Copy
Nieuwsbrief februari 2017
Bekijk deze nieuwsbrief op het internet
Waarde leden,

Het wedstrijdseizoen is officieel van start gegaan. In het weekend van 18 en 19 februari werden de Winterwedstrijden verroeid. Melle le Fevre, Ben van Brussel, Jacob van de Kerkhof en Bas Thijssen behaalden winst en sleepten daarmee drie binnen blikken. Een veelbelovend begin voor de rest van het seizoen! Onze Commissaris Werkende Leeden I vertelt u er graag meer over. Bij dezen nodig ik u alvast uit voor de Heineken Roeivierkamp op 11 en 12 maart en de Head of the River op 18 maart en 19 maart. Aanschouw vanaf de kade het roeispektakel op de Amstel en steek onze wedstrijdroeiers een hart onder de riem. In februari zochten Tritonezen de zon op in zowel de besneeuwde Franse bergen als het Spaanse Sevilla. De SkiCie neemt u mee terug naar Risoul en coach Roos Blaauwendraad haalt herinneringen van het trainingskamp op. Thuis op ''de Punt'' streden de competitieploegen afgelopen maanden voor hun ploegnummer. Vorige week vond de ploegnummerbekendmaking plaats en elke ploeg heeft nu zijn of haar welverdiende nummer. De competitiesectie heeft haar vuurdoop op 4 maart aanstaande tijdens de Blasphemy en aan het einde van de maand wordt de NOOC geopend op Vidar in Tilburg. De lente periode staat ook alweer om de hoek. Op 21 en 22 maart staat de Lente Introductie Commissie op de Uithof in de Universiteitsbibliotheek voor de lente inschrijvingen. Op 23 maart zijn zij te vinden op de loods. Tot slot wil ik graag afsluiten met het heuglijk feit dat de vlotten in Vianen vandaag zijn geplaatst. Roeien in Vianen nadert met rasse schreden!

Met donkerblauwe groet,

mej. Q.C. (Quirine) Roché
h.t. ab Actis
U.S.R. "Triton"
Winterwedstrijden

Afgelopen weekend was in Delft de aftrap van het wedstrijdseizoen. Het was de vuurdoop van de eerstejaarsploegen en tevens een meetmoment van de KNRB. Het weer zat dit jaar een keertje mee, ondanks wat mist bij het eerste blok was het voor de rest van het weekend prima vertoeven in Delft. Triton was goed vertegenwoordigd met maar liefst 29 boten aan de start. Resultaat bleef dan ook niet uit. Op de zaterdag wisten zowel Melle le Fevre als Ben van Brussel te blikken in de lichte skiff velden. Van beiden een prachtige prestatie! Ook op de zondag was Triton succesvol, Bas Thijssen en Jacob van de Kerkhof kregen het voor elkaar om in het drukbezette G2- veld de winst op hun naam te schrijven, gefeliciteerd heren! Daarnaast was het voor Triton ook een beetje het weekend van de tweede plekken, maar liefst zes van onze ploegen werden tweede. Winnen was voor hen nog helaas nog even niet aan de orde, maar perspectief voor de rest van het seizoen biedt het zeker!
             
                                                                                   Geschreven door Commissaris Werkende Leeden I, Nick Jansen
                                                                                                                                   Foto door Robbe van der Mieden
Trainingskamp in Sevilla

Een gedeelte van de middengroep en ouderejaars wedstrijdroeiers vertrok begin februari naar Andalusië om daar een ruime week onder betere omstandigheden te trainen. In het Zuid-Spaanse Sevilla zijn uitstekende voorzieningen voor de roeiers en is het bovendien goed toeven met dagen waarbij het kwik richting de twintig graden Celsius schoot. Het was een vruchtbare én bijzonder leuke week. Elke ploeg heeft fysiek en in de boot flinke stappen kunnen zetten. Naast het maken van de nodige kilometers op het water van de Rio Guadalquivir was er ook nog ruimte voor een aantal culturele en culinaire uitstapjes. Iedereen, maar vooral voormalig lichte roeiers, kon zijn of haar hart ophalen in de relatief goedkope tapastenten die Sevilla rijk is. Bovendien maak ik graag melding van het feit dat de aanwezige Tritonploegen niet onverdienstelijk hebben gevaren tijdens de aldaar georganiseerde sparsessie met andere verengingen. Van maar liefst 69 deelnemende ploegen kwam onze eigen lichte dame Anna Verkuil als winnaar uit de bus. Ook lieten we zien een aantal gedegen mannelijke skiffeurs in huis te hebben, zoals bijvoorbeeld Ben van Brussel, Jakub Gräbmuller en Lay de Jong. Daarnaast wisten beide lichte dames dubbeltweetjes zich naar het linkerrijtje te roeien. De roeiers konden zich een week na het Spaanse uitstapje met andere verenigingen meten op de Delftse Schie tijdens de Winterwedstrijden. De productieve trainingsweek in Sevilla heeft zeker een bijdrage geleverd aan de uitstekende resultaten!

                                                                                                                          Geschreven door Roos Blaauwendraad
                                                                                                                                    Foto door Roos Blaauwendraad
Skireis in Risoul

Vrijdag 3 februari 19:00 uur: eindelijk is het zover! De bus staat voor ons klaar op Triton en mensen komen van alle kanten vol bepakt aanstromen. Na maandenlange voorbereiding zijn wij, Sascha Jeroen en Carmen, er helemaal klaar voor. Risoul, hier komen we!  Na ruim 12 uur rijden beginnen mensen te ontwaken en rijden we winterwonderland binnen. Het sneeuwt, en hoe! Dit belooft veel goeds voor de komende week.  Als we die avond allemaal gesetteld zijn komen de kaarten, dobbelstenen, flessen Jägermeister en wodka tevoorschijn en kan de vakantie écht beginnen. Jetzt geht los! De volgende ochtend gaat vroeg de wekker. Er ligt verse poedersneeuw en de lucht is strakblauw. De kater verdwijnt vanwege de frisse berglucht al snel als sneeuw voor de zon, zodat iedereen kan genieten van een perfect dagje skiën. Om 16.00 uur hebben we beneden bij de Yeti afgesproken. De DJ is op dreef en het bier vloeit rijkelijk. Het duurt niet lang voordat Triton het podium heeft overgenomen en iedereen zijn eerste drankjes achterover heeft geslagen. De sfeer is top en de groep wordt steeds hechter, wát een leuke mensen! Dag na dag genieten we van de prachtige bergen en aprés ski, totdat het op dinsdag mis gaat bij Jeroen. Hij gaat erg ongelukkig onderuit en wordt met de banaan naar beneden gebracht. Hij heeft zijn kruisband, binnenband en meniscus gescheurd. Een dag later wordt hij naar huis gevlogen. Jer, we hebben nog vele biertjes op je gedronken en hopen op een spoedig herstel!
We kijken al met al terug op een schitterende week met heerlijke skilometers, aprés ski en vooral fantastische mensen. Bedankt allemaal!

                                                                                                                             Geschreven door de SkiCie '16 '17
 
Kennismaken met Ben van Brussel

Ik ben Ben van Brussel (op de foto rechts), 18 jaar en ik woon in Amersfoort. Toen ik 12 jaar was ben ik gestart met roeien bij Hemus. Toen ik eerstejaars jongens 16 was, begon ik met roeien voor de wedstrijdploeg. Het roeien ging goed en ik begon meer en meer te trainen. Daardoor ging de winst die ik behaalde op wedstrijden groeien. Zo ben ik als eerstejaars jongens 18 naar de Coupe de la Jeunesse geweest in Hongarije. Ik startte in de dubbel twee met Max Menten. Na de Coupe de la Jeunesse ben ik in mijn skiff verder gegaan. Mede hierdoor ben ik met Tristan Voskuilen op het WK gestart. Na het WK was ik geen junior meer en ben ik ingestroomd in de lichte middengroep van U.S.R ''Triton''. Ik heb voor U.S.R ''Triton'' gekozen omdat er een goede lichte midden groep is, met zeer goede begeleiding. Het is een gezellige, sociale vereniging, waar een goed teamgevoel hangt. Naast dit alles studeer ik Installatietechniek.  Hierdoor werk ik vier dagen in de week, en ga ik een dag in de week naar school. Ik hoop volgend jaar mijn diploma als installateur te behalen. 
                                                                                                                            Foto door James Hutchins
Afmelden?
Wilt u zich voor volgend jaar uitschrijven bij onze mooie donkerblauwe vereniging, stuur van vóór 1 september 2017 een e-mail of brief naar uw ab Actis. 
Adreswijziging?
Bent u net verhuisd, heeft u een nieuw telefoonnummer of e-mailadres? Geef dit dan door aan uw ab Actis. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat alle gegevens van iedereen kloppend zijn en informatie naar de juiste adressen verzonden wordt. Stuur een mailtje met de wijzigingen naar abactis@usrtriton.nl. 

 
Copyright © 2017 Utrechtsche Studentenroeivereeniging Triton, Alle rechten voorbehouden.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp