adviezen. Ook is Jeslin met een vrijwilliger op pad geweest om het Jeugdplatform nog bekender te maken. Dit keer waren zij in Amsterdam Zuid-Oost.
Je leest er alles over in deze nieuwsbrief! 

Houd de site van het Jeugdplatform in de gaten voor meer nieuws en informatie. En weet je dat het Jeugdplatform Amsterdam ook een twitteraccount heeft: @020jeugd en een Facebookpagina?

NADENKEN OVER DE NIEUWE VERORDENING ZORG VOOR DE JEUGD 

De Verordening Zorg voor de Jeugd is een belangrijk document. Maar door veranderingen binnen de hulp moet er een nieuwe Verordening opgesteld worden. Sinds 20 juni kunnen alle Amsterdammers – van jong tot oud – reageren op de concept-verordening. En natuurlijk maakt het Jeugdplatform ook gebruik van deze mogelijkheid. Benieuwd naar wat jongeren en ouders gezegd hebben? Lees verder..

PERSPECTIEFPLAN - VOOR HET GEZIN

Het Jeugdplatform is gevraagd om vanuit cliëntperspectief mee te denken over het perspectiefplan. Dat is een plan dat vanaf 2018 ingezet moet worden bij alle gezinnen die een hulpvraag hebben. En wie kunnen hier beter over nadenken en op meekijken dan jongeren en ouders zelf? Meer informatie over het perspectiefplan en wat jongeren en ouders ervan vinden lees je op de site.

HOE ERVAAR JIJ DE HULP? - EEN NIEUWE VRAGENLIJST 

Gemeente Amsterdam heeft het initiatief genomen om een nieuwe vragenlijst te ontwikkelen om de ervaring van de jeugdhulp te meten. Het JPA heeft samen met jongeren en ouders gekeken naar het huidige idee voor de meting en naar de vragenlijst zelf. Conclusie: het JPA is kritisch wat betreft de ontwikkeling van de vragenlijst. Onze hele reactie vind je hier.

JESLIN EN MARIËLLE IN ZUID-OOST

Sinds kort werkt het Jeugdplatform met vaste vrijwilligers om het bereik van het Jeugdplatform te vergroten. Vorige week waren Jeslin en vrijwilliger Mariëlle in Holendrecht. Zij bezochten diverse kinderdagverblijven, buurtcentra en werden hartelijk ontvangen door de Voedselbank. Benieuwd naar hun dag en/of lijkt het jou ook leuk om een keer mee te gaan? Klik dan hier

FIJNE ZOMER!


Het Jeugdplatform wenst iedereen een hele fijne en mooie zomer toe! Wij werken de hele zomer door en zijn dus gewoon bereikbaar. De volgende nieuwsbrief kunnen jullie eind augustus verwachten.
Share
Tweet
Forward
Met het Jeugdplatform hebben jongeren en ouders een stem in de zorg voor jeugd en passend onderwijs. 
Zij adviseren op een kritische en creatieve manier over deze zorg: in de wijk, op school, in een instelling en met de gemeente. Met allerlei activiteiten, gevoed door kennis en met inzet van de juiste methoden, gaan zij het gesprek aan! 
Meer weten? Wil je meedoen? Meld je aan als deelnemer!
Meld je aan als deelnemer!
Copyright © 2017 Jeugdplatform Amsterdam, Alle rechten voorbehouden

Jeugdplatform Amsterdam wordt ondersteund door Clïentenbelang Amsterdam en Stichting Alexander

Reageren?: nieuwsbrief@jeugdplatformamsterdam.nl 

unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Jeugdplatform Amsterdam · Plantage Middenlaan 14-1 · Amsterdam, 1018DD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp