Copy
Jeugdplatform Amsterdam - nieuwsbrief september 2015
Bekijk deze mail in je browser
De ingezonden brief van een jongere die op een gesloten afdeling verblijft in de nieuwsbrief van augustus, heeft bij velen van jullie iets los gemaakt. Het is goed om te merken dat de ervaring van jongeren andere mensen aan het denken zet. Vorige week hebben wij gesproken met een jongen die al meerdere malen uit huis is geplaatst, ook hij wil graag zijn verhaal delen. 

Verder kun je kennismaken met onze twee nieuwe stagiaires, Betul en Sofia, kun je lezen hoe de bijeenkomst over privacy is verlopen en heeft het Jeugdplatform gereageerd op de Bestuurlijke Transformatieagenda. 


Houd de site van het Jeugdplatform in de gaten voor meer nieuws en informatie. En weet je dat het jeugdplatform Amsterdam ook een twitteraccount heeft: @020jeugd en een facebookpagina?

'IK BEN 15 EN AL EEN PAAR KEER UIT HUIS GEPLAATST...'

Onlangs kwam het Jeugdplatform in contact met een jongere die graag zijn verhaal wilde delen. Hij is meerdere malen uit huis geplaatst en vindt het belangrijk dat professionals, gemeenteambtenaren, maar ook andere jongeren te horen krijgen hoe je dit als jongere ervaart. Dit is zijn verhaal.
Lees meer.

UITNODIGING BIJEENKOMST PLEEGZORG 8 OKTOBER

Op 8 oktober van 17:30 tot 20:00 uur organiseren we een bijeenkomst voor pleegjongeren vanaf 12 jaar in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst praten we over hoe het is om pleegkind te zijn, en welke tips je hebt om de pleegzorg beter te maken. Voor de uitnodiging, lees meer..

IN GESPREK MET DE GEMEENTE
OVER PRIVACY

Op 26 augustus vond er bij Ijdockzz in West een bijeenkomst plaats waarbij Wilmar Hendriks van de gemeente Amsterdam in gesprek ging met jongeren over het onderwerp privacy. De gemeente is benieuwd wat jongeren nu precies van privacy vinden. Weten zij wat het is, hebben zij ermee te maken, is het belangrijk en worden zij goed geïnformeerd? Lees meer..

HET JEUGDPLATFORM REAGEERT OP DE TRANSFORMATIEAGENDA 

Begin augustus ontving het Jeugdplatform Amsterdam het verzoek om inhoudelijk te reageren op de Bestuurlijke Transformatieagenda Zorg voor de Jeugd. Inmiddels is deze reactie opgesteld en voorgelegd aan de gemeente Amsterdam. Bekijk op de website de volledige inspraakreactie. Lees meer..

HET JEUGDPLATFORM IS TWEE STAGIAIRES RIJKER!

Sofia en Betul zijn de twee nieuwste aanwinsten van het Jeugdplatform. Het aankomende half jaar zullen zij zich gaan verdiepen in hoe wij de Turkse en Marokkaanse gemeenschap beter kunnen bereiken en zo ook hun belangen kunnen behartigen. Meer weten over ons en het onderzoek? Lees meer..

HET JEUGDPLATFORM OP DE
'VOOR DE JEUGD DAG'

Op maandag 5 oktober 2015 organiseren de ministeries van VWS, VenJ en de VNG voor de derde keer de ‘Voor de Jeugd Dag’ en het Jeugdplatform Amsterdam is erbij! Vertel ons jouw verhaal of zoek ons op in de Talententent. 
Lees meer..
Met het Jeugdplatform hebben jongeren en ouders een stem in de zorg voor jeugd en passend onderwijs. 
Zij adviseren op een kritische en creatieve manier over deze zorg: in de wijk, op school, in een instelling en met de gemeente. Met allerlei activiteiten, gevoed door kennis en met inzet van de juiste methoden, gaan zij het gesprek aan! 
Meer weten? Wil je meedoen? Meld je aan als deelnemer!
Meld je aan als deelnemer!
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Jeugdplatform Amsterdam, Alle rechten voorbehouden

Reageren?: nieuwsbrief@jeugdplatformamsterdam.nl 

unsubscribe from this list    update subscription preferences