Copy
Kun je deze email slecht lezen, klik dan hier om de nieuwsbrief online te lezen 
 
Met deze nieuwsbrief informeren wij u graag. 

Het bestuur van Antroposana wenst u veel leesplezier.

Inhoud van deze nieuwsbrief: 

Speciale uitgave 100 jaar antroposofische gezondheidszorg is uit!

Op 11 september is onze special heel de mens verschenen, in het kader van het 100 jarig bestaan van de antroposofische gezondheidszorg. Het is een prachtige uitgave geworden met een bloemlezing van eerder verschenen artikelen/interviews uit Ita/daarvoor Stroom/daarvoor Antroposana.
Als buiging voor al het werk dat verricht is gedurende de afgelopen 100 jaar, maakten we deze special. Wij hopen met deze jubileumuitgave (wellicht opnieuw) te inspireren en een zaadje te planten om zo gezamenlijk verder te bouwen aan iets dat honderd jaar geleden gestart is ter ondersteuning van ieders eigen ontwikkeling.
Bekijk hier deze special of vraag hem aan (geheel gratis)

Biodynamisch moestuinieren: ook iets voor jou! 


In 2019 organiseerde Antroposana een cursus biologisch moestuinieren, met Alma Huisken. De beide cursussen zaten vol en enthousiaste deelnemers hebben veel geleerd over de bio moestuin. Reden genoeg om op 3 oktober 2020 de opvolger aan te bieden: de biodynamische moestuin! Ontdek de fascinerende wereld van de biodynamische teelt tijdens deze cursus, gegeven door Alma Huisken. Alma is schrijver van o.a. Het groene kippenboek en Dichter bij de bij en tevens ervaren bio/biodynamisch moestuinder en groendocent. Het groene kippenboek krijgt zeer goede recensies van o.a. de Volkskrant. Ze is een intense, fantastisch vertelster en schrijft vol liefde over haar dieren en tuin. 
De bd-teelt is de bron van alle biologische land- en (moes)tuinbouw en de vriendelijkste omgangsvorm met Moeder Aarde. Deze cursus is zeer geschikt voor bio moestuinders die al enige jaren groen moestuinieren en nieuwsgierig zijn naar de biodynamische werkwijze, waaronder:
•             de zorg voor de bodem en de levenskracht in je gewassen
•             de verbinding kosmos-aarde-mens-dier-plant, ook in jouw tuin
•             de band die je krijgt met al het leven om je heen, van graankorrel tot boom
•             de speciale preparaten voor compost en aarde
•             de Zaai- en plantkalender van Maria & Matthias Thun (en gebruik)
We nemen genoemde én andere elementen van de BD-teelt onder de loep, van de praktische tot de spirituele kant, van met mest gevulde koehoorns tot de dynamiek van deze bd-teelt, zo sterk verbonden met de enorme krachtvelden tussen aarde en kosmos. Kortom: stel je open, leef je in en maak jezelf en je groene wereld een stuk rijker!
Kijk hier voor meer informatie en aanmelding.

Webinar Casper Post Uiterweer

In het teken van 100 jaar Antroposofische geneeskunst organiseert Antroposana een webinar samen met antroposofisch arts Casper Post Uiterweer.
Wij gaan met hem in gesprek over deze bizarre Covid-19 tijd, over wat 100 jaar antroposofische geneeskunst ons gebracht heeft en we vragen hem alles wat jullie graag zouden willen weten. Dus schroom niet, mail ons je vraag (symposium@antroposana.nl) en wij leggen het hem voor. Tijdens de webinar zal Casper Post Uiterweer de vragen beantwoorden.
Op dinsdagavond 3 november om 19.30 uur zal deze speciale gratis webinar plaatsvinden. Je kunt je aanmelden via symposium@antroposana.nl 
Een week voor aanvang ontvang je een mail met alle informatie en de online inlogcode.
Graag tot ziens!

Lokaal initiatief rond viering 100 jaar antroposofische zorg: Eindhoven

Onze afdeling Eindhoven e/o organiseert drie afzonderlijke activiteiten ter gelegenheid van het vieren van 100 jaar Antroposofische Gezondheidszorg. Vanuit de actualiteit is het thema: het versterken van onze immuniteit.
  • Op 15 mei 2021 is er een Antroposofische Zorgmarkt op de Genneperhoeve. De Genneperhoeve heeft als BD-boerderij met een winkel, mede door zijn ligging in een natuurgebied een belangrijke functie in het Eindhovense. Zorgaanbieders presenteren zich en er zijn korte workshops en lezingen mede vanuit het overkoepelende motto.
  • Er komt een Antroposofische Zorgkalender met informatie van de afzonderlijke antroposofische zorgaanbieders. Het wordt een representatieve uitgave met een hoog kunstzinnig niveau en een informatief naslagwerk. Hij verschijnt in oktober.
  • De Therapeutenroute; deze staat gepland in mei/juni 2021. Therapeuten en gezondheidsaanbieders presenteren zich op individueel niveau zodat u specifieker met het individuele aanbod kennis kunt maken.
Bovenstaande data zijn aangepast vanwege de coronamaatregelen.
De Coördinatiegroep bestaat uit: Martine Meursing, Hans van Tol en Henk Verboom.

Ons steunen? Dat kan op verschillende manieren


Kiest u ook voor antroposofische zorg?
Tijdens gesprekken die we hebben met de zorgverzekeraars blijkt telkens weer hoe belangrijk het is dat gebruikers van de antroposofische zorg zich goed organiseren. Hoe meer mensen zich aansluiten bij Antroposana hoe makkelijker het is om goed te kunnen onderhandelen. Antroposana strijdt voor behoud van antroposofische gezondheidszorg en daar hebben we uw steun bij nodig. Want met uw steun is deze zorg er voor iedereen!
Ons steunen kan op verschillende manieren:
  • Voor 35 euro per jaar steunt u ons in ons werk en ontvangt u ons magazine Ita thuis.
  • U kunt ook een eenmalige schenking doen. Antroposana bezit een ANBI status waardoor u uw gift mag aftrekken bij uw belastingopgave. Een periodieke schenking is ook mogelijk. Dit biedt meer stabiele mogelijkheden om ook in de toekomst antroposofische gezondheidszorg te waarborgen.
  • U kunt Antroposana opnemen in uw nalatenschap. Soms komt bij het opstellen van een testament de wens op om ook na het aardeleven van betekenis te kunnen zijn voor de toekomst van de antroposofische zorg. Dat is een bijzondere keuze. Deze kan gepaard gaan met een specifieke overweging of een vaster omlijnd doel. Bijvoorbeeld om een bepaald soort onderzoek te willen steunen.
Kijk op onze website voor meer informatie over steunen.

'Gebruikers' moeten zich organiseren, word lid van Antroposana


Tijdens gesprekken die we hebben met de zorgverzekeraars, blijkt telkens weer hoe belangrijk het is dat gebruikers van de antroposofische zorg zich goed organiseren. Hoe meer mensen zich aansluiten bij Antroposana hoe makkelijker het is om goed te kunnen onderhandelen. We blijven in gesprek met de zorgverzekeraars om uw belangen te behartigen en hopen zo voor de toekomst meer draagkracht te creëren.

 

Lid worden

U maakt ons werk mogelijk door ons jaarlijks te steunen met 35 euro.
U ontvangt dan drie keer per jaar een extra dik nummer van Ita.  
Ik steun Antroposana en word graag lid voor 35 euro per jaar

Gezocht: penningmeester Antroposana en leden kascommissie


Penningmeester

Bent je lid van Antroposana en wil je een bijdrage leveren aan de ambities van Antroposana? Kom dan het enthousiaste bestuur versterken in de rol van penningmeester. We zoeken een energieke penningmeester die zich minimaal een halve dag in de week wil inzetten.
Als penningmeester stel je de begroting op, legt deze ter goedkeuring voor aan de ledenraadvergadering, betaalt de rekeningen, bewaakt de inkomsten en uitgaven en zorgt dat de jaarrekening wordt opgemaakt en aangeboden aan de ledenraadvergadering. Je krijgt hierbij ondersteuning van het secretariaat en het administratiekantoor Prüst van Wifferen. De penningmeester hoeft dus niet zelf de boekhouding te verzorgen. Naast de werkzaamheden als penningmeester kun je nog andere verantwoordelijkheden in je portefeuille opnemen die voor jou belangrijk zijn.

Het bestuur, dat momenteel uit vier personen bestaat, vergadert om de zes weken in Zeist en ontvangt jaarlijks de maximale vrijwilligers vergoeding ter compensatie van de gemaakte kosten. Het bestuurswerk is inspirerend omdat je betrokken bent bij alle activiteiten rondom de antroposofische gezondheidszorg in Nederland en Europa. Samen houden we de antroposofische gezondheidszorg toegankelijk voor onze leden.

Kom je ons bestuur versterken? We zien je reactie met plezier tegemoet.

Twee nieuwe leden voor de kascommissie
Voordat de jaarrekening door de penningmeester ter goedkeuring aan de ledenraadvergadering wordt aangeboden, worden grootboek en de conceptjaarrekening door de kascommissie gecontroleerd en beoordeeld. De benodigde stukken worden digitaal en elektronisch naar de leden van de kascommissie gestuurd zodat die ze kan beoordelen. De kascommissie zal, indien nodig, een lijst met vragen opstellen of stukken willen inzien. Beantwoording van de vragen en inzien van stukken zal gebeuren tijdens een overleg met de penningmeester en iemand van accountantskantoor Prüst van Wifferen, die de boekhouding doet. Hierna zal de kascommissie haar bevindingen schriftelijk vastleggen en de ledenraadvergadering adviseren.
 
Wij zoeken:
  1. Vrouw of man die ongeveer in totaal 20 uur per jaar aan deze werkzaamheden onbezoldigd kan besteden;
  2. Iemand die administratief / financieel inzicht heeft en jaarrekeningen kan lezen;
  3. Een band heeft met waar Antroposana zich voor inzet.
Voor het werk van de kascommissie is een globale handleiding beschikbaar. Leden van de kascommissie worden voor twee jaar benoemd door de ledenraadvergadering.

Heb je vragen over deze twee vacatures, richt je dan via het secretariaat info@antroposana.nl tot Hans Bastianen of schrijf een motivatiebrief met begeleidende CV.
 
Wij waarderen het zeer indien je je wilt inzetten voor Antroposana!

Kijk voor meer informatie over onze vereniging op www.antroposana.nl. Heb je vragen? Mail ons: info@antroposana.nl
Copyright © 2020 Antroposana, All rights reserved.


Het e-mailadres veranderen waar je deze mails ontvangt?
Dat kan door je voorkeur te wijzigen . Geen mails meer ontvangen? Schrijf je hier uit.