Copy
Jeugdplatform Amsterdam - nieuwsbrief augustus 2016
Bekijk deze mail in je browser
Jeugdplatform Update Augustus 2016 

Bij het Jeugdplatform Amsterdam zijn wij altijd op zoek naar signalen. Signalen van dingen die heel goed gaan binnen de Amsterdamse jeugdhulp, maar ook zeker signalen van dingen die niet goed gaan en/of beter kunnen.

In deze nieuwsbrief lees je oa. persoonlijke verhalen over het dilemma: wel of geen ADHD/autisme medicatie, over een moeder die door te starre regels in de problemen raakt en een oproep over jouw ervaringen met de PGB-aanvraag. We zijn erg benieuwd of jij je herkent in deze verhalen en horen graag jouw verhaal! 


Houd de site van het Jeugdplatform in de gaten voor meer nieuws en informatie. En weet je dat het jeugdplatform Amsterdam ook een twitteraccount heeft: @020jeugd en een facebookpagina?

PGB - WAT ZIJN JOUW ERVARINGEN?

Voor kinderen en jongeren die extra hulp of ondersteuning vanuit de Jeugdwet nodig hebben, kunt u kiezen voor zorg rechtstreeks van de gemeente (zorg in natura) of deze zorg met een persoonsgebonden budget (PGB) zelf in te kopen. Het uitgangspunt is dat u mag kiezen tussen zorg in natura of een PGB.
Maar werkt dat in de praktijk ook zo..? 
Graag horen wij uw ervaringen bij de aanvraag van een PGB. Zowel positieve als minder positieve ervaringen zijn welkom! Lees meer...

'TEVEEL REGELS.. IK VAL IN EEN GAT!' 

Regels in de zorg zijn er om de hulp beter te laten verlopen, maar bij teveel regels wordt soms de plank misgeslagen. Lees hier het verhaal van een moeder met twee kinderen. Zij en haar 13-jarige zoon hebben beiden hulp nodig, maar door teveel regels komt het gezin steeds meer in de problemen.
Haar ervaringen lees je hier...

DILEMMA: MEDICATIE OF MEDITATIE?

Elke ochtend begint vrijwel hetzelfde; M’n ogen gaan langzaam open en ik ga rechtop zitten. Ik loop voor mezelf nog even na of ik last heb van 'afwijkende' klachten. Daarna heb ik twee opties: Ga ik voor medicatie of meditatie?
Medicatie kost mij geld, maar meditatie kost me mijn dag... Dilemma's van een ADHD'er met autisme, lees verder...

EVEN VOORSTELLEN...

Het aankomende half jaar krijgt het Jeugdplatform versterking van Geno! Zij zal bij veel verschillende onderwerpen betrokken zijn, dus jullie zullen haar ongetwijfeld een keer tegenkomen. 
Op de website stelt Geno zich kort voor, je leest het hier...

SUPERHELD GENOMINEERD!  


Jeslin, belangenbehartiger bij het Jeugdplatform, is verkozen tot superheld op het 'Superhelden Event' van Straatvisie. Benieuwd waarom? Lees meer..  
Met het Jeugdplatform hebben jongeren en ouders een stem in de zorg voor jeugd en passend onderwijs. 
Zij adviseren op een kritische en creatieve manier over deze zorg: in de wijk, op school, in een instelling en met de gemeente. Met allerlei activiteiten, gevoed door kennis en met inzet van de juiste methoden, gaan zij het gesprek aan! 
Meer weten? Wil je meedoen? Meld je aan als deelnemer!
Meld je aan als deelnemer!
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Jeugdplatform Amsterdam, Alle rechten voorbehouden

Jeugdplatform Amsterdam wordt ondersteund door Clïentenbelang Amsterdam en Stichting Alexander

Reageren?: nieuwsbrief@jeugdplatformamsterdam.nl 

unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Jeugdplatform Amsterdam · Plantage Middenlaan 14-1 · Amsterdam, 1018DD · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp