Copy
Jeugdplatform Amsterdam - nieuwsbrief september 2016
Bekijk deze mail in je browser
Jeugdplatform Update September 2016 

Een van de hoofdtaken van het Jeugdplatform is het adviseren van de gemeente Amsterdam over goede zorg voor de jeugd. De thema's waarover wij in gesprek gaan en adviseren loopt enorm uiteen. In deze update kun je onder andere lezen over het onlangs ingediende advies over wachttijden in de jeugdhulp, het effect van ons advies over vechtscheidingen en over de thema-bijeenkomsten over bureaucratie & regels. 

Wij zitten niet stil en proberen op zoveel mogelijk gebieden de belangen van kinderen, jongeren en hun ouders op het gebied van jeugdhulp te behartigen! 


Houd de site van het Jeugdplatform in de gaten voor meer nieuws en informatie. En weet je dat het jeugdplatform Amsterdam ook een twitteraccount heeft: @020jeugd en een facebookpagina?

ADVIES OVER VECHTSCHEIDINGEN OPGEVOLGD!

Vorig jaar zomer heeft het Jeugdplatform de gemeente Amsterdam geadviseerd over vechtscheidingen. Hoe kijken jongeren en ouders hier tegenaan en wat zijn hun wensen qua hulp? En met resultaat, want mede naar aanleiding van ons advies start Amsterdam als eerste gemeente in Nederland met het Kindbehartiger spreekuur. Meer info lees je hier...

JPA ADVISEERT OVER WACHTTIJDEN

Wachttijden in de jeugdhulp - een veelbesproken en actueel thema waar veel jongeren en ouders mee te maken hebben. Wat vinden jongeren, ouders en professionals nu belangrijk als het gaat om wachttijden en wat hebben zij voor adviezen om de situatie te verbeteren? Het Jeugdplatform zocht het uit en heeft hierover een advies ingediend bij de gemeente. Benieuwd? Hier vind je het hele verslag en advies.

BUREAUCRATIE & REGELS: IN GESPREK

Bureaucratie en regels; we kunnen niet zonder, maar soms is het ook om gek van te worden. Dit geldt ook binnen de jeugdhulp. Hoog tijd dus om themabijeenkomsten voor alle betrokkenen te organiseren. Benieuwd hoe de bijeenkomsten waren? Of wil je graag zelf iets kwijt over bureaucratie en regels? Klik dan hier.

DE WEGWIJZER WERKT NU NOG BETER

Het Jeugdplatform was erg benieuwd wat Amsterdamse jongeren tot nu toe vinden van de Wegwijzer. En hoe kun je dat beter evalueren dan met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een stuk pizza! Het was een nuttige en geslaagde avond met veel goede ideeën en verbeteringen. Lees meer..
Met het Jeugdplatform hebben jongeren en ouders een stem in de zorg voor jeugd en passend onderwijs. 
Zij adviseren op een kritische en creatieve manier over deze zorg: in de wijk, op school, in een instelling en met de gemeente. Met allerlei activiteiten, gevoed door kennis en met inzet van de juiste methoden, gaan zij het gesprek aan! 
Meer weten? Wil je meedoen? Meld je aan als deelnemer!
Meld je aan als deelnemer!
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Jeugdplatform Amsterdam, Alle rechten voorbehouden

Jeugdplatform Amsterdam wordt ondersteund door Clïentenbelang Amsterdam en Stichting Alexander

Reageren?: nieuwsbrief@jeugdplatformamsterdam.nl 

unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Jeugdplatform Amsterdam · Plantage Middenlaan 14-1 · Amsterdam, 1018DD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp