Copy
Over echt scheiden, meedoen, balans en funshoppen.

Nieuwsbrief PRO5  • jaargang 1, nummer 2

Het einde van het jaar is in zicht en daarmee ook de tweede en laatste PRO5-nieuwsbrief van 2014. Voor PRO5 was het een veelbewogen jaar! We namen voor het eerst en met succes, deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Met 4 zetels mochten we in de gemeenteraad plaatsnemen. Bovendien werden wij onderdeel van de nieuwe coalitie. 
Met een mooie mix van achtergronden en ervaringen zijn we een actieve, positieve en kritische groep mensen die weten waar ze voor staan. Soms komen er ook onderwerpen op ons pad waar we eerst flink met elkaar en met inwoners of organisaties over willen praten voordat we een standpunt innemen. Dat willen we graag zo houden.
In deze tweede nieuwsbrief vertellen raadsleden en wethouder meer over belangrijke actuele thema’s. Dirk gaat in op de diverse redenen waarom afvalscheiding belangrijk is, Jan schrijft over een goed armoedebeleid, Marcel over de toekomstbestendigheid van het (koop)centrum van Bladel. Hugo kijkt vooruit en Joan schrijft over de balans in 2015.
Kortom: lezen! En vooral ook: laat ons weten wat u vindt want dat willen we ook in 2015 weer weten!

Share
Tweet
Share
Forward

Balans

Door Joan Veldhuizen, wethouder Zorg & Welzijn, Sociale Zaken & Arbeidsmarkt, Jeugd, Cultuur en Dorpsraden

In de eerste nieuwsbrief schreef ik over de drukte rondom de nieuwe gemeentelijke zorgtaken. Het einde van 2014 is in zicht. De meeste voorbereidingen zijn nu achter de rug, en met enige regelmaat krijg ik als wethouder de vraag of Bladel er 'klaar' voor is.

Lees verder

Mee kunnen doen

Door Jan Evers, raadslid PRO5, lid Commissie MAZ

Een van de onderwerpen op de raadsagenda van donderdag 18 december was het wijzigen van het minimabeleid. Mee kunnen doe aan de samenleving is voor PRO5 erg belangrijk. Vooral kinderen moeten zeker in de gelegenheid worden gesteld om mee te kunnen doen aan schoolreisjes, lid zijn van een sportvereniging, enz.
Lees verder

PRO5 en funshoppen?

Door Marcel Roks, fractievoorzitter PRO5, lid Commissie Grondgebied

PRO5 wil het koopcentrum van Bladel voor de toekomst waarborgen. In de gemeenteraad van november 2014 hebben we via een amendement voorgesteld daarvoor extra geld beschikbaar te stellen. Door ons voorstel hebben we ervoor gezorgd dat de nieuwe samenwerking de mogelijkheden heeft om het tot een duurzaam succes te maken. Na de positieve uitslag van een draagvlakmeting bij alle betrokkenen (ondernemers en vastgoedeigenaren) is er structurele financiering bewerkstelligd. De samenwerking om het centrum van Bladel nog aantrekkelijker te maken is daarmee gegarandeerd.
Lees verder

December

Door Hugo Maas, raadslid PRO5,
lid Commissie Inwoners


Een maand vol terugblikken op het zo goed als voorbije jaar.
Er was een journalist van het Eindhovens Dagblad die me, in een interview, had gevraagd uit te leggen, hoe het was in de "raad" van afgelopen jaar. Het artikeltje stond deze week in de krant. Ondanks dat het een leuk stukje was, kreeg ik heel erg de behoefte om juist vooruit te kijken! Laten we dat dan ook maar doen, 2015 staat voor de deur. Het belooft een heel tof jaar te worden!
Lees verder

Echt scheiden

Door Dirk van de Voort, raadslid PRO5

Afgelopen raadsvergadering hebben we in de Gemeenteraad gediscussieerd over het nieuwe afvalbeleid en de bijbehorende tarieven. Dit is dit altijd een moeilijke discussie, omdat iedereen hier een persoonlijk belang in heeft. Of je nu in de gemeenteraad zit, in het café, bij de voetbalvereniging, iedereen is deskundig en heeft een mening. Dit komt omdat iedereen op één of andere manier afval produceert. Dit maakt de discussie persoonlijk, we voelen het immers allemaal in onze portemonnee.

Lees verder
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2014 Pro5, Alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van PRO5 of omdat je je hiervoor ingeschreven hebt via onze website of Facebookpagina.

Afmelden van deze lijst    Wijzig je voorkeuren

Email Marketing Powered by Mailchimp