Copy
Nieuwsbrief december 2016
Bekijk deze nieuwsbrief op het internet
Waarde leden,
 

Hopelijk heeft u allen een fijne kerstvakantie en geniet u, samen met uw dierbaren, van de feestdagen. Kom ook tot rust om krachten te sparen voor aankomend roeiseizoen. Het was een roerig jaar met als hoogtepunten de Olympische Spelen en het 27e lustrum dat grandioos gevierd werd.

Honorair Commissaris Joanneke Jansen beet het spits af in maart toen zij, namens Oxford, de prestigieuze Boat Race op de Theems wint. De maand daarop regende het medailles tijdens de Wereldbeker in Varese; Monica Lanz en Kaj Hendriks brachten een gouden plak mee naar huis en Harold Langen wist een derde plek in de finale te bemachtigen.
 
Op Nederlandse bodem werden ook zeer mooie prestaties geleverd. Zo behaalden maar liefst dertien roeiers hun overgangsstatus in 2016. Twee van onze roeiers, Abel Bokdam en Joost van Rietbergen, hebben zelfs hun SA-status behaald na afloop van de Damen Raceroeiregatta. Een schouderklopje voor onze Middengroep Lichte Dames die bij elkaar dertien blikken wisten binnen te slepen. Lichte Dames Anna Verkuil en Linda van den Goor winnen dan ook het LDDev2x klassement. Eerstejaars Lichte Dames kwam ook zeer dicht bij de winst maar behaalde uiteindelijk een mooie tweede plaats in het LDEj4* veld. Middengroep Zwaar werd derde in het Development klassement.
 
Afgelopen zomer was een memorabele periode voor Triton. In het eerste weekend van juli streden Jenny de Jong, Willeke Vossen, Kaj Hendriks en Harold Langen voor de donkerblauwe eer tijdens de Henley Royal Regatta, wederom op de Theems.  Bijzonder trots is Triton op Kaj Hendriks, Monica Lanz en Harold Langen die deelnamen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op Lagoa Rodrigo de Freitas. Kaj Hendriks behaalde hier een derde plaats in de finale en heeft daarmee een bronzen medaille verdiend. Eind augustus stond in het teken van het wereldkampioenschap roeien op de Willem-Alexanderbaan te Rotterdam. Triton werd vertegenwoordigd door Abel Bokdam, Joost van Rietbergen en Willeke Vossen. Helaas geen plek in de finale voor onze roeiers maar wij zijn blij met hun deelname aan het WK. Hetzelfde geldt voor Marleen Verburgh die zich kwalificeerde voor het FISU WK in Poznan, Polen.
 
Tegelijkertijd werd het in 2016 voor de Utrechtse roeiers duidelijk dat er een donkere wolk boven het Merwedekanaal hangt. De drukte op het kanaal is een groot knelpunt voor alle drie de gevestigde roeiverenigingen. Vandaar dat een gedeelte van de wedstrijdsectie van Triton en Orca gebruik wil maken van een tijdelijke, alternatieve roeilocatie in Vianen. Wij hopen een loods en vlot op het Sluiseiland te plaatsen om een trainingsgelegenheid te creëren waar onze roeiers onafgebroken lange stukken kunnen varen. Om de financiering van dit project rond te krijgen is Triton in samenwerking met Orca een crowdfundingsactie gestart. Momenteel zitten we op 53% van het doelbedrag. Het gaat de goede kant op maar pas als het we het bedrag van €15.000,- hebben behaald kunnen we aan de slag met het project. Om toproeien te kunnen blijven faciliteren in de toekomst, is de realisatie van Vianen noodzakelijk. Zie hier hoe u kan bijdragen aan een stap in de goede richting. Triton blijft ook bezig met het onderzoeken van een oplossing voor de lange termijn. Tot onze grote spijt hoorden wij vlak voor het kerstreces dat een roeibaan op de Uithof volgens het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht planologisch gezien niet haalbaar is.
 
De slechte berichtgeving over ons roeiwater daargelaten, het gaat goed met Triton en daarom kijkt het 136ste bestuur uit naar 2017.  Samen met de gehele vereniging gaan we een nieuwe uitdaging aan door middel van ‘de Week van het Meerjarenplan'. In de week van 9 tot en met 13 januari kunnen leden iedere avond terecht op Triton om mee te praten over de missie, doelen en acties om onze donkerblauwe vereniging naar een hoger niveau te tillen. Een plan van de vereniging dat de koers voor de komende vijf jaar bepaalt. 
 
De goede voornemens werden door onze wedstrijdsectie ingeluid tijdens de intraining en vanaf midden februari zullen zij strijden voor het donkerblauw. Ondertussen droomt Triton van de 134ste Varsity, het is in 2017 immers al 50 jaar geleden… Net als begin jaren ’90 en in 2006 zal er een Dames Vier aan de start verschijnen. Verder reist de roeiwereld sinds zestien jaar weer naar de andere kant van de Atlantische oceaan om het WK in Florida te starten. Tot slot is Triton bezig met een verbouwing die op de agenda staat voor 2017. Samen met Orca en Viking kijken we uit naar een accommodatie die ons meer ruimte biedt, de faciliteiten van het indoor trainen en de opslag van de boten verbeterd. Het schetsontwerp hiervoor heeft u tijdens de afgelopen AV gezien.
 
Namens het 136ste bestuur wens ik u een fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2017 toe. 
 
Met donkerblauwe groet,

mej. Q.C. (Quirine) Roché
h.t. ab Actis
U.S.R. "Triton"
Foto door Harold Langen
NKIR

Op zaterdag 10 december 2016 vond het NK indoorroeien plaats in de Sporthallen Zuid te Amsterdam. Voor velen een spannend moment. Het was een bewogen NKIR met allerlei technische problemen. Desalniettemin hebben onze roeiers hun hoofd koel weten te houden en zijn er weer mooie resultaten behaald. Jacob van de Kerkhof wist te winnen in het gigantische Nieuwelingen veld met maar liefst 105 inschrijvingen. Hij deed dit in een tijd van 5:57,8 en scherpte hiermee zelfs het Nederlands record aan. Daarnaast hebben onze eerstejaars lichte pikken een Triton record verbroken. Met een tijd van 6:53,6 verbeterde zij met vier tiende het eerstejaars licht record uit 2009. Ook in het competitieveld zijn er ploegen gestart. De Dames Club 8+ en de selecties van de heren- en dames Top C4+ hebben 1000 meter afgelegd. Bij de mannen zijn er twee ploegen van vier gestart in het heren Club 4 veld. De zware vier van Sebastiaan Beschoor Plug heeft een tiende plek gehaald en de lichte vier van Bastiaan Ilmer een 31e plek. In het Dames Club 4 veld zijn vier ploegjes van Triton gestart, twee van de Club 8+ en twee van de Top C4+ selectie.  De Top C4+ selectie met Mieke van Heeringen, Leonie Schrijver, Noor Godijk en Maaike Visser heeft de 1000 meter het snelste weten af te leggen en hiermee hebben ze knap een zesde plaats weten te bemachtigen. Kort daarachter is de vier van Susan Robben van de Club 8+ gefinisht met een achtste tijd. De tweede vier van de Club 8+ is 18e geworden en de tweede vier van de Top C4+ selectie is 29e geworden.

Tekst door de Commissaris Werkende Leeden I (Nick Jansen) en Commissaris Werkende Leeden II (Eva Klein)
Foto door Robbe van der Mieden
Rectificatie

In de voorgaande nieuwsbrief van november 2016 zijn de coachkaders van Eerstejaars Licht en Eerstejaars Zwaar omgewisseld. Daan van Eijk, Lex Kasteel, Anouk van Amerongen en Jaimy Hartog zullen de coaching van de lichte heren op zich nemen. In de tussentijd is bekend geworden dat Fiep Warmerdam de wedstrijdploeg gaat sturen. Casper van Hoorn, Eileen Pluijm, Marloes Faber en Sam van den Brink coachen Eerstejaars Zwaar. Inmiddels is ook bekend gemaakt dat Okke Swildens plaatsneemt in de zware acht en Heleen Gierveld hen zal sturen. Tot slot zijn onze Eerstejaars Dames niet compleet zonder Maartje Schrauwen en stuurvrouw Esmée Bot. 

Afmelden?
Wilt u zich voor volgend jaar uitschrijven bij onze mooie donkerblauwe vereniging, stuur van vóór 1 september 2017 een e-mail of brief naar uw ab Actis. 
Adreswijziging?
Bent u net verhuisd, heeft u een nieuw telefoonnummer of e-mailadres? Geef dit dan door aan uw ab Actis. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat alle gegevens van iedereen kloppend zijn en informatie naar de juiste adressen verzonden wordt. Stuur een mailtje met de wijzigingen naar abactis@usrtriton.nl. 

 
Copyright © 2016 Utrechtsche Studentenroeivereeniging Triton, Alle rechten voorbehouden.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp