Copy
Vakgroep SCHILDERSVANNU informeert je over duurzaamheid in de schilderswereld

Nieuwsbrief

De tweede nieuwsbrief van vakgroep SCHILDERSVANNU!
Wij zijn een club van schilders die werken met duurzame en/of ecologische verven.
De vakgroep stimuleert het gebruik van deze producten door kennisdeling en promotie.
Bezoek aan Ecotec
De SCHILDERSVANNU hebben op 23 januari met 22 man/vrouw sterk een bezoek gebracht aan Ecotec Nederland. Ecotec bestaat al geruime tijd in Duitsland en Belgie en vanaf januari 2015 is het ook verkrijgbaar in Nederland. De producten van Ecotec zijn volledig ecologisch en dus niet ongezond voor mens en milieu.

De dag bestond uit een mooie presentatie van Ronald Jansen van Vitrulan glasweefsel. Hierin werd uitgelegd waarom Vitrulan duurzaam is en hoe de kwaliteit op dit niveau word gebracht. Daarna was het de beurt aan de Belgisch (BeNeLux) importeur van Ecotec, Marc Dausi. Bevlogen gaf hij ons mee dat Ecotec vooral goed wil zijn voor ons en onze omgeving. Het is voortgekomen uit idealisme. Met deze producten kunnen we een waardig alternatief vinden voor de regulieren verven, met name muurverven.
Na deze presentaties was er volop gelegenheid tot het testen van deze producten in de praktijk.

Het was een zeer geslaagde en informatieve dag!
Ingezonden nawoord Martien van Schijndel, Ecotec Nederland
Hallo SCHILDERSVANNU.

Mede namens Marc Dausi van Ecotec en Ronald Janssen van Vitrulan wil ik jullie danken voor jullie aanwezigheid op de eerste Ecotec bijeenkomst vrijdag 23 januari jl .
Helaas kon ik er zelf niet bij zijn ivm griep. Desalniettemin was het een geslaagde dag heb ik vernomen. Een interessante dag met nieuwe informatie omtrent leemverf en glasvlies, en een mooie gelegenheid om beide in de praktijk uit te proberen. Dit laatste is door jullie enthousiast opgepakt.

Ik hoop dat het voor jullie een bijdrage levert in je dagelijkse werk. Houdt rekening met de levertijd van Ecotec producten, deze neemt 2 à 3 dagen in beslag. Transportkosten worden bepaald door het gewicht van de bestelling.

Mocht je meer informatie of ondersteuning willen bel me gerust. Voor bestellingen staan hieronder mijn gegevens.

Een hartelijke groet,
 
Martien van Schijndel

0031-615587166
martien_van_schijndel@hotmail.com
www.ecotec-naturalpaints.be
Bedrijfsbezoek aan Ursa Paint IJmuiden
Graag nodigen wij jullie uit om op donderdag 19 februari vanaf 13.00 uur een bezoek te brengen aan Ursa Paint, de fabrikant van de duurzame Aquamaryn verven.

Het bezoek bestaat uit de volgende onderdelen:
  • Presentatieonderdeel met als onderwerpen:  historie Fabriek, historie Aquamaryn, Lijnolie in het algemeen (eigen vlasveld), gezondheid mens en omgeving, Greenwashing en duurzaamheids hype, Eva, Beyond Bio-Based. Duur ca. 1 uur (onderwerpen worden kort en krachtig besproken).
  • Rondleiding fabriek: duur ca. 20 minuten 
  • Workshop: De schilders kennis laten  maken met het werken met diverse Aquamarijn lijnolie aflakken te weten Linal, Toplin en Auqualin. Ook kan men op verzoek werken met de Aquamaryn muurverf Maril, duur ca 1 uur
  • Afsluiting met borrel. Kennis maken met buitendienst mensen, duur ca. 45 minuten
 
Om 13:00 beginnen we de dag met een SCHILDERSVANNU vergadering op de locatie van Ursa. Het programma begint om 14:00. Eindtijd rond 17:30

 
Er zijn nog een paar plekjes vrij, dus wil je nog mee, meld je snel aan via een mailtje naar info@schildersvannu.nl
Verven testen
Momenteel wordt er door de leden van SCHILDERSVANNU met verschillende, nieuwe producten gewerkt om ervaring op te doen. Deze ervaringen worden gedeeld zodat ieder van deze gebruik kan maken.

Schildersbedrijf Blauw Vlas werkt momenteel met twee soorten gerecyclede muurverf. Dit zijn zeker geen ecologische producten maar wel een duurzamer alternatief voor de gangbare latex muurverven. De opgedane ervaring met deze producten wordt gepubliceerd op de blog op SchildersVAK.nl en op de website van SCHILDERSVANNU.
Ook word er momenteel gewerkt met de dispersie muurverf van Ecotec en met een mooie nieuwkomer, de 100% biologische muurverf Verdello van Robin uit Luxemburg. Deze wordt nu verdeeld in Nederland door Touwen & Co. B.V. Verffabriek te Zaandam. Ook van deze twee muurverven zullen de ervaringen gedeeld worden.
Ons mail adres is:
info@schildersvannu.nl

Copyright © 2015 All rights reserved.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Instagram
Instagram