Copy

5 Redenen om 8 mei naar het symposium over de PGO te gaan

UP TO DATE
Nog een paar maanden en de PGO wordt landelijk doorgevoerd. Iedere zorgverlenende partij krijgt te maken met de Persoonlijke GezondheidsOmgeving. Tijdens het symposium op 8 mei bij Therapeuticum Aquamarijn in Arnhem behandelen we een aantal vraagstukken zodat er meer duidelijkheid ontstaat over deze verandering in de zorg en wat het betekent voor bv de huisarts of therapeut. Wat is de PGO precies? Wat kan er voor de zorgverlener en de patiënt veranderen? Hoe kunnen we daar op onze eigen unieke wijze en met antroposofische visie op inspelen? Al deze vraagstukken komen aan bod.
VROEGE VOGELS
Het spreekwoord luidt niet voor niks: ‘de vroegste vogels vangen de dikste wormen.’ Het feit dat we ruim op tijd starten met deze nieuwe ontwikkeling geeft ons een voorsprong. Het geeft ons als antroposofisch veld de mogelijkheid om te kunnen blijven doen wat we altijd al deden, de patiënt centraal zetten. Deze patiënt wordt nu ook door de rest van het zorgveld gezien als nieuwe leider.
DENKEN & DOEN
Het symposium bestaat uit verschillende onderdelen. Er wordt een kennis basis en een praktische basis gelegd. Daarna er ruimte om elkaar te spreken, te brainstormen en mee te bepalen in visie. Er komen sprekers die daar naadloos bij aansluiten. Niet alleen luisteren en informatie opslaan, maar ook gewoon samen wat doen!
MAAR HOE DAN?
Niet alleen de wat, waar en waarom wordt behandeld. Ook het HOE komt aan bod. Hoe werkt die PGO voor de patiënt en haar zorgverleners, hoe kunnen de zorgverleners hier op in springen? Marjolein Doesburg-van Kleffens is klinisch chemicus in het ziekenhuis van Boxmeer. Daar zijn ze vorig jaar al begonnen met de introductie van een PGO. Zij kan alles vertellen over de praktische invulling maar ook hoe belangrijk de rol van de zorgverlener wordt. Anne Koopmanschap is ontwikkelaar van zorgprogramma’s en nu 2 jaar betrokken nauw bij de ontwikkeling in de PGO wereld. Hij kan de brug slaan tussen wat er technisch kan en wat de gebruiker wil.
ANTROPOSOFISCHE VISIE
Wij organiseren dit symposium. Wij doen dit om iedereen op de hoogte te brengen van de PGO, maar ook zodat we vanuit onze unieke visie naar deze zorgomgeving kunnen kijken. Wat kunnen we samen doen en/of aanbieden om het de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken. Maar ook: Hoe kan het jullie visie of dienst versterken?
SAMEN WEET JE MEER

Naast dat het een informatieve middag is, is het goed om met elkaar te spreken over de PGO maar ook over wat er nog meer speelt. Een moment om samen te komen, te ONTmoeten en bij te praten.
AANMELDEN
Praktische informatie
Symposium PGO 8 mei
Therapeuticum Aquamarijn Arnhem
Inloop 15:30 uur
Aanvang: 16:00 uur

Einde: 19:00 uur


This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Antroposana · Boslaan 15 · Zeist, utrecht 3701 CH · Netherlands