Copy
Jeugdplatform Amsterdam - nieuwsbrief juli 2015
Bekijk deze mail in je browser
Juni was een maand vol interessante themabijkomsten en symposia, waardoor we met veel verschillende Amsterdamse burgers in gesprek zijn geweest. Het Jeugdplatform heeft om de tafel gezeten met jongeren en ouders betrokken bij een vechtscheiding, (voormalig) dak- en thuisloze jongeren, mantelzorgers, maar ook hulpverleners en wetenschappers!

Wil jij ook je ervaring delen en meedenken over goede jeugdhulp? Laat je stem horen!


Houd de site van het Jeugdplatform in de gaten voor meer nieuws en informatie. En weet je dat het jeugdplatform Amsterdam ook een twitteraccount heeft: @020jeugd en een facebookpagina?

THEMABIJEENKOMST VECHTSCHEIDINGEN

Ieder jaar krijgen zo’n 3500 kinderen in Nederland te maken met een ‘vechtscheiding’. Omdat het Jeugdplatform het belangrijk vinden dat jongeren en ouders die hier zelf mee te maken hebben gehad voldoende aan het woord komen,  heeft er eind juni 2015 een themabijeenkomst over dit onderwerp plaatsgevonden. Lees meer..

JEUDPLATFORM OVER HET  INKOOPDOCUMENT ZWERFJONGEREN

29 juni jl. is beleidsadviseur Jessica Weide de dialoog aangegaan met Amsterdamse jongeren en (pleeg)ouders. Samen hebben zij zich gebogen over het inkoopdocument thuis- en dakloze jongeren, dit is een stuk waarin beschreven staat welke zorg er zal worden ingekocht voor deze doelgroep. Benieuwd wat er besproken is? Lees meer..
 

SAMEN WERKEN AAN VERANDERING

Informele zorg is een van de onderwerpen waarbij het Jeugdplatform nauw betrokken is. Bij de bijeenkomst 'Samen werken aan verandering, Informele zorg en vrijwillige inzet'
- georganiseerd door de gemeente - waren wij dus zeker aanwezig! Vanuit het clientperspectief is er geprobeert duidelijk te maken wat het betekent om (jonge) mantelzorger te zijn en waar de wensen en behoeften liggen. Lees meer..

 

WETENSCHAP IN DE WIJK

Hoe kan wetenschap een bijdrage leveren aan een succesvolle transformatie en innovatie van de jeugdhulp in de wijk? Hierover ging het Jeugdplatform in gesprek met wetenschappers en hulpverleners tijdens het symposium 'Wetenschap in de wijk' ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Bascule. Ook wij mochten een aantal scherpe stellingen inbrengen in de discussie. Lees meer..
 

HET JEUGDPLATFORM WENST IEDEREEN EEN FIJNE ZOMER!

Ook in de zomervakantie blijft het Jeugdplatform actief in Amsterdam! De belangenbehartigers blijven actief in de wijken en ook via de website kun je ons altijd bereiken. Dus loop jij tegen knelpunten aan in de Amsterdamse jeugdhulp, óf heb jij juist een goed idee om de zorg voor jeugd te verbeteren? Laat het ons weten! Lees meer..
Met het Jeugdplatform hebben jongeren en ouders een stem in de zorg voor jeugd en passend onderwijs. 
Zij adviseren op een kritische en creatieve manier over deze zorg: in de wijk, op school, in een instelling en met de gemeente. Met allerlei activiteiten, gevoed door kennis en met inzet van de juiste methoden, gaan zij het gesprek aan! 
Meer weten? Wil je meedoen? Meld je aan als deelnemer!
Meld je aan als deelnemer!
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Jeugdplatform Amsterdam, Alle rechten voorbehouden

Reageren?: nieuwsbrief@jeugdplatformamsterdam.nl

unsubscribe from this list    update subscription preferences