Copy

Symposium over PGO

De Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) is vanaf medio 2020 voor iedereen een feit. Of je nu zorgverlener of patiënt bent, iedereen krijgt met deze verandering te maken. Wat is een PGO eigenlijk? Waarom is deze er en hoe gaat het eruit zien? Wat moeten en/of kunnen we daarmee? Al deze vragen worden op 8 mei beantwoord tijdens het symposium van Antroposana. Opgaande naar 8 mei een serie nieuwsbrieven over het symposium en achtergrondinformatie over deze grote verandering in de zorg: De PGO.

Wat is een PGO?

Een PGO is een digitale omgeving waarbij de patiënt de mogelijkheid krijgt om al zijn zorggegevens zelf te registreren en in te zien. Een levenslang online hulpmiddel dat toegang geeft aan alle persoonlijke gezondheidsgegevens. De gegevens zijn bijvoorbeeld opgeslagen door huisarts, therapeut of medisch specialist. De patiënt kan zelf bepalen welke informatie hij deelt met welke zorgverlener. Van behandeling tot medicatie, onderzoeksuitslagen en inentingen, alles kan de patiënt terugvinden in de PGO. Ook kan de patiënt zelf gegevens invullen zoals: Gewicht, voedselinname of sportactiviteiten.
SAVE THE DATE

Op 8 mei 2019 organiseren we in Therapeuticum Aquamarijn in Arnhem een symposium over de PGO. We vragen jullie deze datum in jullie agenda te blokkeren. Het symposium zal een inhoudelijk deel omvatten zoals: Wat is deze omgeving en wat kunnen we daarmee? Maar ook willen we jullie ideeën horen over hoe onze unieke visie een bijdrage kan leveren aan deze omgeving? Het symposium zal dus deels de lijnen schetsen van deze verandering in de zorg. Het is van belang dat jullie komen om te zien waar deze lijnen heen gaan maar ook om de kleuren te bepalen. 

 
Meer weten over het symposium, bezoek onze website. 
Waarom een PGO?
De digitalisering van de samenleving geeft ons steeds meer de regie over een groot aantal zaken. We boeken online onze vakantie, doen onze boodschappen en zelfs een groot deel van de belastingdienst of onze hypotheek regelen we online. Waarom dan onze zorg niet?
Het idee is geboren uit het probleem dat in de zorg informatie moeizaam werd gedeeld tussen verschillende zorginstellingen, ziekenhuizen of zelfs afdelingen. Daarom dus deze eigen online omgeving.

 
Is een PGO veilig?

Een PGO is een website of app waar de patiënt zelf de gegevens kan invoeren en uitlezen. Deze website of app draagt het keurmerk MedMij, een keurmerk dat door de overheid, ICT-specialisten en patiëntenverenigingen is opgesteld dat de veiligheid en kwaliteit bewaakt van de bedrijven die een PGO maken.
Voordelen voor de patiënt

* Overzicht en inzicht
* Regie en controle
* Gezonder met advies op maat
* Veilige opslag en overdracht van medische gegevens
* De patiënt kan mantelzorg ruime toegang geven (wanneer de patiënt niet digitaal genoeg is)
Voordelen voor de zorgverlener

* Doordat alle gegevens online worden gedeeld, is het ook voor de zorgverlener inzichtelijker. Bijvoorbeeld voor de nazorg: Van een patiënt die thuis een wond moet verzorgen, een bepaald medicatieplan moet volgen, fysio-oefeningen moet doen of een baby die gezwachteld moet worden. Alle instructies (bijvoorbeeld filmpjes) kunnen in het dossier geplaatst worden. Dit scheelt een hoop kwijtgeraakte papieren of gestreste patiënten die even niet meer weten wat er nou exact was gezegd.
* Wat ook een voordeel is, is het inzicht in de voorgeschiedenis van de patiënt. Heeft deze al iets aan zelfzorg gedaan of preventie? Dat kan je in 2020 allemaal teruglezen in de PGO.
 
Let op: De persoonlijke werkaantekeningen van de huisarts zijn altijd uitgesloten van inzage door de patiënt.
Waarom het symposium op 8 mei 2019?
De benoemde verandering in de zorg zal over een klein jaar realiteit zijn. Dit vraagt van ons een aanpassing in hoe we te werk gaan, maar ook hoe we als groep een bijdrage kunnen leveren. Wil je meer weten over het symposium, houd onze website in de gaten. Of lees het in een van onze nieuwsbrieven.

Foto: Therapeuticum Aquamarijn in Arnhem
aanmelden symposium
Copyright © *|2019|Antroposana|All rights reserved.

Wil je deze mails niet meer ontvangen: unsubscribe from this list.