Copy
Nieuwsbrief omwonenden Garenkokerskade 81 Haarlem

Bekijk in uw browser
Geachte <<aanhef>> <<achternaam>>

Via deze nieuwsbrief informeren wij u als buurtbewoner over de voortgang van het project aan de Garenkokerskade 81 te Haarlem.

Projectleider Arjan Geurts
 

De verbouwing van het voormalige schoolgebouw is in volle gang. Arjan Geurts is de projectleider van Aannemersbedrijf Aalten. Hij werkt op dit moment dagelijks met zo'n 15 bouwvakkers aan het project. "Dat aantal varieert afhankelijk van de werkzaamheden waar we mee bezig zijn".

We werken binnen van grof naar fijn

Op dit moment worden in het gebouw alle binnenwanden geplaatst. Elektriciens en loodgieters brengen in de wanden direct al de benodigde buizen en leidingen. Over een paar weken kan je binnen al de contouren van de woningen zien.

Eigenlijk werken we van grof naar fijn. We zijn begonnen met slopen en het grove werk. Nu zijn we weer alles stap voor stap aan het opbouwen.
 

Wat zijn jullie buiten aan het doen?

Ooit heeft op deze locatie een kartonfabriek van de Haarlemse lakenindustrie gestaan. Hierdoor is de grond rondom het gebouw vervuild geraakt met zware metalen. Dat zijn we aan het saneren. We verwachten dat dit binnen een week of drie klaar is. Zodra de grondsanering klaar is herstellen we de bestrating en kunnen buurtbewoners weer gebruik maken van de parkeerplaatsen in de Nicolaas van der Laanstraat.

Wat zijn je grootste uitdagingen?

De bewaken van de planning is wel de grootste uitdaging. In een monumentaal pand als dit moet je zorgvuldig te werk gaan en heb je veel overleg met bijvoorbeeld monumentenzorg. Er zitten veel details in het gebouw en overal kom je dingen tegen waar je toch even over wilt overleggen hoe we dat het beste kunnen oplossen. Dat is anders dan andere projecten.


Wat kunnen buurtbewoners de komende tijd verwachten?

Rondom het gebouw komen bouwsteigers om de gevel te restaureren. Dat doen we heel zorgvuldig in nauw overleg met monumentenzorg. Alles wat we aan de gevel doen bespreken we eerst met hen.

Zodra de steiger staat beginnen we ook met de stalen constructie van de opbouw op het dak. De appartementen op de bovenste verdieping krijgen een dakopbouw en een dakterras.
Met vriendelijke groet,

Projectteam Garenkokerskade 81


Schrijf je uit voor deze lijst    Wijzig uw voorkeuren

Email Marketing Powered by Mailchimp