Copy
Jeugdplatform Amsterdam - nieuwsbrief januari 2017
Bekijk deze mail in je browser
DE BESTE WENSEN VOOR 2017

Het is inmiddels 2017 en dat betekent dat het Jeugdplatform officieel 2 jaar actief is in Amsterdam. 2016 is voorbij gevlogen en we kunnen terug kijken op een succesvol tweede jaar! Zo hebben we verschillende adviezen ingediend, zijn er adviezen van ons opgevolgd, is de Wegwijzer verbeterd, werkten we mee aan een film over autisme, stonden we op de Voor de Jeugd Dag (en op héél veel andere evenementen) en hebben de belangenbehartigers zich hard ingezet in de wijken om jullie signalen op te halen.

In 2017 jaar gaan we weer net zo hard aan de slag en hopen we samen met jongeren en ouders de jeugdhulp in Amsterdam nog meer te verbeteren.  


Houd de site van het Jeugdplatform in de gaten voor meer nieuws en informatie. En weet je dat het jeugdplatform Amsterdam ook een twitteraccount heeft: @020jeugd en een Facebookpagina?

JPA, STRAATVISIE EN DE HVA SLAAN DE HANDEN INEEN

Het Jeugdplatform heeft samen met Straatvisie een kort lesprogramma ontwikkeld voor toekomstige maatschappelijk werkers. Ze gaan oa. in op de vraag: Hoe ziet het leven van een jongere in de hulpverlening er nu écht uit? Een van de jongeren die vanuit Straatvisie betrokken was is Mariska en wij hebben haar geïnterviewd. Het hele interview vind je hier.   

DE GEMEENTE REAGEERT OP HET WACHTTIJDEN ADVIES

Weten jullie nog dat wij vorige jaar een advies hebben ingediend bij de gemeente over de wachttijdenproblematiek in Amsterdam? Inmiddels heeft de gemeente uitgebreid gereageerd. Per advies hebben zij aangegeven welke acties zij gaan ondernemen en/of er al ondernomen zijn.
Klik hier voor een aantal fragmenten uit de reactie. 

JPA DENKT MEE OVER DIGITALE AANPAK ARMOEDE

Eind november deden Lisa en Geno namens het JPA mee aan de brainstorm Digitale Aanpak Armoede, van de gemeente Amsterdam. Zij hebben oa. nagedacht over waar digitale hulpmiddelen aan moeten voldoen zodat ook laaggeletterden ze kunnen gebruiken en hoe mensen met een (verstandelijke) beperking hier gebruik van kunnen maken. Lees meer..HET JEUGDPLATFORM WENST IEDEREEN EEN MOOI 2017! 

Share
Tweet
Forward
Met het Jeugdplatform hebben jongeren en ouders een stem in de zorg voor jeugd en passend onderwijs. 
Zij adviseren op een kritische en creatieve manier over deze zorg: in de wijk, op school, in een instelling en met de gemeente. Met allerlei activiteiten, gevoed door kennis en met inzet van de juiste methoden, gaan zij het gesprek aan! 
Meer weten? Wil je meedoen? Meld je aan als deelnemer!
Meld je aan als deelnemer!
Copyright © 2015 Jeugdplatform Amsterdam, Alle rechten voorbehouden

Jeugdplatform Amsterdam wordt ondersteund door Clïentenbelang Amsterdam en Stichting Alexander

Reageren?: nieuwsbrief@jeugdplatformamsterdam.nl 

unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Jeugdplatform Amsterdam · Plantage Middenlaan 14-1 · Amsterdam, 1018DD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp