Copy
Uitnodiging Opening AMC "de Heelmeesters"
View this email in your browser

Nieuwe werken in de vitrines van het AMC

Op zondag 13 december van 15:00 uur tot 16:30 uur nodig ik je van harte uit voor een openingsborrel van de expositie "de Heelmeesters" in de vitrines van het AMC.

Voor deze expositie heb ik een nieuwe serie beelden gemaakt. Het zijn keramische sculpturen en Medicine Bowls: ik heb me laten inspireren door kunstvoorwerpen van inheemse volkeren en fetisjen van sjamanen. 
Deels uitgevoerd in raku, hierbij worden de keramische beelden in korte tijd opgestookt tot een temperatuur van 1000 graden Celsius, dan wordt het werk uit de oven gehaald en in een ton met brandbaar materiaal geplaatst, dit vliegt in brand, hierdoor krijgt het werk een bijzonder rauw effect. 
Hierboven een kort video-impressie van het RAKU stoken van de Medicine Bowls.

Ik vind het een uitdaging om mijn beelden te plaatsen in een medische wereld zoals een ziekenhuis.

Deze omgeving is een groot contrast met mijn beelden waarbij het gemeenschappelijke thema meestal een stille natuurkracht is: de instinctieve natuur. 

Een mooie overeenkomst tussen het thema van de tentoonstelling en het AMC is dat ze beiden in het teken staan van heling.

In het AMC richt men zich op lichamelijke genezing terwijl ik me met mijn beelden focus op het helen van de ziel.
De expositie "de Heelmeesters" is vrij toegankelijk en tot en met 31 januari te zien in het Academisch Medisch Centrum, Meibergdreef 9, 1105 AZ Amsterdam Zuid-Oost. De vitrines met mijn beelden staan in de centrale hal.
Volg Camile op facebook
www.camilesmeets.nl
Copyright © 2015 Atelier Camile Smeets, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp