Copy
Problemen met het lezen van deze e-mail?
Bekijk de nieuwsbrief online
U vindt ons ook op facebook

Like https://www.facebook.com/antroposana on Facebook

LEZERSACTIES
Antroposana organiseert met antroposofische zorgverleners regelmatig activiteiten voor haar leden.

Op onze website vindt u ze allemaal terug en kunt u zich gelijk aanmelden
 

logo nvaa certificaatWie sprak met het bestuur?

Het bestuur van Antroposana ontvangt regelmatig stakeholders tijdens haar vergaderingen.
In juni sprak Antroposana met de NVAZ (Nederlandse vereniging van zorgaanbieders) over het versterken van de samenwerking op het gebied van profilering van antroposofische gezondheidszorg.
In oktober was de NVAA (Nederlandse vereniging van antroposofische artsen) op bezoek.


Antroposanapolis

Antroposana onderhandelt met de zorgverzekeraars over een zo goed mogelijke dekking van de antroposofische gezondheidszorg.
De afgelopen twee jaar heeft dit geleid tot de huidige Antroposanapolis die is ondergebracht bij Avéro.
Dit zal ook gelden voor 2018.

Het steeds moeilijker om erkenning en vergoedingen voor complementaire zorg bij zorgverzekeraars te krijgen. Er worden ook steeds meer vergoedingen geschrapt en zorgverzekeraars richten zich vaak maar op enkele delen van de antroposofische gezondheidszorg.


Vergelijkingswebsite

Hoewel de Antroposanapolis bij Avéro een brede dekking heeft, merken we dat een deel van onze leden behoefte heeft aan meer maatwerk.

Daarom zal Antroposana  een vergelijkingssite openen waarmee u aan de hand van zoektermen kunt aangeven welke zaken voor u belangrijk zijn.

Aan de hand daarvan kan de Antroposanavergelijkingssite mogelijk een polis bij een andere zorgverzekeraar aan u voorleggen. Het kan dus zijn dat dit niet de Antroposanapolis is maar een andere polis die beter aansluit bij uw zorgbehoefte. Meer maatwerk dus!

Wij houden u van deze nieuwe ontwikkelingen op de hoogte.


Lezersactiesagenda online
 

Antroposana organiseert diverse workshops en lezingen waar leden en lezers van ons blad Stroom met korting heen kunnen.
Op onze website vindt u de data en onderwerpen en kan u zich direct aanmelden via de agenda.

Een greep uit het aanbod:
  • Advent als spiegel voor onze tijd
  • De veelkleurige mens achter de docent
  • Ik zie ik zie wat jij niet ziet...
Ledenactie - Zin in je leven, met je biografie als uitgangspunt

Deze actie is een samenwerking tussen Antroposana en de Beroepsorganisatie voor Biografiewerk

Het aanbod bevat 19 activiteiten, vanaf 30 november 2017 t/m 11 maart 2018
Voor verdiepende informatie kun je de website van de betreffende coach raadplegen.  

labyrinth bij HavelhöheHeb jij wel eens momenten in je leven, waarin je vragen hebt die je niet zomaar kunt beantwoorden?
Dit niet-weten kan gepaard gaan met negatieve gevoelens. Hoe kom je dan weer in beweging, krijg je weer zin?
Door biografisch onderzoek ontdek je waar het voor jou echt om gaat en wat jij zinvol vindt. Werken met je levensloop geeft je inzicht en aanknopingspunten. Wil jij kennis maken met biografiewerk? Zoek dan een activiteit in jouw buurt en doe mee! 


Vertel ons uw zoektermen

Om de vergelijkingswebsite zo goed mogelijk te laten werken vragen wij uw hulp!

As u ons uw zoektermen laat weten waarmee u zult gaan zoeken op een vergelijkingswebsite voor antroposofische zorg kunnen wij de zoekfilters goed instellen en uw een goede match aanbieden.

U helpt ons enorm als u de zoektermen mailt naar het secretariaat via deze link.

Uw steun is belangrijk

Antroposana wil een wegwijzer zijn voor gezondheidszorg en leven vanuit antroposofie. Dat doen we door informatie te delen over gezondheid, ziekte en het zelfgenezend vermogen van het lichaam. 
Maar ook door in europees verband de antroposofische (gezondheids)zorg mogelijk te maken via de federatie van europese bewegingen.
Uw steun door een lidmaatschap van 35 euro per jaar is daarbij onmisbaar!
Als we namens meer mensen spreken, komen we eerder aan tafel bij ministers, volksvertegenwoordigers en collega-verenigingen.
 


Antroposana in Berlijn

Antroposana in Dornach en Berlijn

In november 2016 sprak het bestuur met de bestuursleden van EFPAM, de European Federation of Patients' Association for Anthroposophic Medicine.
Een eerste vrucht die daaruit voortkomt is dat Marjolein Doesburg en Wieneke Groot samen met René de Winter (EFPAM) een workshop verzorgden in Dornach op de medische conferentie in september over de competenties die patiënten in de huidige tijd moeten beheersen, wat dat van zorgverleners vraagt en hoe we daarin 'het veld' kunnen meenemen.
In november was er een uitwisseling met de zusterverenigingen uit het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Afgesproken is om een gezamenlijke antro-zorg website of app te realiseren in het kader van 100 jaar antroposofische zorg in 2020.

10% korting bij Biopioniers.nl

De biologische en biologische-dynamische levensmiddelen van De Nieuwe Band zijn nu ook online te bestellen via de webshop De BioPioniers.

biopioniers

Kennismakingsactie
In de nieuwe webshop kunnen lezers van deze nieuwsbrief tot eind december gebruik maken van de speciale Antroposana kennismakingsactie: Gebruik de kortingscode Stroom!!  en ontvang 10% korting op bestellingen!


In de webshop staat alle voedingsinformatie gemakkelijk bij elkaar.

Wie voor 15.00 bestelt heeft de bestelling de volgende dag al in huis. Bestellingen vanaf €50 bezorgen zij zelfs helemaal gratis!

Speciaal voor leden van Antroposana een kennismakingsactie:
Gebruik de kortingscode Stroom!! En ontvang 10% korting op bestellingen tot eind 2017.

zorggeschil
Antroposana in commissie zorggeschil

Geschilleninstantie Zorggeschil heeft erkenning voor Wkkgz

Stichting Zorggeschil heeft een Geschilleninstantie opgericht, zoals bedoeld in artikel 18 van de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz).  De Geschilleninstantie Zorggeschil  is op 6 december 2016 erkend door de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Stichting Zorggeschil is opgericht door de partijen Branche Organisatie Thuiszorg (BTN), Netwerk Cliëntenraden Zorg (NCZ), Vereniging Zorgklant Nederland (VZN) en Quasir.

Zorgaanbieders  zijn op grond van de Wkkgz verplicht zich met ingang van 1 januari 2017 aan te sluiten bij een door de Minister van VWS erkende Geschilleninstantie.

Stichting Zorggeschil beschikt over deskundige commissie bestaande uit een voorzitter en een vicevoorzitter die beiden meester in de rechten zijn, alsmede leden die zijn voorgedragen door aangesloten organisaties van zorgaanbieders en cliëntenorganisaties.
Antroposana is namens de nederlandse antroposofische zorgaanbieders vertegenwoordigd.


logo herfstcongresDepressie: de duistere afgrond van de eigen ziel

Het Herfstcongres | 24-25 november 2017

Geert Groote College • Fred. Roeskestraat 84 • 1076 ED Amsterdam


 
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief via onze website of via "mijn antroposana" Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.
Email Marketing Powered by Mailchimp