Copy
Nieuwsbrief oktober
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

 


Waarde Leden,

De eerste blikken zijn binnen! Willeke Vossen behaalde samen met Noah Schuster van Sk
øll op de Tromp Boat Races de eerste plaats. Nienke van Hoogenhuyze heeft de donkerblauwe eer met succes verdedigd in Boston op de Head of the River.
De afroeiers hebben hun das verdiend tijdens de afroeiwedstrijden en zijn nu volwaardig lid. Ik ben dan ook verheugd te vermelden dat Triton dit jaar gegroeid is in het aantal leden. Ons ledenbestand, wat nu bestaat uit 775 leden, herbergt een aantal interessante statistieken. Zo bestaat Triton voor 67% uit studenten die studeren aan de Universiteit Utrecht en is 46% van de leden vrouw. Lisa is de meest voorkomende meisjesnaam en voor de jongens staan Daan en Martijn op een gedeelde eerste plaats. 

Ik wens u allen veel plezier met het lezen van deze tweede  nieuwsbrief van het jaar waar o.a. de studiesessies op de loods besproken worden en u komt te weten waar u een kaartje voor het nu al legendarische gala kunt bemachtigen.
 
Met donkerblauwe groet,
 
L.A. (Lisa) Rot
h.t. ab Actis
U.S.R. “Triton”
 
Foto: Sophie Rappel
Wedstrijdroeien
De Triton Bumping: een wedstrijd op ons eigen Merwedekanaal, voor alle niveau's toegankelijk, warme chocomel en broodjes in de zaal en aan het einde van de dag een taart voor de winnaars. Geef je nu op met je ploeg!
 
Op zondag 16 november zal de Triton Bumping weer plaatsvinden. Deze Utrechtse onderlinge wedstrijd, waarbij allerlei ploegen van Orca, Viking en Triton tegen elkaar roeien van de muntbrug tot de loods, is voor alle niveaus toegankelijk. Er zijn twee blokken waarin kan worden gestart, één om 10:00 uur en één om 14:30 uur. Elk blok heeft een competitieveld en een wedstrijdveld en de tijden worden uiteindelijk omgerekend naar een algemeen klassement voor competitieroeiers en wedstrijdroeiers, waarbij de winnaars een taart krijgen.

Inschrijven kan door te mailen naar cwl1@usrtriton.nl en daarbij duidelijk de ploeg, het veld (boottype en categorie) en het gewenste startblok te vermelden.
foto: Frederike Kieboom
Competitieroeien
We zien vaak dat ploegen enkel in de avonduren het water op gaan. Overdag is er meer ruimte op het water, hebben de coaches beter zicht en is het in de kleedkamers ook niet zo druk. Dus waarom niet overdag trainen? 

De loods gaat in principe open om 07:00 uur 's ochtends en sluit 's avonds om 22:00 uur. In theorie kunt u zelfs trainen voor uw colleges beginnen om 09:00 uur. In tentamen periodes wilt, of moet, u studeren en dit doen veel van de studenten in de UB. Velen van u weten dat als u hier niet tijdig aanwezig bent er geen plekken meer beschikbaar zijn. Dit is een van de redenen dat er dit jaar in de tentamenweken studieplekken worden gecreëerd op de Punt. Voor 1 euro is er een tosti-lunch waar u zich voor kunt inschrijven bij aankomst. Het belangrijkste is dat u studeren en overdag trainen kunt combineren. De eerste studeersessies zijn op 28 en 29 oktober en op 4 en 6 november. Tot dan! 

Zichtbaarheid in het donker
Traint u 's avonds dan willen wij u er aan herinneren dat roeien met witte bovenkleding en goed zichtbare witte verlichting verplicht is. Ook voor coaches is het belangrijk dat u op het fietspad goed zichtbaar bent voor tegenliggers.
Roeibaan.com

Stichting Roeibaan heeft zichzelf bewezen. Bedrijven zijn bereid te betalen voor het talent dat rondloopt op de Nederlandse studentenroeiverenigingen. Kempen & Co, u kent ze wel: de sponsor van de bordeauxrode vereniging aan de Amstel, was laaiend enthousiast over de “Kennissessie onderhandelen” die eind september op de K.A.R & Z.V. “De Hoop” werd gegeven. Dertig studenten met een economische of bèta achtergrond leerden Kempen kennen en Kempen leerde hen kennen. Dit alles in de vorm van een fictieve casus waarin onderhandeld moest worden tussen een studentenroeivereniging en een bierbrouwer. Saillant detail: hierbij was geen enkele Neried aanwezig; zij willen zich niet aansluiten bij Roeibaan.
Mocht u zich nog niet ingeschreven hebben op www.roeibaan.com, of is uw CV niet meer actueel, krabt u uzelf dan even achter de oren. U loopt op deze manier de kans mis op uitnodigingen voor stages of recruitment evenementen passend bij uw studie.

Het eerstvolgende evenement dat zal plaatsvinden is de “Kennissessie Rechten” op 3 december op de K.S.R.V. “Njord” te Leiden. Deze dag zal gehouden worden door Loyens & Loeff, De Brauw Blackstone Westbroek en Allen en Overy. Iedereen die rechten studeert of die wel eens “advocatie top 10 Nederland” heeft gegoogeld weet dat dit hele grote jongens zijn. Genoeg redenen om als juridisch student even op Roeibaan.com te controleren of uw gegevens nog wel kloppen.
Kennismaken met...

Ik ben
Monica Lanz (bovenste rij, derde van links op de foto), 23 jaar, en ik studeer Frans en Rechten aan de UU. Op dit moment woon ik in Amsterdam, daar train ik op de Bosbaan zeven dagen in de week twee keer per dag met het Aegon Nationaal Roei Team. Het leukste uit mijn Triton Carrière? Dat is lastig want in de 5 jaar dat ik nu lid ben zijn er ontelbaar mooie momenten geweest. Ik begon in mijn 1e jaar direct met wedstrijdroeien. Ik had er in één klap 8 vriendinnetjes bij waarmee ik het leukste jaar heb beleefd uit mijn hele roeicarrière. Niet dat de jaren daarna niet fantastisch waren, maar dat 1e jaar is gewoon onvergetelijk. Na mijn eerste jaar had Triton nog veel voor mij in petto. Ik leerde echt roeien, en ik bleek er niet slecht in te zijn. Marlies Midden coachte mij en uw CWL I mej. J.E. Jansen. Samen zijn wij twee keer naar de WK onder 23 jaar geweest (met een bronzen medaille in 2012). Dat waren magische momenten, die WK's. Maar mijn mooiste kippenvelmoment is toch echt deze zomer geweest. Samen met Marleen Verburgh en Jenny de Jong zat ik deze zomer in de vrouwenacht op de WK in Amsterdam. Het laatste WK in Nederland was ongeveer 40 jaar geleden. Roeien terwijl er 10.000 mensen voor je juichen, klappen en met je meeleven, dat kan niets overtreffen. Of misschien toch wel? Wie weet komt mijn Olympische Spelen droom ooit nog uit...
Gala
- 
Een bericht namens de galacommissie - 

Het is ons een eer en genoegen om u uit te nodigen voor het meest magnifieke feest dat de U.S.R. rijk is: het gala! Het gala der U.S.R. "Triton" zal dit jaar plaatsvinden op vrijdagavond 14 november in Odeon te Amsterdam met als thema 'Magnificum' o.d.z. 'Want op kleine feestjes is geen privacy'.

U kunt uw kaartje kopen door hier te klikken. De eerste 250 personen die hun kaartje op de Loods kopen tijdens de borrelavonden 
op 27 en 29 oktober (tussen 20:30 uur en 23:00 uur) en 3 en 5 november krijgen een verrassingstas cadeau! 

Voor meer informatie over het gala verwijs ik u naar het Facebookevenement dat hiervoor is aangemaakt.
Afmelden?
Wilt u zich voor volgend jaar uitschrijven bij onze mooie donkerblauwe vereniging, stuur van vóór 1 september 2015 een e-mail of brief naar uw ab Actis. 


Adreswijziging?
Bent u net verhuisd, heeft u een nieuw telefoonnummer of e-mailadres? Geef dit dan door aan uw ab Actis. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat alle gegevens van iedereen kloppend zijn en informatie naar de juiste adressen verzonden wordt. Stuur een mailtje met de wijzigingen naar abactis@usrtriton.nl. 

 
Copyright © 2014 Utrechtsche Studentenroeivereeniging Triton, Alle rechten voorbehouden.


afmelden voor deze nieuwsbrief    werk voorkeuren bij 

Email Marketing Powered by Mailchimp