Copy
Nieuwsbrief november 2016
Bekijk deze nieuwsbrief op het internet
Waarde leden,

De nevelmaand houdt haar eer hoog.  Op ''de Punt'' wordt flink gestookt en de eerste stamppot werd, na afloop van de Wintertocht door de binnenstad, op tafel gezet. Diverse wedstrijden vonden plaats en tijdens de Novembervieren en de 39ste Hel van het Noorden werden er mooie resultaten behaald. Joost van Rietbergen, Lay de Jong, Abel Bokdam, Ben van Brussel en Merle Steggink blikten in het O4* veld tijdens de Novembervieren. Op de Hel waren Bas Thijssen en Coen Rozema onverslaanbaar in het SB2-veld en Willeke Vossen blikte met Jocelyn Spruit (Okeanos) in het D2- veld. Triton organiseerde haar jaarlijkse bumping en Viking en Orca voeren ook mee. Inmiddels zijn onze eerstejaars wedstrijdploegen bekend, scroll naar beneden en bekijk wie er in de boot zullen plaatsnemen. Het kerstreces is in aantocht maar tot die tijd staat er nog een hoop op de agenda: zo vindt onder andere het NKIR plaats op 10 december en gaat onze crowdfundingsactie voor Roeien in Vianen van start. Over dat laatste vertellen onze Commissaris van het Materieel I en Commissaris Externe Betrekkingen je graag meer.

Met donkerblauwe groet,

mej. Q.C. (Quirine) Roché
h.t. ab Actis
U.S.R. "Triton"
Roeien in Vianen

Het project 'Roeien in Vianen' dat Triton en Orca samen hebben opgezet gaat de goede kant op. Door de toenemende drukte op het Merwedekanaal in combinatie met de verstedelijking van het gebied willen we de komende twee jaar met een deel van onze wedstrijdroeiers gaan roeien in Vianen. Op deze manier kunnen zij lange stukken doorvaren en naast elkaar sparren op het bredere water. Dit alles zonder dat hierbij gevaarlijke situaties ontstaan. Met onze plannen voor Vianen hebben Triton en Orca samen de aftrap van de Aegon Bestuursbokaal gewonnen en hiermee €3.500 euro,- opgehaald voor het project. De realisatie van een eenvoudige loods en vlotten zijn in volle gang. Vanuit de roeivereniging 'Willem III' in Amsterdam kunnen we twee vlotten overnemen die we in Vianen afmeren. Verder is de aanvraag van de omgevingsvergunning in de gemeente Vianen al in een gevorderd stadium. De ambitie is om komend voorjaar de eerste halen in Vianen te maken. De realisatie van 'Roeien in Vianen' gaat de goede kant op, maar we zijn er nog niet. Om dit project te laten slagen is ook jouw hulp nodig. Triton en Orca hebben in samenwerking met het Universiteitsfonds en de Universiteit Utrecht een crowdfundingsactie opgezet. Op deze manier willen we meer geld ophalen voor 'Roeien in Vianen'. De crowdfundingsactie zal in de zeer nabije toekomst worden gelanceerd, waarna er gedurende twee maanden de mogelijkheid is om te doneren. Dit kun je doen onder jouw eigen naam, maar ook als ploeg of commissie. Je steunt ook al door dit bericht te delen met ouders, vrienden, familie en kennissen. Help onze wedstrijdroeiers op topniveau te blijven roeien!

Tekst door de Commissaris van het Materiaal I, Tom Bresser en Commissaris Externe Betrekkingen, Kees Gillesse
39ste Hel van het Noorden

Afgelopen zondag vond weer de Hel van het Noorden plaats. Een wedstrijd georganiseerd door de G.S.R. ''Aegir'' op het Eemskanaal. Elk jaar toch weer een belangrijke pot roeien omdat de KNRB het gebruikt als meetmoment voor roeiers die interesse hebben in een uitzending. De wedstrijd staat bekend om zijn barre omstandigheden: 10 kilometer oproeien, 6 kilometer wedstrijd en 4 kilometer uitroeien. Dit alles in een klein nummer aan het einde van november. Al met al een recept voor een Hel. Dit jaar hadden de roeiers echter een gelukje met het weer, erg koud was het niet en er scheen zelfs geregeld een zonnetje. Uiteraard verschenen er ook dit jaar weer roeiers van Triton aan de start. We waren dit jaar met maar liefst twaalf skiffjes en drie twee-zonders aanwezig. En dit alles niet zonder resultaat, Bas Thijssen en Coen Rozema wisten te blikken in het SB2- veld, een fantastische prestatie! Daarnaast was Willeke met haar combipartner Jocelyn (Okeanos) ook al haar tegenstanders in het D2- te snel af, gefeliciteerd dames!

Tekst door de Commissaris Werkende Leeden I, Nick Jansen                                                                     Foto via PRcie der G.S.R. ''Aegir''

Eerstejaars wedstrijdploegen

Na een wekenlange selectie waarin selectanten tot het uiterste gingen om dat felbegeerde plekje in de wedstrijdboot te bemachtigen, presenteren wij met trots onze eerstejaarsploegen. Eerstejaars Licht zal bestaan uit Daan van Rijn, Kees Wagemans, Luuk van den Boomen, Maarten Lanooy, Malte Stuhlmacher, Marijn Valk, Olivier Deen, Sam van der Voort, Tim Draijer en Victor de Vos. De heren worden gecoacht door Casper van Hoorn, Eileen Pluijm, Marloes Faber en Sam van den Brink. In de Eerstejaars Zware acht zullen plaatsnemen Bram Kreuger, Bram van de Munt, Daan van Herwaarden, Enzo van Toor, Joris van der Laan, Maarten Droste, Martijn Vlastuin, Mats Vervoorn, Pieter van Veen en nog één te bepalen persoon. Het coachkader bestaat uit Anouk van Amerongen, Daan van Eijk, Jaimy Hartog en Lex Kasteel.  Bij Eerstejaars Dames zijn Anne Lamain, Florentine Timmenga, Paulien van Dieren, Rianne Prins, Rosalie Vlastuin, Sabien van Vliet, Sarah Spruijt, Sophie Harleman en Tara Fiechter de uitverkorenen. Anna van Swieten, Koen Bongers, Rian Bosch en Zoë Lamers voorzien de dames van coaching. Voor de bovengenoemde ploegen zijn de selecties voor de stuurtjes nog niet rond. Tot slot zal Eerstejaars Lichte Dames dit jaar bestaan uit Claire Walchenbach, Merel Kraak, Myrthe Frederiks, Willemijn Winters en zal Maaike Olivier hen sturen. Het coachkader bestaat uit Phebe Berben, Sep Tolboom en Wout Stroeken. Alle coaches die verantwoordelijk zijn voor de coaching van de eerstejaarsploegen vallen onder hoofdcoach Erik Mus. Wij wensen hen enorm veel succes aankomend roeiseizoen!

Roeiclinics in Utrecht

De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan het realiseren van 'Roeiclinics in Utrecht'. Triton wil door middel van deze website externe partijen bereiken om deze vervolgens enthousiast te maken voor de roeisport. Naast de nieuwe website hebben wij ook een nieuw concept dat wij vanaf dit jaar gaan realiseren: studentroeien! Omdat schoolroeien, bedrijfsroeien en de clinics niet voorzien in de wensen van een student, breidt de Externecommissie uit! Lijkt het je leuk om een keer een leuk uitje organiseren met vrienden van je studie, hockeyclub of huisgenoten? Laat ze dan kennis maken met jouw grootste hobby: roeien! Onder begeleiding het water op en na afloop een biertje en bitterbal nuttigen, daar is Triton de ideale locatie voor. 

Tekst door de Externecommissie, Julián Venhuizen

Afmelden?
Wilt u zich voor volgend jaar uitschrijven bij onze mooie donkerblauwe vereniging, stuur van vóór 1 september 2017 een e-mail of brief naar uw ab Actis. 
Adreswijziging?
Bent u net verhuisd, heeft u een nieuw telefoonnummer of e-mailadres? Geef dit dan door aan uw ab Actis. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat alle gegevens van iedereen kloppend zijn en informatie naar de juiste adressen verzonden wordt. Stuur een mailtje met de wijzigingen naar abactis@usrtriton.nl. 

 
Copyright © 2016 Utrechtsche Studentenroeivereeniging Triton, Alle rechten voorbehouden.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp