Copy

Nieuwsbrief mei

Bekijk deze nieuwsbrief op het internet

Waarde leden,

Mei was een maand vol successen voor het donkerblauw. Iedere weekend was er een wedstrijd en het was vrijwel iedere keer raak. In mei zijn er zelfs twee eerstejaarsploegen (op de Damen Raceroei Regatta en de Hollandia) Beginneling af geworden! In deze nieuwsbrief geven uw Commissaris Werkende Leeden I een verdere update over het wedstrijdroeien en uw Commissaris Werkende Leeden II vertelt u iets meer over de stand van zaken bij  het competitieroeien. Daarnaast kunt u lezen over de prestaties van de roeiers van Triton in Luzern en kunt u kennismaken met derdejaars Linda van den Goor.

Met donkerblauwe groet,
 
L. (Lieke) Prevaes
h.t. ab Actis
U.S.R. “Triton”

Foto: Allison Krijnen
Luzern

Afgelopen maand heeft er in Luzern een waar roeispektakel plaatsgevonden. Van 22 tot 24 mei vond hier namelijk het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) plaats en van 27 tot 29 mei de tweede wereldbeker van dit jaar. Harold Langen en Kaj Hendriks starten met de Holland 4- en Holland 8+ de wereldbeker en probeerden ook ditmaal in de prijzen te vallen. Voor Monica Lanz en de rest van de Vrouwen 8+ was het OKT het moment om zich te plaatsen voor Rio de Janeiro deze zomer. 

Op 24 mei was het dan zo ver voor de Vrouwen 8+. Na iets meer dan 6 minuten na de start werd duidelijk: Monica Lanz gaat met de Vrouwen 8+ naar de Olympische Spelen! Dit betekent dat er maar liefst drie Tritonezen de donkerblauwe eer gaan verdedigen in Brazilië!

Een aantal dagen later werd op de wereldbeker ook zeer verdienstelijk gepresteerd. De zware mannen van Triton,  Harold en Kaj, hebben met de Holland 4- een bronzen medaille en met de Holland 8+ een gouden medaille binnengehaald! 

Foto: Robbe van der Mieden
Wedstrijdroeien

Damen
Een zonnig weekend met zomerse temperaturen op de Willem-Alexanderbaan (WAB). Anna Verkuil en Linda van den Goor wonnen op zaterdag in het Developmentklassement en ook op zondag waren ze onverslaanbaar. Twee maal blik dus voor deze meiden, wat een prestatie! Eerstejaars lichte damesch behaalden op zaterdag een 5e plek. Op zondag herpakten ze zich en blikten in het LDB4* veld en werden hiermee Beginnelingen af! 

Joost van Rietbergen en Abel Bokdam startten in het SA4- veld met Vincent de Vegt (Gyas) en Nick Overkamp (Laga). Het was een spannende race waar de jongens tot de 1500m op de 3e plek lagen. In de laatste 500m hebben ze alles goed gemaakt door het puntje van hun boot net voor die van Orca te drukken.  Door deze winst hebben Joost en Abel de SA status bereikt! Gefeliciteerd mannen!

Hollandia
De Hollandia is een wedstrijd georganiseerd door Triton en Njord. Na twee wedstrijdweekenden op de WAB was iedereen weer blij om op de Bosbaan te mogen roeien. Onze zware mannen hebben een zeer goed weekend gedraaid. De 4- met Piet Jonker, Roald Benschop, Bas Thijssen en Tim Thijssen, behaalde op zaterdag een tweede plek in het Developmentklassement. Zondag deden ze het nog ietsje beter, en wonnen in het N4- veld, daarmee werd Bas Thijssen als laatste van de boot Beginneling af! Gelukkig was Bas niet de enige die Beginneling af werd dat weekend. Na een spannende race blikte eerstejaarszwaar in het B8+veld en werden daarmee ook Beginneling af!


Eerstejaars lichte damesch heeft het spannend gemaakt in het klassement, zij staan nu gedeeld eerste. Bij middengroep lichte damesch heeft Jessica Knol een mooie derde plek behaald en is er voor de tweede keer op rij een klassementsblik getrokken door Anna en Linda!  Gefeliciteerd! Ook zondag zijn er veel Damesch in actie gekomen, waarvan Jenny de Jong in een combinatie8+ blik getrokken heeft.

Foto: Fiona Kranenburg
Competitieroeien

De maand mei heeft binnen het competitieroeien – na een aantal wedstrijden zonder overwinningen – een taart opgeleverd! Tijdens het Pinksterweekend op de Proteus-Eretes in ’t Lang zaten we al dichtbij: met een bijzonder knappe prestatie van Heren 2 die met een erg goede race over 4500m de vierde plek behaalde. Het was echter op de Grolsch Euros Drienerlo Regatta dat er weer getaart werd. Dames 7 (coaches: Heren Club8+) bleek het sterkst in poule 3. Met meer dan 7 seconden verschil op de nummer twee, hebben zij het erg goed gedaan! De prestatie van Dames 3 mag ook zeker niet onopgemerkt blijven. Zij zijn het hele seizoen de beste damesploeg van Triton in de NOOC-competitie en hebben op de EDR bewezen dat ze zich ook aan de dames van Bokaal X (TopC4+ bokaal) kunnen meten! Op de sprintafstand hebben zij harder gevaren dan alle TopC4+ ploegen. Hiermee hebben zij zich geplaatst voor het Nederlands Studenten Kampioenschap dat plaats zal vinden op de Orca Slotwedstrijden eind juni. Hebben nog meer Tritonploegen zich hiervoor gekwalificeerd? Zeker! De beste 12 ploegen van de NOOC-competitie en de beste 12 ploegen van Bokaal X krijgen allen een startplek. Dames 1 en Dames 2 roeien al een tijd mee in de top van Bokaal X en hebben zich al eerder verzekerd hiervan. Dames 1 heeft daarnaast goede kansen om het klassement te winnen: zij laten samen met koploper Nereus de rest van het veld ver achter zich. Zet allen 25 en 26 juni in uw agenda; het weekend waarin competitieroeiend Nederland nog eenmaal bij elkaar komt om de strijd aan te gaan op Orca Competitie Slotwedstrijden – waar het donkerblauw na jaren wellicht met het eerstejaarsklassement aan de haal zal gaan!
Foto: Robbe van der Mieden
Kennismaken met..
 
Mijn naam is Linda van den Goor (rechts op de foto) en ik ben 23 jaar oud. Momenteel zit ik in het eerste jaar van de master Farmacie en loop ik alweer 3 jaar rond op Triton. Nadat ik mij in 2013 als lentelid heb aangemeld, ben ik begonnen met een jaar competitieroeien in Dames 1 2014. Een fantastisch jaar, waar ik samen met deze meiden regelmatig met plezier aan terug kan denken. Inmiddels is er een Dames 1 verticale opgericht. Jaarlijks wordt er een activiteit en diner georganiseerd door de jongste Dames 1 ploeg.
 
Toch besloot ik na dit eerste jaar wat hoger in te zetten en mee te gaan selecteren voor de (allereerste) eerstejaars Lichte Damesch. En met succes; samen met mijn ploeg werd ik Beginneling af op de ZRB in Tilburg. Nu roei ik bij de middengroep Lichte Damesch en staan we momenteel eerste in het Aegon Developmentklassement.  Ons doel is dan ook om dit klassement te winnen dit jaar.
 
Maar mijn Triton hartje ligt niet alleen bij het wedstrijdroeien. Regelmatig sta ik met 10 andere leden van de Competitie Commissie klaar om competitie roeiend Triton in goede banen te leiden. Ondanks dat ik dit allemaal met veel plezier doe ga ik de Domstad en dus ook Triton eind augustus een half jaar verlaten om aan de Monash University in Melbourne een onderzoek naar Astma op te starten. De focus zal daar zeker op mijn onderzoek liggen, maar wie weet kan ik ook daar nog wat halen maken op de Yarra.
 
Van den frissche!
Lustrum - City Sprints
 
Voor één dag verhuist de Utrechtse roeihistorie zich naar de Catharijnesingel. Ter ere van het 27ste Lustrum van de U.S.R. “Triton” wordt de binnenstad getrakteerd op een uniek roeifestival. Jong en oud, vrienden en familie, roeiers en niet-roeiers: iedereen is welkom.

De City Sprints is een sprintwedstrijd over 250 meter. Op die afstand moeten zoveel mogelijk Utrechters leren wat de roeisport ze te bieden heeft. Aan de start staan het bedrijfsleven, scholenteams en toekomstig Nederlands jeugdtalent. En voeg als hoogtepunt toe: de absolute topsporters van weleer, waaronder de Atlanta Acht die de Olympische Spelen van 1996 won en de “Triton” Jonghe Acht uit 1957.

Klik hier voor meer informatie.
Afmelden?
Wilt u zich voor volgend jaar uitschrijven bij onze mooie donkerblauwe vereniging, stuur van vóór 1 september 2016 een e-mail of brief naar uw ab Actis. 
Afgemeld maar nog geen bevestiging?
Heeft u zich afgemeld maar heeft nu nog geen bevestiging hiervan ontvangen? Ga even na of de afmelding wel goed doorgekomen is door te mailen naar uw ab Actis, zo worden misverstanden in de toekomst voorkomen en weet u zeker dat u volgend jaar geen contributie meer hoeft te betalen.
Adreswijziging?
Bent u net verhuisd, heeft u een nieuw telefoonnummer of e-mailadres? Geef dit dan door aan uw ab Actis. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat alle gegevens van iedereen kloppend zijn en informatie naar de juiste adressen verzonden wordt. Stuur een mailtje met de wijzigingen naar abactis@usrtriton.nl. 

 
Copyright © 2016 Utrechtsche Studentenroeivereeniging Triton, Alle rechten voorbehouden.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp