Copy
Bekijk deze nieuwsbrief op het internet

 


Waarde Leden,
 
Op het moment van schrijven wordt het weer buiten langzaam druilig. Het is duidelijk: de zomer is voorbij. Het einde van de zomer is een nieuwe start voor ons allen geweest. Nieuwe leden hebben hun eerste halen gemaakt op het Merwedekanaal. De eerste wedstrijden  zijn met succes verroeid. De colleges zijn weer begonnen en uw bestuur heeft zijn draai gevonden op de U.S.R.
Een prachtige start van een nieuw seizoen waarin ieder zich op zijn eigen manier zal inzetten om Triton een stapje verder te helpen. Bedenk wat je zelf kunt doen, wij als bestuur staan altijd open voor goede ideeën en eigen initiatief. Daarnaast kunnen je verenigingsgenoten van onschatbare waarde zijn voor alles wat je ooit al had willen weten.
Tenslotte willen wij als bestuur ’14-’15 het Kader en de Intro’s ontzettend bedanken voor hun inzet en het verzorgen van een zeer geslaagde UIT, een fantastisch kamp en tot dusver succesvolle afroeiperiode. Wij wensen iedereen een succesvol en legendarish jaar toe.
 
Met donkerblauwe groet,
 
L.A. (Lisa) Rot
h.t. ab Actis
U.S.R. “Triton”
 
foto: Anish Bhatoe
Amstelbeker
Op zondag 28 september vond de vierde editie van de Amstelbeker plaats. Traditiegetrouw was er weer een grote afvaardiging Tritonen aanwezig om de twee beste vereninigingsachten naar de overwinning te schreeuwen.
In de Triton dameschacht zaten dit jaar de bondsdamesch Jenny de Jong en Monica Lanz, tweevoudig olympier Roline Repelaer van Driel, de ouderejaars damesch Willeke Vossen en Nienke van Hoogenhuyze en middengroep damesch Sophie Appeldoorn, Aline Jansen en Sanne de Nijs. De boot werd gestuurd door Annemarie Buth.
De dameschacht mocht deze dag aftrappen met de eerste dagtijd van 2:27. Gesteund door de aanmoediging vanaf de Tritonsloep zijn zij daarmee vierde in de timetrials geworden en hebben zo direct een plek in de kwartfinales weten te bemachtigen.

De mannenacht bestond uit olympier Kaj Hendriks, bondsroeier Harold Langen, de vier lichte RTC-roeiers Joost van Rietbergen, Abel Bokdam, Max van Essen en Ide Hingstman, de zware mannen Bas Boerkoel en Tom Bresser en stuurvrouwe Eline Geschiere. De mannenacht wist derde in de timetrials te worden en ook zij gingen direct door naar de kwartfinales.
In de kwartfinales kwamen beide achten helaas te kort om de dames van Gyas en de mannen van Orca te verslaan. Beide achten zijn uiteindelijk zesde geworden.
Na de wedstrijden is een grote delegatie Tritonen naar Delft afgereisd om daar op het 7-zondendiner en -feest de dag feestelijk af te sluiten.
foto: Frederike Kieboom
Tussenwedstrijden
Onze afroeiers hebben woensdag 24 september jongstleden laten zien wat zij waard zijn en dit belooft veel goeds voor het komend seizoen! In weer en wind werd het Merwedekanaal getrotseerd. De regen, de wind en roeien in een felle competitie vraagt om doorzettingsvermogen. Iets wat de afroeiers dit jaar zeker hebben laten zien op de tussenwedstrijden.
Afgelopen woensdag was tevens de eerste avond waarop de Competitie Commissie ten tonele kwam, ondanks de weersomstandigheden hebben zij ervoor gezorgd dat alle ploegen uiteindelijk geroeid hebben op hun eerste wedstrijd. Een felicitatie is wel op zijn plaats voor de herenploeg van coachkader JansenBresserDekker die in een tijd van 02:03,61 ruimschoots de andere ploegen achter zich liet. Bij de dames gaan de felicitaties uit naar de ploeg van KieboomBongersPaalman, in een tijd van 02:25,34 kwamen zij als eerste over de eindstreep.

Competitieroeien in het najaar 
De afroeiperiode komt alweer bijna tot zijn einde, de afroeiers zijn nog hard aan het trainen voor de afroeiwedstrijden en ouderejaars maken zich klaar voor de Najaarswedstrijden. Het is mooi om te zien dat er dit jaar acht ploegen zijn die de Najaarsbokaal starten. Daarnaast zijn er nog vijf ploegen die op losse najaarswedstrijden de donkerblauwe eer gaan verdedigen.
Dit seizoen zullen er dus weer veel donkerblauwe eerstejaars competitieploegen over het water gaan tijdens de NOOC-bokaal of de Okeanos Sprintbokaal. Vanaf het voorjaar zullen er hopelijk nog meer ouderejaarsploegen strijden in een van de bokalen en het goede voorbeeld van de eerstejaars volgen! 
Webzijde
Zoals u hoogstwaarschijnlijk gezien heeft is de nieuwe webzijde aan het begin van de zomer gepubliceerd. Voor zowel de leden als voor de ab Actis is dit even wennen. Er wordt druk gewerkt aan het verder verbeteren van de webzijde. Mocht u opmerkingen hebben over de werking van de webzijde of mist u informatie op de webzijde meldt dit dan bij uw ab Actis.
 
Inloggen op de webzijde
Om in te kunnen loggen op de webzijde heeft u een nieuwe registratie nodig. Inloggen met uw gegevens van de oude webzijde gaat niet meer. U heeft allen op 25 juli jongstleden een e-mail ontvangen van de ab Actis met daarin een link waarmee u zich opnieuw kunt registreren voor de webzijde. Doe dit dus eerst.
Bent u eerstejaars of werkt het registreren via de link niet?  Registreer dan via de knop 'registeren' rechtsboven op deze pagina. Deze registratie wordt zo snel mogelijk nagekeken en bevestigd. Daarna heeft ook u toegang tot de webzijde.
 
Inschrijven voor eten en andere evenementen
Wanneer u eenmaal bent ingelogd is het voor u allen mogelijk om u in te schrijven voor het bordje krachtvoer en/of andere evenementen. Dit doet u door in de kalender het 'puntje' aan te klikken van desbetreffend evenement. Er verschijnt dan een scherm waarin u het evenement kunt ‘boeken’.
Kennismaken met...

Mijn naam is Benjamin Gideonse, ik ben 21 jaar oud en woon in Utrecht. Hoewel hard roeien voorop staat, doe ik ijverig mijn best om in de vrije uurtjes de benodigde studiepunten te behalen voor m’n studie rechtsgeleerdheid. 
Nadat ik erachter kwam dat een plekje in de wedstrijdploeg er niet in zat, ben ik gaan selecteren voor de Topc4+. Serieuze coaches, een serieus trainingsschema en bovenal serieuze ploeggenoten om het beste resultaat te behalen. Dit resultaat mocht er dan ook meteen zijn: het behalen van de ploegnaam ‘Heren 1’ en het winnen van de sparladder. Daarnaast hebben we onze naam hoog gehouden in de NOOC-competitie. Gedurende het gehele jaar hebben wij in het klassement rond de 6e plek gestaan. Dit was voldoende om ons te kwalificeren voor het Nederlands Studenten Kampioenschappen. Op het NSK hebben wij brons weten te behalen! Het besef dat hiermee mijn eerste jaar alweer zou zijn afgelopen deed mij geen deugd. Reden genoeg dus om ook te selecteren voor de Talenten8+. In de twee weken na het NSK hebben we met de Talenten8+ nog doorgetraind voor de Argo Sprints en de NSRF slotwedstrijden. Ook in het Talenten8+ veld mag voor mij (en de rest van de ploeg) een succesje worden genoemd. Op beide wedstrijden hebben wij de eerste plek weten te behalen. Een leuke afsluiter van een al erg leuk eerste jaar op Triton!
Veiligheid & Verlengde Hoogravenseweg

Wat u allen al heel braaf doet maar wij wij u toch nogmaals op willen wijzen is dat u na 22:00 uur niet door de Verlengde Hoogravenseweg dient te fietsen, ook niet als u alleen fietst. Doet u dit wel dan kan het zijn dat u verrast wordt door een boete.
 
De donkere maanden komen er weer aan. Wellicht vindt u het dan spannend om in de avond terug naar huis te fietsen. Wees niet bang! De nationale 'Week van de Veiligheid' komt er weer aan. Van 6 tot en met 12 oktober wordt er gewerkt om het thema preventie extra onder de aandacht te brengen en iedereen bewust te maken van zijn eigen rol en verantwoordelijkheden als het gaat om veiligheid.
De wijkagent in Hoograven en de politie in Utrecht hoort het graag als u iets verdachts ziet of in een situatie terecht komt waar u zich niet fijn bij voelt.
 
Alarmnummer: 112
Bel 112 als levens op het spel staan of als u op dat moment getuige bent van diefstal, inbraak, vernieling of mishandeling, heterdaad.
 
Geen spoed, wel politie: 0900-8844
Bel dit nummer wanneer u bijvoorbeeld getuige bent geweest van een misdrijf. Ook als u overlast wilt melden, informatie of advies wilt over politiezaken of de wijkagent wilt spreken.
 
Afmelden?
Wilt u zich voor volgend jaar uitschrijven bij onze mooie donkerblauwe vereniging, stuur van vóór 1 september 2015 een e-mail of brief naar uw ab Actis. 
 

 
Copyright © 2014 Utrechtsche Studentenroeivereeniging Triton, Alle rechten voorbehouden.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp