Copy
Nieuwsbrief Maart
Bekijk deze nieuwsbrief op het internet
Waarde Leden,

Maart was een bewogen maand voor Triton met zowel nationale als internationale successen! In deze nieuwsbrief kunt u onder andere lezen over de overwinning van Joanneke Jansen op de Theems. Afgelopen weekend is een afvaardiging van het 134e bestuur naar Londen afgereisd om onze e.t. Commissaris Werkende Leeden I  aan te moedigen tijdens The Boat Race. Lisa Rot heeft hier een verslag van geschreven wat u hieronder kunt lezen. Daarnaast kunt u lezen over twee prachtige wedstrijden die verroeid zijn op de Amstel en over de krachtmeting voor de eerstejaars competitieroeiers die in het begin van de maand plaatsgevonden heeft: de Blasphemy. Ook kunt u kennismaken met vierdejaars Cathelijne Stikkers en heeft de Commissaris Externe Betrekkingen een mooie vacature voor u!

Met donkerblauwe groet, 

L. (Lieke) Prevaes
h.t. ab Actis
U.S.R. “Triton”
The Boatraces
Door Lisa Rot

"Next stop is Putney Bridge". We stappen uit de rode, Londense dubbeldekker en de zon breekt door. Blauwe ballonnen met wapperende linten sieren de brug. Groepjes gekleed in Oxford-jassen lopen richting de kade. In de lucht hangt een opgelaten sfeer. Vandaag is het onmiskenbaar de dag van de Boatraces, vandaag gaat het om de vraag: 'Which blue are u?' Joanneke koos het donkere blauw, hoe kan het ook anders? 

De vlag van het ‘Imperial College Boathouse’ wappert in de verte: daar moeten we heen. Het ‘embankment’ loopt langzaam vol. Bij de kraampjes met eten en drinken ontmoeten oude vrienden elkaar en ‘rowing blazers’ in alle soorten en maten zijn zichtbaar. Terwijl we lopen kijken we uit over de Theems. "Er roeit iets! Ja hoor, in de verte zijn de herkenbare krullen van mejuffrouw Jansen te zien. We trekken snel de Tritonvlag uit onze tas, "allez Triton!"

Op uitnodiging van Joanneke mogen we de race aanschouwen vanaf het boothuis van Imperial College. Ook haar ouders, broertje en jeugdvriendin ontmoeten we daar. Stiekem voelen we ons best belangrijk als we op het balkon aan de Theems uitkijken op dit enorme evenement. 

Het helikoptergeluid zwelt aan, in de verte liggen twee boten klaar. De spanning is om te snijden, nu al. Hoe zou Joanneke zich moeten voelen?  Een golf van luid geschreeuw komt onze kant op, ze zijn weg. Nagels worden gebeten en de handen slaan voor de mond kijkend naar de zinkende tegenpartij.  Oxford finisht onder een luid applaus. Joanneke omhelst haar ploeggenoot en meerdere mensen hebben moeite om hun tranen in te houden. Oxford heeft gewonnen. Joanneke heeft het gepresteerd! Zo hard gewerkt, zo veel druk, een maandenlange strijd, bezegeld met een bootrace overwinning: het is prachtig! On
danks een boot vol water roeit Cambridge dapper door, vierentwintig bootlengtes later wordt er ook voor hen geapplaudisseerd. De champagne wordt erbij gehaald, wat een bijzonder moment. Voor Joanneke volgt een mediacircus en een galadiner, wij zijn alweer onderweg naar Nederland.

Dinsdagochtend kunnen we haar toch in levenden lijve feliciteren. Ze werd overgevlogen voor de uitzending van Pauw. In haar hotel in Amsterdam ontbijten we en luisteren we naar haar verhalen. Trots laat ze haar blikken zien, meervoud inderdaad. Eentje gekregen van de Boatrace en de andere gekregen van Oxford University. Nog even een dikke knuffel en langzaam begint het gewone leven weer. Over drie weken heeft Joanneke weer tentamens dus dat wordt heel hard studeren. 

Bekijk hier de hele race van Joanneke.
Foto: Alina van Kalmthout
Heineken en Head

De Heineken Roei4kamp en de Head of the River Amstel, twee wedstrijdweekenden op de Amstel. Op de Heineken Roei4kamp worden er (de naam zegt het al) vier afstanden geroeid, op zaterdag de 2500m en 250m en op zondag de 5000m en 750m. De wedstrijd wordt georganiseerd door Nereus, waardoor de finish van elke afstand bij Nereus is. Bij de Heineken kan je afstandsblikken winnen of een overall blik als je het klassement wint. Het was een succesvol weekend voor Triton met tweemaal winst en vier afstandsblikken. MGLD, Anna, Linda, Robin (Skøll), Jessica en stuur Merel wonnen het LD3e div4* veld. Willeke domineerde het D2ediv8+ veld in een Gyas/Triton combinatie. Daarnaast hebben MGZ en EJLD een afstandsblik behaald op zowel de 2500m en de 5000m. EJZ heeft, net als op de Winterwedstrijden, een derde plek behaald achter Nereus en Laga. EJLD eindigde op een 2e plek. MGZ en MGD zijn beiden 3e geworden in het 3e divisie veld. Lees het gehele wedstrijdverslag van de Heineken Roei4kamp hier.

De Head of the River Amstel daarentegen is een 8km-wedstrijd die van Amsterdam naar Ouderkerk aan de Amstel wordt geroeid. Onze MGLD hebben, net zoals op de Heineken, laten zien dat zij het lichte dames 3e divisie veld domineren. Daarnaast hebben ook onze MGD gewonnen in het 3e divisie veld, een knappe prestatie aangezien de meiden van SilVia op de Heineken nog te sterk waren. Bij EJLD was Triton de favoriet omdat ze het weekend ervoor, op de Heineken, nog een afstandsblik op de 5km hebben weten binnen te slepen. Nereus was echter ditmaal te sterk. Onze eerstejaars zware mannen hebben, achter Laga en Nereus, wederom een 3e plek behaald in het eerstejaars zware veld. In het 3e divisie veld was Laga helaas te sterk voor onze MGZ en ging er met de winst vandoor. Lees het gehele wedstrijdverslag van de Head of the River Amstel hier.

Triton kan terugkijken op twee succesvolle wedstrijdweekenden met goede prestaties!
Foto: Maxime Le Cotey
Triton wint de Blasphemy!

Met de eerste zonnestralen van maart, vindt traditiegetrouw ook de eerste wedstrijd van de meeste competitieroeiers plaats: de Blasphemy. Wellicht ook gelijk de mooiste wedstrijd, omdat deze op ons Merwedekanaal wordt verroeid. Na maandenlange voorbereiding door de Blasphemy Commissie, een samenwerking tussen Triton en onze lichtblauwe vrienden uit het Leidsche, was deze dag enkel een groot succes te noemen. Maar daar hield het niet op! Onze eerstejaars roeiers hebben ook formidabele prestaties neergezet. Bij de dames was het vanaf de halve finale een strijd tussen de twee organiserende verengingen, waar Dames 1 van Triton, met  maar liefst een verschil van meer dan twee seconden, de taart in ontvangst mocht nemen. De heren van Triton zijn niet verder gekomen dan de kwartfinales, ondanks de erg sterke tijd van zowel Heren 1 als Heren 2 in de eerste heat. De overwinning is hier door Laga mee naar huis genomen in een Delftse finale, waarbij vlak na de start de race al was bepaald. Met de nodige feeststemming, zowel bij de winnaars als het publiek, is het KNSRB-feest daarna traditiegetrouw tot in de laatste uurtjes doorgezet op de kroeg. Wat een succes! De eerste wedstrijd is achter de rug, de eerste taart is binnen. De voorbereidingen voor het Heineken NOOC Openingstoernooi zijn gemaakt en de eerstejaars ploegen zijn klaar om zich te meten met de rest van Nederland. Op naar een prachtig donkerblauw seizoen!
Foto: Lars Veling
Kennismaken met...

Mijn naam is Cathelijne Stikkers (links op de foto). Ik ben 23 jaar en ben alweer vierdejaars lid van Triton. Momenteel heb ik een tussenjaar na het behalen van mijn bachelor (aan UCU). In dit jaar ben ik naast werkervaring opdoen druk bezig met roeien in eerstejaars (ja ook dat kan nog als vierdejaars) Lichte Damesch 2016. Na drie jaar lang verschillende kanten van Triton te hebben gezien: zowel sturend, roeiend als coachend, leek het mij toch nog wel een enorme uitdaging om te gaan wedstrijdroeien. Zo heb ik mij dan ook, voor de vierde keer op rij, ingeschreven voor de selecties afgelopen herfst. Ik ben in mijn eerste jaar in Utrecht, na een tussenjaar in de VS, meteen lid geworden van Triton. Aanvankelijk dacht ik vooral lid te worden voor de gezelligheid en het goedkope bier: ik had dan ook op mijn aanmeldformulier aangegeven dat ik toch echt maar één keer per week wilde trainen. Maar niets was minder waar, want vanaf het eerste moment in de boot vond ik het al superleuk! In mijn eerste jaar heb ik Heren 1 (2013) gestuurd en roeide ik in Dames 6 (oftewel “Chaos”, ‘VO, want wij vonden de afschaffing van ploegnamen maar stom). Na een jaar composturen en in datzelfde jaar op de NSRF slot een wedstrijdboot de Bosbaan over te hebben mogen sturen, wilde ik toch wel graag wat serieuzer worden en besloot ik te gaan wedstrijdsturen: Licht 2014 werd mijn ploeg. Na dit seizoen ging ik een halfjaar in Nieuw Zeeland studeren, waar ik ook ging roeien. Hier heb ik de switch van sturen naar roeien gemaakt en zo kwam ik in de Dames Club 8 2015 terecht. Na een succesvol maar ook heel gezellig seizoen wilde ik toch nog heel graag als klein, licht meisje bewijzen tussen andere kleine meisjes en zo kwam ik in EJLD 2016 terecht. Een roeiblik behalen is het enige wat aan mijn studententijd nog ontbreekt, dus hiervoor zijn wij hard aan het trainen in de dubbel vier!  
Geluidsoverlast kanaal
De afgelopen weken hebben wij verschillende meldingen van geluidsoverlast ontvangen. De overlast komt van schreeuwende stuurtjes en coaches langs en op het water. Personen die langs het kanaal wonen ondervinden hier last van. Ben je aan het sturen of fiets je mee met een ploeg? Let dan vooral in de avonduren (na 20.00) op uw stemvolume.

Bij voorbaat dank!
Salestijgers gezocht!
Heb jij ervaring met sales en lijkt het je leuk om je steentje bij te dragen? Stuur dan nu een open sollicitatie met korte toelichting van je ervaring en motivatie naar ceb@usrtriton.nl.
Adreswijziging?
Bent u net verhuisd, heeft u een nieuw telefoonnummer of e-mailadres? Geef dit dan door aan uw ab Actis. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat alle gegevens van iedereen kloppend zijn en informatie naar de juiste adressen verzonden wordt. Stuur een mailtje met de wijzigingen naar abactis@usrtriton.nl. 
Afmelden?
Wilt u zich voor volgend jaar uitschrijven bij onze mooie donkerblauwe vereniging, stuur van vóór 1 september 2016 een e-mail of brief naar uw ab Actis. 

 
Copyright © 2016 Utrechtsche Studentenroeivereeniging Triton, Alle rechten voorbehouden.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp