Houd de site van het Jeugdplatform in de gaten voor meer nieuws en informatie. En wist je dat het Jeugdplatform Amsterdam ook een Facebookpagina heeft?
BASISMODULE VRAGENLIJST: PILOT
Gemeente Amsterdam heeft een nieuwe vragenlijst ontwikkeld: de Basismodule Vragenlijst. Afgelopen zomer heeft het JPA in een reactie laten weten kritisch te zijn wat betreft de ontwikkeling van de vragenlijst. Momenteel voert de gemeente een pilot uit om de concept vragenlijst te testen. Op die manier kan de huidige vragenlijst verder ontwikkeld worden. Doet de cliëntenraad binnen uw instelling al mee aan de pilot? Lees meer..
JONGEREN IN GESPREK MET HET OKT
In november gingen jongeren vanuit het Jeugdplatform in gesprek met de Ouder- en Kindteams. Aanleiding was het nieuwe perspectiefplan: dat gaat natuurlijk veel veranderen voor jongeren. Het OKT wilde graag van jongeren horen hoe ze dit plan ervaren. Welke vragen en termen werken wel en welke niet?
Benieuwd naar de tips van de jongeren? Je leest het op de website.
FACTSHEET: JEUGDSTELSEL A'DAM 2018
De Verordening op de Zorg voor de Jeugd is een belangrijk document. Er staat in welke voorzieningen de gemeente aan jeugdigen en hun ouders biedt. En hoe de toegang tot bepaalde jeugdhulpvoorzieningen geregeld is. Er was al een Verordening Zorg voor de Jeugd, maar door de nieuwe inkoop en organisatie van de specialistische jeugdhulp per 2018 is deze vernieuwd. Op de website vind je een duidelijk overzicht van hoe het Amsterdamse jeugdstelsel in 2018 in elkaar zit. Lees verder..
PLATFORM MANTELZORG: HULP GEVRAAGD
Het Platform Mantelzorg Amsterdam vraagt jullie hulp. Naar aanleiding van een advies aan de gemeente Amsterdam, willen zij graag weten of het vaak voor komt dat er huishoudelijke hulp geweigerd wordt met als reden dat kinderen of jongeren meer in het huishouden moeten doen. Nu is het namelijk zo dat er voordat men hulp in de huishouden krijgt, eerst wordt gekeken wat de kinderen of jongeren kunnen doen. Zij horen graag jouw ervaring!
Met het Jeugdplatform hebben jongeren en ouders een stem in de zorg voor jeugd en passend onderwijs.
Zij adviseren op een kritische en creatieve manier over deze zorg: in de wijk, op school, in een instelling en met de gemeente. Met allerlei activiteiten, gevoed door kennis en met inzet van de juiste methoden, gaan zij het gesprek aan!
Meer weten? Wil je meedoen? Meld je aan als deelnemer!