Copy
Zomernieuwsbrief
Bekijk deze nieuwsbrief op het internet

 


Waarde Leden,
 
Tot mijn grote verdriet zit ik hier op de loods alweer mijn laatste voorwoord te schrijven. Ik ga geen lang emotioneel verhaal schrijven over het afgelopen jaar (al zou ik dat wel kunnen). Ik kan samen met het 134e bestuur terugkijken op een van de mooiste jaren uit ons leven. We hebben veel geleerd en veel gelachen en ons dankzij jullie altijd welkom gevoeld op de loods, bedankt hiervoor. We hadden dit nooit willen missen en ons hart blijft altijd donkerblauw. 
Aan het einde van dit fantastische jaar kijken we in de nieuwsbrief terug op de heerlijke zomer met het zomerroeien, Tritonfest en natuurlijk de UIT die geweest is en het prachtige 135e jaar van de U.S.R. dat we nog voor de boeg hebben. Uw f.t. ab Actis zal een woordje tot u richten en vooruitblikken. 


Met donkerblauwe groet,
 
L.A. (Lisa) Rot
h.t. ab Actis
U.S.R. “Triton”
 
Triton in de zomer

Afgelopen tijd is het Kader druk geweest met het organiseren van verschillende activiteiten op zowel "de Punt" als op het Merwedekanaal. De zomer begon met een drukbezochte cocktailavond waarbij professionele cocktailshakers de hele avond bezig zijn geweest om de perfecte drankjes te bereiden. Een week later heeft uw commissaris Roeien van het Kader vier achten weten vol te krijgen tijdens de jaarlijkse achtendag. Na het succes van vorig jaar vond er op diezelfde avond ook het Triton Zomerfest plaats. Naast vele leden waren er ook veel externe te vinden die de avond tot een succes gemaakt hebben. Tevens heeft er op vijf augustus een sparavond plaatsgevonden waar 14 ploegen aan meededen en Lay de Jong in zijn skiff (gecorrigeerd) als snelste over de finishlijn gekomen is. Waarvoor hulde!
UIT

Wat een fantastische UIT hebben we achter de rug! Al op vrijdag stond er een groot leger aan intro's 's ochtends vroeg klaar op de loods op om te bouwen. Ondanks dat de vermoeiende dagen die tot in de late uurtjes doorgingen stond iedereen om 8.00 uur bij het ontbijt weer paraat. Een vol programma en iedere dag grote drukte op de loods.
Op maandag hebben we de wagenparade gewonnen en ook de inmiddels altijd zo geweeschte beachborrel was wederom een daverend succes. Er is weer een record aantal inschrijvingen geweest, maar liefst 563!
Iets nieuws dit jaar was de eerstejaars BBQ op donderdag. Alle nieuwe studenten die ingeloot waren en hier volgend jaar zullen rondlopen kregen alvast een voorproefje. Ze werden uitgenodigd om te BBQ'en en deze BBQ
liep uit op een zeer gezellige borrel. De donderdag van de UIT was nog nooit zo druk en ook in de Lieve Lust ging het nog lang door.

Wil je nog even nagenieten of de sfeer van de UIT proeven? Alles is zorgvuldig vastgelegd en de foto's en aftermovies zijn te bewonderen op Facebook.

Het Kader, alle Intro's en Crewleden en ieder ander die geholpen heeft om deze UIT tot zo'n groot succes te maken bedankt!
Wat is er gaande op het Merwedekanaal?

Er is dit jaar een aantal artikelen verschenen (RoeiNL, AD, DUIC) over het Merwedekanaal. Op en rondom het Merwedekanaal spelen vele belangen, waaronder uiteraard de roeibelangen. Om de roeibelangen te behartigen is een aantal jaar geleden een werkgroep opgezet door Viking, Orca en Triton. Namens iedere vereniging zit er (minstens) één afgevaardigde in de werkgroep. Ide Hingstman neemt op het moment de honneurs van Triton waar. Samen houden ze alle ontwikkelingen rond het Merwedekanaal in de gaten en onderhouden ze contacten met de gemeente en ontwikkelaars. Dit jaar is er een aantal ontwikkelingen gestart die het roeien ernstig schade kunnen toebrengen. Het grootste gevaar op de korte termijn is de ontwikkeling van de Wilhelminawerf. Voor Kanaalweg 59 (tussen de Balijebrug en de Veilinghaven) is een aanvraag gedaan voor een verandering van het bestemmingsplan. Als deze door de gemeenteraad wordt goedgekeurd zal er daardoor ruimte komen voor extra woningen, een haventje met 20 aanlegplekken en horecagelegenheid. De haven zal dan vlak voor de Balijebrug uitkomen op het Merwedekanaal, wat enorme gevolgen heeft voor roeiers die daar passeren. Een andere ontwikkeling wat grote gevolgen kan hebben is het ontwikkelen van het stationsgebied, waarbij de gemeente de Catharijnesingel wil verbinden met de Munt. Hierdoor is het mogelijk om een ‘rondje Utrecht’ te varen. Waar nu veel pleziervaart maar een klein gedeelte van het Merwedekanaal gebruikt door richting Ledig Erf te varen. Zodra de verbinding naar de Munt gelegd wordt (planning 2020) zal het mogelijk zijn om via de Munt terug te varen, waardoor het Merwedekanaal vaak gebruikt zal worden door pleziervaart. Wat hierdoor ook mogelijk wordt is het gebruik van rondvaartboten en eventueel watertaxi’s. Zo ligt er nu ook een aanvraag om de Nelson Mandelabrug te verhogen, zodat daar in de toekomst eventueel rondvaartboten onderdoor kunnen varen. 
Kennismaken met...

Mijn naam is Joost van Rietbergen, ik ben 20 jaar oud en studeer Natuurwetenschap en Innovatiemanagement aan de UU. Nadat ik als jeugdroeier de nodige roeiervaring had opgebouwd ben ik in mijn eerste jaar studeren direct lid geworden van Triton. Vanwege een teveel aan blikken (je kan nooit te veel blikken hebben) zat eerstejaars roeien er voor mij niet meer in. Om geen einzelgänger te worden ben ik in de middengroep ingestapt. Dit bleek zeker geen verkeerde keuze vanwege de vele records en blikken die dat jaar zijn veroverd. Het winnen van het Lichte Development klassement en goud op het Europees studentenkampioenschap staken er dat jaar bovenuit. In mijn tweede jaar ben ik doorgestroomd naar Oud Licht. Ook maak ik onderdeel uit van het RTC Midden-Nederland, nu Toproeien Utrecht. Deze groep roeiers van Triton en Orca trainen voor een uitzending naar het studenten wereldkampioenschap of wereldkampioenschap U23-jaar om vervolgens door te kunnen stromen naar het Aegon Nationaal Roeiteam. Mijn doel voor dit jaar is de donkerblauwe eer verdedigen op de wereldkampioenschappen U23-jaar.
Naast het roeien ben ik actief in de wedstrijdcommissie. Deze commissie is onder andere verantwoordelijk voor het organiseren van de succesvolle waterdagen, helpen met de Triton-bumping en het in goede banen leiden van de trainingskampen. Mijn speciale functie binnen de commissie is de juniorenwerving waarbij er elk jaar een dag wordt georganiseerd voor de junioren om deze naar Triton te krijgen en niet naar buren. Verder ben ik nu twee jaar actief bij de werving van nieuwe leden tijdens de UIT. Omdat ik nog niet genoeg met Triton bezig was, ben ik ook bewoner van Roeierspaleis de Houtman. Dit is het oudste roeiershuis van Triton en hier wonen enkel wedstrijdroeiers. Ik hoor u denken, dat zal wel niet heel gezellig zijn als iedereen intraining is. Maakt u geen zorgen, tijdens het eerste afroeifeestje hebben wij ons jaarlijkse tapuurtje, waar elk jaar weer een record aantal bier binnen een uur wordt getapt. Ik hoop dat u er dit jaar allen weer bij bent en dat u ook later in het jaar, op wedstrijden, het donkerblauw als eerste de streep overschreeuwd!
Een woordje van de f.t. ab Actis
Ten tijde van schrijven is uw gehele f.t. bestuur druk in de weer met de voorbereidingen voor het komende jaar. De pakken zijn besteld, de overdracht is geweest en de bak is al binnen. Kortom: we zijn helemaal klaar om vanaf 31 augustus een frisse wind door de loods te laten waaien en het stokje over te nemen. Dit jaar zal niet alleen bijzonder zijn voor ons. Vanwege het lustrum zal aankomend jaar ook voor jullie onvergetelijk worden. Samen met mijn 8 andere f.t. bestuursgenoten kijken wij er naar uit om over enkele weken te beginnen. Graag zien wij jullie in groten getale op 26 augustus tijdens de wissel AV.
Afmelden?
Wilt u zich voor volgend jaar uitschrijven bij onze mooie donkerblauwe vereniging, stuur van vóór 1 september 2015 een e-mail of brief naar uw ab Actis. 

Afgemeld maar nog geen bevestiging?
Heeft u zich afgemeld maar heeft nu nog geen bevestiging hiervan ontvangen? Ga even na of de afmelding wel goed doorgekomen is door te mailen naar uw ab Actis, zo worden misverstanden in de toekomst voorkomen en weet u zeker dat u volgend jaar geen contributie meer hoeft te betalen.
Adreswijziging?
Bent u net verhuisd, heeft u een nieuw telefoonnummer of e-mailadres? Geef dit dan door aan uw ab Actis. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat alle gegevens van iedereen kloppend zijn en informatie naar de juiste adressen verzonden wordt. Stuur een mailtje met de wijzigingen naar abactis@usrtriton.nl. 

 
Copyright © 2015 Utrechtsche Studentenroeivereeniging Triton, Alle rechten voorbehouden.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp