Copy
Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl
brug Zuidhorn
View this email in your browser

lemmerdelfzijl

2 februari 2017

Stand van zaken en vooruitblik

Voortgang werkzaamheden


Vervangen damwanden
De aannemer is maandag 30 januari begonnen met het vervangen van de damwanden aan de zuidwestkant. Daarna volgen de andere zijden. Als deze werkzaamheden zijn afgerond, wordt aansluitend de verankering van de damwanden aangebracht.  

Wijziging inloopspreekuur
In 2017 wordt het inloopspreekuur nog maar één keer per maand gehouden en wel op de laatste maandag van de maand, van 10 tot 12 uur.
 

Voorjaar 2017: Inzet pontje en bussen


Volgens de planning wordt de brug vanaf april tussen de 10 en 14 weken afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. Hoe lang precies is afhankelijk van het verloop van de sloop van de oude brug. 
Net als in 2016, vaart er in die periode een pontje van 5.30 uur 's morgens tot 01.30 uur 's nachts.
Dit pontje vaart heen en weer vanaf Van Starkenborghkanaal noordzijde nummer 37.

Vanwege de beperkte capaciteit van dit pontje, worden in de spitsuren tussen 6.30 uur en 9.15 uur en 14.00 uur en 18.30 uur ook bussen ingezet.
We zijn aan het onderzoeken of extra halte plaatsen voor de bussen mogelijk zijn in Zuidhorn. Daarnaast kijken we of er bussen ingezet kunnen worden voor de basisscholen in Zuidhorn.
U kunt te zijner tijd de dienstregeling van de extra bussen hier downloaden.

We adviseren een ieder zo veel als mogelijk gebruik te maken van eigen vervoer en om te rijden over de nieuwe vaste brug en de N355. Dit om lange wachttijden te voorkomen.

Inloopspreekuur

Vanaf januari 2017 is er elke laatste maandag van de maand, van 10 tot 12 uur inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 in Zuidhorn. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over de uitvoering van dit project.

Bij vragen of in noodgevallen kunt u contact opnemen met Judy Dekenga, j.dekenga@provinciegroningen.nl of telefonisch 06 52 63 29 53.

Nieuwsbrief


Behalve deze nieuwsbrief over de beweegbare brug Zuidhorn zijn er ook nieuwsbrieven over onder andere het vervangen van de  spoorbrug en de brug Aduard. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen, dan kunt u dat via deze link aangeven.
Uitschrijven   Update gegevens


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincies Fryslân en Groningen · Rijkswaterstaat Noord Nederland · Leeuwarden, JH 8901 · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp