Copy
Jeugdplatform Amsterdam - nieuwsbrief mei 2017
Bekijk deze mail in je browser
Jeugdplatform Update 

Het wordt weer mooier weer, en niet alleen de Amsterdammers gaan volop naar buiten, maar het Jeugdplatform ook. Zo waren wij 5 mei te vinden op bevrijdingsfestival Het Vrije Westen om het JPA bekender te maken en met jongeren en ouders in gesprek te gaan.
Ook is de werkgroep Pleegzorg in gesprek geweest met wethouder Kukenheim. Onderling hebben zij ervaringen uitgewisseld en verschillende punten uit het JPA-advies extra toegelicht en benadrukt. Een erg goede bijeenkomst!

Benieuwd naar de bijeenkomsten en/of de oproepen van deze maand? Je leest het in deze update!

Houd de site van het Jeugdplatform in de gaten voor meer nieuws en informatie. En weet je dat het jeugdplatform Amsterdam ook een twitteraccount heeft: @020jeugd en een Facebookpagina?

IN GESPREK MET WETHOUDER KUKENHEIM OVER PLEEGZORG

Op 3 mei ging de werkgroep Pleegzorg van het Jeugdplatform in gesprek met wethouder Kukenheim over de pleegzorg in Amsterdam. Dit gesprek vond plaats naar aanleiding van het advies dat wij eind vorig jaar hebben geschreven. We hebben een aantal punten uit het advies extra toegelicht en verschillende vragen van de wethouder kunnen beantwoorden. Meer lezen over wat we besproken hebben?

BEN JIJ (MISSCHIEN) DYSLECTISCH?

Ben jij (misschien) dyslectisch? En zit je op de middelbare school? Jongeren die dyslectisch zijn kunnen daar hulp bij krijgen vanuit school. Het Jeugdplatform is op zoek naar jongeren met (een vermoeden van) dyslexie die op de middelbare school zitten. Hoe voelt het om dyslectisch te zijn? Wat voor hulp krijg jij vanuit school? Graag horen we jouw verhaal! Lees meer..

HET JPA TREKT EROP UIT DEZE ZOMER!

Als jij deze zomer op een Amsterdams (buurt)festival of markt bent kun je zomaar het JPA tegen het lijf lopen. Dat is voor ons namelijk een mooie kans om het Jeugdplatform bekender te maken onder Amsterdammers en door het gesprek aan te gaan krijgen we nog beter in beeld wat er leeft en speelt op het gebied van jeugdhulp en passend onderwijs. Benieuwd naar wat wij op 5 mei deden?

OPROEP: ZWEMLES VOOR KINDEREN MET EEN BEPERKING 

Bij het JPA komen signalen binnen dat aangepaste zwemlessen erg duur zijn en dat veel ouders zich dit niet kunnen veroorloven. Op onze eerdere oproep zijn diverse reacties gekomen, maar wij horen graag meer ervaringen! Dus ben jij een Amsterdamse ouder en heb je hiermee te maken of zit je in een zelfde soort situatie? Laat het ons dan weten. De hele oproep lees je hier.
Share
Tweet
Forward
Met het Jeugdplatform hebben jongeren en ouders een stem in de zorg voor jeugd en passend onderwijs. 
Zij adviseren op een kritische en creatieve manier over deze zorg: in de wijk, op school, in een instelling en met de gemeente. Met allerlei activiteiten, gevoed door kennis en met inzet van de juiste methoden, gaan zij het gesprek aan! 
Meer weten? Wil je meedoen? Meld je aan als deelnemer!
Meld je aan als deelnemer!
Copyright © 2017 Jeugdplatform Amsterdam, Alle rechten voorbehouden

Jeugdplatform Amsterdam wordt ondersteund door Clïentenbelang Amsterdam en Stichting Alexander

Reageren?: nieuwsbrief@jeugdplatformamsterdam.nl 

unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Jeugdplatform Amsterdam · Plantage Middenlaan 14-1 · Amsterdam, 1018DD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp