Copy
Jeugdplatform Amsterdam - nieuwsbrief augustus 2015
Bekijk deze mail in je browser
Deze maand een nieuwsbrief met zeer diverse berichten. Een van de meest bijzondere is toch wel de ingezonden brief van een jongere die op een gesloten afdeling verblijft. Heel openhartig vertelt zij haar verhaal en weet daarbij goed te vertellen wat zij graag verbeterd ziet.

Verder is de Adviesgroep opzoek naar nieuwe leden, staat er een inspirerende bijeenkomst gepland over pleegzorg en kun je lezen wat het Jeugdplatform adviseert op het gebied van vechtscheidingen!


Houd de site van het Jeugdplatform in de gaten voor meer nieuws en informatie. En weet je dat het jeugdplatform Amsterdam ook een twitteraccount heeft: @020jeugd en een facebookpagina?

DE ADVIESGROEP ZOEKT NIEUWE LEDEN!

We zoeken jongeren die willen deelnemen in de adviesgroep. Klik hier voor de vacature voor jongeren! Stuur de vacature ook vooral door naar mensen waarvan je denkt dat die dit leuk vinden! Op dinsdag 13 oktober is er van 18:00 - 20:00 is er een inloop, zodat we kennis met elkaar kunnen maken! Lees meer..

INGEZONDEN BRIEF - EEN JONGERE OP EEN GESLOTEN AFDELING

Heel dapper vinden wij het dat deze jongere ons een brief heeft geschreven over haar ervaringen op een gesloten afdeling voor eetstoornissen. Heel duidelijk vertelt zij waar zij denk dat de zorg verbetert kan worden. 
"Elke plek heeft weer nieuwe mensen, nieuwe regels, nieuwe omgeving. Ik wil even rust." Lees meer..

UITNODIGING: BIJEENKOMST PLEEGZORG - 2 SEPTEMBER

Ben jij pleegkind of pleegouder in Amsterdam? Wil jij helpen de pleegzorg te verbeteren? Kom dan naar de bijeenkomst op 2 september van 17.00 tot 20.00! Tijdens de bijeenkomst gaan we het hebben over wat er goed gaat in de pleegzorg, wat er volgens jou beter kan en hoe dat het beste kan gebeuren. Voor de uitnodiging, lees meer..

HET JEUGDPLATFORM ADVISEERT OVER VECHTSCHEIDINGEN 

Zoals beschreven in onze juli-nieuwsbrief heeft het Jeugdplatform een advies uitgebracht over ‘vechtscheidingen’. Een groep jongeren, ouders en andere betrokkenen heeft verschillende tips voor de gemeente.Benieuwd? Kijk op onze website om het hele advies te bekijken. Lees meer..

THE POLITICAL CATWALK

Op een zeer aantrekkelijke manier heeft stichting F6 het mogelijk gemaakt jongeren en politici te verenigen door jongeren hun visie over politiek en democratie te laten vertalen in een kledingstuk. Tijdens Fashion Week zijn deze items geshowd op de catwalk en het Jeugdplatform was daarbij! Lees meer..

STATE OF PLAY: ZIN IN EEN LEUK WEEKEND? 

Heb jij ervaring met pleegzorg en zin in een leuk weekend met andere (ex)pleegkinderen? Bouw samen met JongWijs een speeltuin voor jong en oud van gerecycled textiel. Je kunt mee doen aan verschillende workshop, dus kijk snel waar je aan mee wilt doen. Lees meer..
Met het Jeugdplatform hebben jongeren en ouders een stem in de zorg voor jeugd en passend onderwijs. 
Zij adviseren op een kritische en creatieve manier over deze zorg: in de wijk, op school, in een instelling en met de gemeente. Met allerlei activiteiten, gevoed door kennis en met inzet van de juiste methoden, gaan zij het gesprek aan! 
Meer weten? Wil je meedoen? Meld je aan als deelnemer!
Meld je aan als deelnemer!
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Jeugdplatform Amsterdam, Alle rechten voorbehouden

Reageren?: nieuwsbrief@jeugdplatformamsterdam.nl 

unsubscribe from this list    update subscription preferences