Copy
Jeugdplatform Amsterdam - nieuwsbrief december 2015
Bekijk deze mail in je browser
En dan is het alweer december.. en dat betekent ook de laatste update van dit jaar! 

We blikken kort terug op een succesvol jaar van het Jeugdplatform, we hebben onwijs veel signalen opgepikt in de stad en hebben daarmee de gemeente goed kunnen adviseren. 2 recente adviezen - over kindermishandeling & jeugdhulp van 16-23 jaar - kun je lezen in deze nieuwsbrief. 
Daarnaast hebben we ook weer een bijzonder persoonlijk verhaal. Op jonge leeftijd al in aanraking komen met de politie en uit huis geplaatst worden. Hoe is dat voor een jongere? En hoe ga je daar mee om? Je leest het op de site!


Wij wensen jullie fijne feestdagen toe en veel goeds voor 2016! Wij horen en zien jullie graag weer in het nieuwe jaar!

Houd de site van het Jeugdplatform in de gaten voor meer nieuws en informatie. En weet je dat het jeugdplatform Amsterdam ook een twitteraccount heeft: @020jeugd en een facebookpagina?

1 JAAR JEUGDPLATFORM AMSTERDAM!

Het Jeugdplatform bestaat alweer 1 jaar en wat kunnen wij tevreden terug kijken op ons eerste jaar! Met behulp van heel veel Amsterdamse jongeren en ouders hebben wij de gemeente op verschillende onderwerpen én manieren kunnen adviseren. En ook de belangenbehartigers hebben zich in heel Amsterdam ingezet om overal signalen op te pikken. Meer weten over afgelopen jaar? Lees verder...
 

'DOOR HAAR LEUGEN IS MIJN LEVEN VERPEST' - EEN PERSOONLIJK VERHAAL

Op je dertiende opgepakt en vastgezet worden na een leugen. Dit overkwam Karim (19). Tot en met zijn 18e heeft hij hiervoor de consequenties moeten dragen. Na 5 jaar voelt hij zich voor het eerst echt vrij. In een gesprek met het Jeugdplatform doet hij zijn verhaal. Meer weten?
Lees verder…

 

KINDERMISHANDELING? HET JEUGDPLATFORM ADVISEERT!

Jaarlijks hebben meer dan 100.000 kinderen in Nederland te maken met een vorm van kindermishandeling! Gemeente Amsterdam heeft voor volgend jaar een plan van aanpak opgesteld om het aantal schrijnende gevallen in Amsterdam terug te dringen en nieuwe gevallen te voorkomen. Het Jeugdplatform heeft feedback gegeven op dit plan en heeft daarnaast nog extra adviezen gegeven. Lees verder...

ADVIESRAPPORTAGE 2017 - JEUGDHULP 16-23 JAAR

Een tijd geleden kregen wij de vraag: "Wil het Jeugdplatform mee kijken naar de Adviesrapportage Jeugdhulp 2017 voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar?" Ja, natuurlijk willen wij dat! Tijdens verschillende bijeenkomsten hebben jongeren onderwerpen aangedragen die zij belangrijk vinden, lees verder…
 

HET EERSTE LVB FESTIVAL VAN NEDERLAND!

Op 26 november vond het eerste LVB-festival van Nederland plaats en het Jeugdplatform was erbij! Het avondprogramma stond helemaal in het teken van de cliënt zelf: het was meer dan alleen ‘een leuke avond’ voor cliënten, maar bood cliënten hen ook de kans om op verschillende manieren hun stem te laten horen; heel belangrijk dus! Lees meer..HET JEUGDPLATFORM AMSTERDAM WENST IEDEREEN PRETTIGE FEESTDAGEN EN DE BESTE WENSEN VOOR 2016!

Met het Jeugdplatform hebben jongeren en ouders een stem in de zorg voor jeugd en passend onderwijs. 
Zij adviseren op een kritische en creatieve manier over deze zorg: in de wijk, op school, in een instelling en met de gemeente. Met allerlei activiteiten, gevoed door kennis en met inzet van de juiste methoden, gaan zij het gesprek aan! 
Meer weten? Wil je meedoen? Meld je aan als deelnemer!
Meld je aan als deelnemer!
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Jeugdplatform Amsterdam, Alle rechten voorbehouden

Reageren?: nieuwsbrief@jeugdplatformamsterdam.nl 

unsubscribe from this list    update subscription preferences