Copy
Nieuwsbrief maart 2017
Bekijk deze nieuwsbrief op het internet
Waarde leden,

Het wedstrijdseizoen is in volle gang en Triton werd deze maand goed vertegenwoordigd. In de eerste helft van maart ontving de U.S.R. haar vrienden van de KNSRB tijdens de Blasphemy en vond een zonovergoten Heineken Roeivierkamp, met tweemaal winst voor Triton, plaats. Daarna was het tijd voor de Head of the River en was er het eerste meetmoment voor de eerstejaars competitiesectie: het NOOC Openingstoernooi. Bijzonder trots is Triton op haar dames Top C4+ die in de A-finale met een tijd van 02:01,2 als eerste over de finish arriveerde. Ondertussen stond de Lente Introductiecommissie op de Uithof om alweer een nieuwe lichting roeiers te werven, die op 6 april worden verwelkomt op ''de Punt''. Met de lente in onze bol kijk ik gretig uit naar de rest van het seizoen. Aankomend weekend is de wedstrijdsectie te vinden in Hazewinkel voor het trainingskamp en morgen reizen de competitieroeiers af naar het hoge noorden voor de Aegir Lentesprint. Verder verdedigt Ben van Brussel de donkerblauwe eer  tijdens de Skiffhead in Amsterdam op 2 april. Tot slot stijgt de Varsitykoorts iedere dag... De dag waar wij allen naar uitkijken, 9 april, nadert met rasse schreden. Een schone gedachte: de Oude Vier die na een 50-jarig tijdperk van geen winst de gouden blikken binnenhaalt voor Triton. Namens het 136ste bestuur wens ik Kaj Hendriks, Harold Langen, Bas Thijssen, Jacob van de Kerkhof en stuurvrouw Eline Geschiere enorm veel succes met de voorbereidingen op de 134e Varsity.

Met donkerblauwe groet,

mej. Q.C. (Quirine) Roché
h.t. ab Actis
U.S.R. "Triton"
Heineken Roeivierkamp

In het weekend van 11 en 12 maart vond de Heineken Roeivierkamp plaats. Twee dagen vol zon waarin vier afstanden werden verroeid. Op zaterdag stonden de 2500 meter en de 250 meter op het programma, op zondag waren de 5000 meter en de 750 meter aan de beurt. We kunnen terugkijken op een succesvol weekend met tweemaal winst en vijf afstandsblikken. Voornamelijk onze lichte dames hebben weer uitstekend gepresteerd. De eerstejaars lichte dames wisten te blikken, door te winnen op de 2500 meter en de andere afstanden vooraan mee te varen. Anna Verkuil heeft in een combinatie met Nereus en Thêta het Lichte Dames 2e Divisie 4* veld aangeveegd, door alle afstanden ruimschoots te winnen. Gefeliciteerd dames! Daarnaast heeft onze Oude 8+ ook een mooie prestatie geleverd door tweede te worden in het 1e divisie veld, ze dulden alleen de zeer ervaren acht van Nereus voor zich.

                                                                                   Geschreven door Commissaris Werkende Leeden I, Nick Jansen
                                                                                                                                                    Foto door Anish Bhatoe
Head of the River

Op 18 en 19 februari werd de laatste langebaanwedstrijd van het seizoen georganiseerd: de Head of the River, een bumping van acht kilometer op de Amstel.  Helaas geen winst voor Triton maar een aantal bevredigende resultaten waren er, ondanks de stevige wind, wel. De lichte dames roeiden aan kop mee, zo behaalde de middengroep een tweede plaats en onze eerstejaars lichte dames een derde plaats. Triton haar dames acht was op de zaterdag ook aan de beurt en behaalde een achtste plaats van de twaalf deelnemende ploegen. De heren van de club 8+ behaalden een twintigste plek van de dertig deelnemende ploegen. Op zondag beet eerstejaars licht het spits af en zij kwamen als zevende over de finish. De dames club 8+ kwam als achtste over de finish, uit de drieëntwintig ploegen. De heren van de tweede divisie acht sloten het weekend netjes af met een vierde plaats in het gevorderde 8+ veld. 
 
28e Blasphemy

Roeien met de riemen die je hebt, dat is wat er moest gebeuren tijdens de 28e Blasphemy. Maar wat als die riem wordt getroffen door een gigantische snoek? Of onwijs wordt geraakt door een ietwat incapabele KNSRB-tegenstander? Wanneer riemen ontbreken wordt het simpelweg roeien met wát je hebt. Eén belangrijk ding leek iedere eerstejaars Tritonees in ieder geval te bezitten: dat felbegeerde donkerblauwe bloed. Dat stroomde niet alleen op het water, maar ook aan het vlot. Maandenlange voorbereidingen die samen met onze lichtblauwe vrienden van de K.S.R.V ''Njord'' waren getroffen kwamen hierdoor fantastisch samen: het bleek traditiegetrouw weer een dag vol met sportiviteit én gezelligheid te worden. Zo'n allereerste echte wedstrijd kan spannend zijn, zwaar ook, maar oprecht enthousiasme heelt iedere blaar op de hand. Gelukkig sprak de sfeer op ''de Punt'' boekdelen: niet alleen de roeiers gaven alles wat ze hadden, maar ook de coaches, crew en alle andere bezoekers toverden de Driewerf om tot een waar feest. Op verschillende momenten ontstond hier en daar zelfs een verrassende wending: zo sleepten zowel Dames 2 als Heren 2 bíjna de overwinning in de wacht, tot grote trots van alle Tritonezen. Wellicht zag u op een bepaald moment eerder bier dan zweetdruppels door de lucht vliegen, maar wij zagen achter de coulissen iets compleet anders: de samenkomst van alle KNSRB verenigingen, al met hun eigen kleur en tradities, voor één dag samen op donkerblauwe grond. Helaas ontbrak dit jaar taart aan de kant van Triton, maar gelukkig gaat in ons geval liefde niet alleen door de maag, maar ook door de vereniging. Allen bedankt voor de geweldige dag en tot volgend jaar!
 
                                                                                                                                      Geschreven door Sanne van Rij
                                                                                                                                         Foto door Roy van den Burgt
NOOC Openingstoernooi

De kop is eraf voor de eerstejaars competitieroeiers! Er zijn snelle tijden gevaren, overwinningen gevierd, gezichtjes verbrand en al het loslopende wild van de andere verenigingen is bekeken. Een memorabel weekend voor ons allen. Snelle tijden zijn gevaren en blije gezichten kwamen uit de boot. Veel ploegen hebben een nieuw persoonlijk record gevaren. Voor Dames 1, gecoacht door Ylva Veldhuis, Femke Reefman, Willemijn Wuister, Quintijn Pit en Esther Broddin, heeft dit weekend geleid tot de eerste overwinning van het jaar.  Door twee nette voorwedstrijden te varen, die resulteerden in een tijd van 2:00.7 en 1:59.4, bemachtigden we een plek in de A-finale. Met de Blasphemy in ons achterhoofd, waar we enkel tijdens de voorwedstrijden lieten zien wat we konden, was het nu tijd om ons te herpakken. In tegenstelling tot de voorwedstrijden dit keer met een vaste start, iets wat ons veel vertrouwen gaf. Onze felle, harde start resulteerde al snel in een bootlengte voorsprong, die we gedurende de eerste 400 meter vasthielden. Onder aanmoediging van de weliswaar brakke, maar daarom niet minder enthousiaste Triton-delegatie besloten we de spanning wat op te voeren door nog even een goede snoek te slaan vlak voor de meet. Niet goed voor de hartslag, maar wel genoeg om alsnog met 1,5 seconde voorsprong de eerste, maar vermoedelijk niet laatste taart in de X-bokaal te bemachtigen. Het Tritonlied werd ingezet, het eerste overwinningsbier werd gedronken en de toon voor de rest van het seizoen is gezet!

                                                                                                                                 Geschreven door Esther Broddin
Afmelden?
Wilt u zich voor volgend jaar uitschrijven bij onze mooie donkerblauwe vereniging, stuur van vóór 1 september 2017 een e-mail of brief naar uw ab Actis. 
Adreswijziging?
Bent u net verhuisd, heeft u een nieuw telefoonnummer of e-mailadres? Geef dit dan door aan uw ab Actis. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat alle gegevens van iedereen kloppend zijn en informatie naar de juiste adressen verzonden wordt. Stuur een mailtje met de wijzigingen naar abactis@usrtriton.nl. 

 
Copyright © 2017 Utrechtsche Studentenroeivereeniging Triton, Alle rechten voorbehouden.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp