Copy
Nieuwsbrief November
Bekijk dit in uw browser

 


Waarde Leden,

Hooggeëerd bezoek, Tritonklaas is gisteren langs gekomen. Alle commissies zijn verwend met mooie gedichten en wellicht ietwat nutteloze presentjes. Wat staat er op ons verlanglijstje? Wat willen wij voor Triton? We willen vooruitgang, harder roeien en een sterk verenigingsgevoel. In deze nieuwsbrief alvast een tipje van de sluier over hoe het met het meerjarenplan en de bestuursbokaal gaat. In de volgende nieuwsbrief zal dit uitgebreid besproken worden.
Ook presenteren wij u een nieuw initiatief waarmee u de mogelijkheid krijgt uw eigen ideeën en inzet te tonen aan de U.S.R. Wilt u weten wat dit is? Scroll dan snel naar beneden!

Met donkerblauwe groet,
 
L.A. (Lisa) Rot
h.t. ab Actis
U.S.R. “Triton”
 
Foto: G.S.R. "Aegir"
De Hel bleek een hemel

De wedstrijd die meestal zijn naam waar maakt. De hel in het hoge noorden, kou, regen en helemaal kapot gaan. Deze hel leek dit jaar plaatsgemaakt te hebben voor de hemel. Prachtig weer tezamen met resultaten waar we trots op mogen zijn maakten deze dag verre van vervelend. Het uitgebreide wedstrijdverslag heeft u al kunnen lezen op de webzijde. Wat u wellicht nog niet gezien heeft is het beeldverslag dat RTVNoord maakte over deze wedstrijd. Hierin werden uw Commissaris van het Materieel en uw Commissaris Werkende Leeden I geïnterviewd terwijl zij staande op de dijk Triton aan het aanmoedigen waren. Triton laat zich overal van zijn goede kant zien!
 
Finale Bestuursbokaal
Inmiddels drie jaar geleden ging onder het bestuur Bus een nieuw meerjarenplan in. Dit plan was opgezet door bestuur Tjalma, in samenwerking met actieve oud-leden. Via inspraakavonden was de mening van honorair commissarii, leden en betrokken oud-leden gehoord. De conclusie was duidelijk: een radicale verandering van beleid was noodzakelijk om de U.S.R. terug te brengen naar waar het thuishoort: aan de top van het (inter)nationale roeien. Hierbij werd een eerste doel gesteld richting 2017: 

“Triton behoort tot de top-5 roeiverenigingen van Nederland in zowel het wedstrijd- als het competitieroeien.”

Zoals deze zomer door het e.t. bestuur gecommuniceerd richting u, werpt dit nieuwe meerjarenbeleid zijn vruchten af. Er is een stijging van de prestaties te zien over de volledige breedte van de vereniging, maar met name in het eerstejaars roeien. Hoewel het doel nog niet behaald 
is, is de afgelopen jaren een grote stap gezet om vanaf 2017 structureel top-5 te varen.
           
Dat Triton groeiende is, is niet alleen intern opgevallen. Afgelopen jaren streed Triton steevast mee om de winst van de AEGON Bestuursbokaal. Deze bokaal werd uitgereikt aan de vereniging die het beste beleid voerde. Hoewel de prijs tweemaal net niet gegrepen werd, is Triton aangemoedigd de ingezette lijn voort te zetten. Helaas werd dit jaar een andere invulling gegeven aan de Bestuursbokaal, waardoor er geen acht meer gewonnen kan worden. Dit jaar zijn er twee prijzen te verdienen: €1000,- voor het beste plan aan het begin van het jaar, €2.500,- aan het eind van het jaar voor de beste uitvoering van ieders gepresenteerde plan.
Triton stond in de finale maar greep net naast de hoofdprijs met het idee voor studiesessies op de loods, gepresenteerd als de ‘Triton University’. We hebben goede hoop om in de tweede ronde, medio mei, wel in de prijzen te vallen.  
Het beste idee van Triton
Vanaf dit jaar is er een voorziening gemaakt ten behoeve van ledeninitiatieven. Het idee hiervan is dat iedereen nu de mogelijkheid heeft om op Triton met een goed uitgewerkt plan iets kan organiseren. Zo krijgt iedereen de kans zijn of haar plannen voor Triton te laten zien, ook als u niet in een commissie zit. In deze voorziening zit een bedrag van €400. U kunt aanspraak maken op een deel van dit bedrag door uw uitgewerkte idee te mailen naar bestuur@usrtriton.nl. Zorg ervoor dat in de opzet van het plan het volgende verwerkt is:

•    Plan van aanpak
•    Hoeveel geld denkt u nodig te hebben voor de realisatie?
•    Heeft u eventueel hulp van een commissies nodig?

Het bestuur zal naar dit plan gaan kijken en beslissen of het kan / haalbaar is. Vervolgens krijgt u mogelijk toestemming om uw plan door te zetten. . Dit kan variëren van een kleine toevoeging aan een borrelavond tot een hele nieuwe activiteit, toernooi, tocht of spel.
Laat uw fantasie de vrije loop en bedenk welke activiteit nog iets kan toevoegen aan Triton. 
Kennismaken met...

Mijn naam is Fiona Kranenburg (links op de foto),  ik ben 21 jaar en ik loop hier alweer drie jaar rond. Ik ben begonnen in de allereerste TopC4 van de U.S.R., die uitgroeide tot één van de fanatiekste compoploegjes van dat jaar: Dames 1’13. Competitieroeien in deze ploeg was voor mij ideaal. Ik sportte altijd al best veel maar wilde ook zeker van mijn studententijd in Utrecht gaan genieten. De TopC4 bracht de perfecte uitkomst: veel en hard roeien (en winnen), maar ook natuurlijk veel feestjes en borrelavonden! Nadat jaar roeien, heb ik het coachvak ontdekt. Samen met mijn oude coach ben ik de nieuwe TopC4 gaan coachen en heeft Dames 1 ’14 in de top van het Nederlands studenten competitieroeien meegevaren; wederom een Topjaar! Eind vorig jaar kwam daar nog een hele gave ervaring bij, namelijk het coachen van de Heren Talenten 8+. In zes weken tijd een aardige acht op het water leggen, terwijl we geen hadden idee hoe de concurrentie zou zijn. Wat een spannende races hebben er dat weekend plaatsgevonden, het kippenvel staat nog op mijn armen als ik terug denk aan hoe het boegballetje van Tritons Talenten 8+ nét iets eerder de finishlijn bereikte dan die van Gyas. Het leukste aan al dit coachen is voor mij het verder brengen van anderen in de sport; zelf roei ik nog slechts sporadisch.. Inmiddels een coachcursus en een bak ervaring verder, ga ik ook mijn studie hieraan wijden met een sportminor aan de VU. Zo hoop ik ook komend jaar nog meer talent uit roeiers te kunnen halen en Triton hard mee te laten varen binnen het competitieroeien! 
Rodactie
Hoe zagen de vorige lustra van Triton eruit en wat kunnen we van het volgende lustrum verwachten? Wat kan het buitenlandse studentenroeien leren van Nederland? En leven competitie- en wedstrijdroeiers structureel langs elkaar heen op de loods?

Uw ROdactie zocht het uit. U leest het in de nieuwe RO, die medio december uitkomt. Nieuwe vormgeving, nieuwe verhalen, nieuwe mensen.

Gaat dat lezen!  


Zichtbaarheid in het donker
Traint u 's avonds dan willen wij u er aan herinneren dat roeien met witte bovenkleding en goed zichtbare witte verlichting verplicht is. Ook voor coaches is het belangrijk dat u op het fietspad goed zichtbaar bent voor tegenliggers. Voor uw eigen veiligheid en die van uw medeweggebruikers vragen wij u ook op uw fiets werkende verlichting te dragen.
Afmelden?
Wilt u zich voor volgend jaar uitschrijven bij onze mooie donkerblauwe vereniging, stuur van vóór 1 september 2015 een e-mail of brief naar uw ab Actis. 


Adreswijziging?
Bent u net verhuisd, heeft u een nieuw telefoonnummer of e-mailadres? Geef dit dan door aan uw ab Actis. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat alle gegevens van iedereen kloppend zijn en informatie naar de juiste adressen verzonden wordt. Stuur een mailtje met de wijzigingen naar abactis@usrtriton.nl. 

 
Copyright © 2014 Utrechtsche Studentenroeivereeniging Triton, Alle rechten voorbehouden.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp