Copy
SCHILDERSVANNU informeert je over duurzaamheid in de schilderswereld

Nieuwsbrief 03

Wij willen we je informeren over:

het SCHILDERSVANNU-plein,
het lid worden van de vereniging,
de opleiding ‘Duurzaamheid in het schildersvak’.
.
 
Het SCHILDERSVANNU-plein op de SGA-dagen (10 t/m 12 november).      

Dit jaar staan wij op de SGA-dagen in Gorinchem met een uniek initiatief: een plein met alleen duurzame ecologische verven. Wij laten bezoekers van de beurs ervaren dat kwaliteit en milieuvriendelijk schilderen goed samen gaan!

Bijzonder is dat we voor deze gelegenheid een samenwerkingsverband maakten van acht duurzame verfmerken waarmee we dagelijks werken: Aquamaryn, OER, Keim, Rolsma, Ecotec, Copperant, Auro en Uula.

Op het plein kun je permanent deelnemen aan vijf workshops. Je leert tips en trucs van onze ervaren schilders en er is ondersteuning van verf-technische mensen van de fabrikanten.

We werken met:
- oplosmiddelhoudende lakken
- watergedragen lakken
- muurverven voor binnen
- muurverven voor buiten
- leem- en minerale verven

Leerlingen van Schildersopleiding Nimeto oefenen in hun zelfgebouwd 'huisje' met duurzame verven. Jong geleerd is oud gedaan!

We zien elkaar op het SCHILDERSVANNU-plein, stand 206.


ps. Wil jij ook mee willen doen op het plein? Dat kan!
Stuur ons dan een bericht info@schildersvannu.nl en dan bellen we je terug.


 
Word lid van de SCHILDERSVANNU.
 
Vorige maand zijn wij officieel een vereniging geworden.
Ben je schilder en werk je met duurzame ecologische verven of ben je van plan om met deze verven te gaan werken, word dan lid!

Samen:

 
  • staan we sterker en zijn we onafhankelijk
  • zijn we een platform waarin we kennis delen over verf en techniek
  • zijn we een netwerk voor samenwerking
  • kunnen we grote klussen aan
  • spreken we inkoopvoordelen af
  • vormen we een merk voor klanten
  • vormen we een kenniscentrum

     
Wordt lid.
Klik hier voor ons manifest en het inschrijfformulier.

N.B. Alleen schilders kunnen lid worden."Ik zelf ben blij dat er nu eindelijk een vereniging als SCHILDERSVANNU is. Ik werk al 15 jaar vrijwel uitsluitend met natuurverven en heb hiermee een klein maar solide bedrijf opgebouwd. Ik vind het heel waardevol en prettig om contact te kunnen hebben met gelijkgestemde ondernemers.
Mij heeft het lidmaatschap van SCHILDERSVANNU alleen maar hernieuwde energie, groei en kennis gebracht. Ik wens jou hetzelfde toe! Voor het geld hoef je het niet te laten; voor €35,00 ben je een jaar lang lid. Wat houdt je nog tegen?"
Thomas de J.

 
Opleiding 'Duurzaamheid in het schildersvak'.
 
SCHILDERSVANNU werken aan de toekomst. Wij vinden het belangrijk dat jonge schilders in opleiding in contact komen met de ecologische variant van verf.
Wij gaan les geven!

Met trots melden we dat we in schooljaar 2015-2016 op Nimeto Utrecht les geven over ‘Duurzaamheid in het Schildersvak’ aan studenten op niveau 2 en 3.
 
De lessen gaan over duurzaamheid in het algemeen en in het schildersvak. We betrekken studenten intensief en werken samen met verschillende ecologische verfproducten. Wat is er aan duurzame producten, hoe kies je het juiste product? Hoe werkt het en hoe organiseer je dat?

Doel is dat, als deze schilders in de praktijk aan de slag gaan, ze een goed gefundeerde keuze voor (duurzame) verf kunnen maken. We rollen dit programma daarna uit over andere ROC’s in het hele land.
Wordt vervolgd dus…
Ons mail adres is:
info@schildersvannu.nl

Copyright © 2015 All rights reserved.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Instagram
Instagram