Copy
Met deze nieuwsbrief informeren wij u graag.
Inhoud: 

Informatie over het zorgcollectief voor Antroposana leden

Antroposana is voortdurend in gesprek met de zorgverzekeraars om te zorgen dat de antroposofische zorg zo goed mogelijk ondersteund wordt.

Via u maar ook uit onderzoek blijkt telkens weer welke meerwaarde deze zorg biedt.
Gedurende een lange tijd merken we in de contacten met de zorgverzekeraars dat de kennis en interesse in de antroposofische zorg bij de zorgverzekeraars steeds verder afneemt.

Zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars concentreren zich meer en meer op het standaardiseren van hun producten en het zo scherp mogelijk inkopen van zorg en medicatie. Hoe zorguitgaven, zowel in de basis als aanvullende verzekering, beheerst kunnen worden door complementaire zorg goed in te zetten ligt momenteel geheel niet in het interessegebied van de zorgverzekeraars.

Antroposanapolis stopt

De hierboven beschreven ontwikkeling heeft ertoe geleid dat Antroposana besloten heeft vanaf januari 2019 te stoppen met het aanbieden van de Antroposanapolis, omdat het onderscheidend vermogen onvoldoende is.

Antroposofische zorg wel vergoed

Belangrijk om te melden is dat zorgverzekeraars nog steeds vergoedingen bieden voor antroposofische zorg. Iedere zorgverzekeraar doet dit op zijn eigen wijze.

Als u geïnteresseerd bent in een aanvullende verzekering met antroposofische dekking, hangt het dus van uw persoonlijke omstandigheden af welke zorgverzekeraar het beste bij u past.

Advies

Antroposana werkt samen met Aon. De specialisten van Aon zijn er om uw vragen te beantwoorden.
U kunt hen bereiken op telefoonnummer: 088 -62 60 606
of via de e-mail: antroposanapolis@flexisgroep.nl.

'Gebruikers' moeten zich organiseren

Tijdens gesprekken die we hebben met de zorgverzekeraars, blijkt telkens weer hoe belangrijk het is dat gebruikers van de antroposofische zorg zich goed organiseren. Hoe meer mensen zich aansluiten bij Antroposana hoe makkelijker het is om goed te kunnen onderhandelen. We blijven in gesprek met de zorgverzekeraars om uw belangen te behartigen en hopen zo voor de toekomst meer draagkracht te creëren.

Lid worden

U maakt ons werk mogelijk door ons jaarlijks te steunen met 35 euro. U ontvangt dan vier keer per jaar ons blad Ita.

Ik steun Antroposana en word graag lid voor 35 euro per jaar

Verzekeringen en complementaire zorg

Complementaire zorg is een belangrijke element in onze maatschappij. Het is van belang dat we deze vorm van zorg toegankelijk en beschikbaar houden.

Waar valt antroposofische zorg onder?
Er worden veel termen door elkaar gebruikt zoals complementaire zorg, alternatieve zorg en natuurgeneeswijzen.

Lees goed in de voorwaarden van uw verzekering waar antroposofische zorg onder valt en of uw verzekeraar dat vergoedt.
CZ bijvoorbeeld vergoedt antroposofische zorg wel onder de noemer van natuurgeneeswijzen, en niet onder de noemer alternatieve geneeswijzen.

CZ beschrijft het zo:

Wat krijgt u vergoed?

Wij vergoeden alternatieve geneeswijzen uit de aanvullende verzekering.
In 2019 krijgt u deze vergoeding voor: acupunctuur, chiropractie, homeopathie,

Onder de vergoeding van natuurgeneeswijzen vallen, antroposofische consulten, auriculotherapie (ooracupunctuur), haptonomie, kinesiologie, musculoskeletale geneeskunde, orthomanuele geneeskunde, reflexzonetherapie/voetreflextherapie, manuele therapie E.S en shiatsu. , osteopathie, psychosociale behandelingen. De vergoeding geldt voor de alternatieve geneeswijzen en alternatieve geneesmiddelen samen.

Een vergelijking maken van zorgpolissen

Op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/antroposofische-geneeskunde kunt u zorgpolissen vergelijken.
Daar vindt u een overzicht van zorgverzekeraars die antroposofische zorg hebben opgenomen in een aanvullende verzekering.

Als u wilt weten welke aanvullende verzekeringen euritmietherapie vergoeden, raadpleeg dan: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/euritmietherapie

Copyright © 2018 Antroposana, All rights reserved.


Het e-mailadres veranderen waar je deze mails ontvangt?
Dat kan door je voorkeur te wijzigen . Geen mails meer ontvangen? Schrijf je hier uit.