Copy
Over geurbeleving, de participatiemaatschappij en leren relativeren.

Nieuwsbrief PRO5  jaargang 2, nummer 2

Mochten jullie tussen de paaseieren, de kerk, de festivals en meubelboulevards  nog een momentje over hebben, dan is hier weer een spiksplinternieuwe PRO5-nieuwsbrief. Raadsleden en wethouder laten hun licht weer schijnen op een aantal door hun uitgekozen thema’s. Jan schrijft over wetgeving die in de weg zit en Marcel vertelt over zuiver water. Hugo relativeert een eind in de ruimte en Dirk gaat op zoek naar gezamenlijke oplossingen op het gebied van gezondheid en veehouderij. Joan schrijft over vernieuwing en de noodzaak voor een solide basis.

Als jullie na het lezen van de nieuwsbrief iets willen vragen of je hebt zelf ideeën voor thema’s voor de nieuwsbrief? Neem dan gerust contact op met één van ons! Wij schrijven namelijk het liefst over onderwerpen waar onze inwoners iets aan hebben. Veel leesplezier!

Share
Tweet
Share
Forward

Een solide basis voor vernieuwing

Door Joan Veldhuizen, wethouder Zorg & Welzijn, Sociale Zaken & Arbeidsmarkt, Jeugd, Cultuur en Dorpsraden


Participatiekeurslijf

Ik kan maar niet aan het woord wennen: de participatiemaatschappij. Mij leek 'de maatschappij' bij uitstek altijd al iets om aan mee te doen, gewoon omdat je er bij je geboorte (en eigenlijk daarvoor al) in gezet wordt door je ouders. Niet iedereen wordt even enthousiast van onze maatschappij en voor sommigen is het participatiekeurslijf en de eisen die daaraan gesteld worden best een hele opgave. Dat het de een beter lukt om er aan mee te doen dan de ander, is eigenlijk ook van alle tijden. Alleen tegenwoordig heet dat dus participeren. Wie dat precies verzonnen heeft doet er nu even niet toe.

Lees verder

Woonverplichting wethouder: naar de letter of in de geest van de wet?

Door Jan Evers, raadslid PRO5, lid Commissie MAZ

Een van de laatste onderwerpen van de afgelopen raadsvergadering, was het verzoek aan de gemeenteraad van wethouder d'Haens om zijn woonverplichting met één jaar te verlengen.
In Nederland is het namelijk nog steeds verplicht dat een wethouder inwoner moet zijn van de gemeente waar hij werkzaam is.
Lees verder

Relativeren

Door Hugo Maas, raadslid PRO5,
lid Commissie Inwoners


De burgemeester sprak tijdens de raadsvergadering over het begin van de zomertijd, en de betere temperaturen die er aan zitten te komen. Sommigen maakte zich zaterdag druk om het Nederlands Elftal, K3 gaat op zoek naar nieuwe zangeressen, Zayn stapte uit One Direction en Quinty stopt bij eigen huis en tuin. Ik begin me zo langzamerhand af te vragen of we dit wel kunnen handelen met z´n allen. 

Lees verder

Schoon water

Door Marcel Roks, fractievoorzitter PRO5, lid Commissie Grondgebied

Op 14 maart ben ik samen met Hugo Maas en Ben Maas naar het Waterzuiveringsbedrijf De Dommel geweest in het kader van de Waterschapsverkiezingen. Op dat moment was Ben Maas nog kandidaat Provinciale Statenlid. Nu is hij gekozen en feliciteer ik hem van harte met zijn benoeming!
Lees verder

Geurmeting en beleving: hoe nu verder?

Door Dirk van de Voort, raadslid PRO5Zoals we in ons laatste artikel schreven, heeft de GGD onderzoek gedaan naar de geurhinder. Uit dit onderzoek blijkt dat er aanzienlijk meer geurhinder wordt ervaren dan tot nu toe werd aangenomen. Met name als er sprake is van cumulatieve geurbelasting – dat wil dus zeggen dat er meerdere (intensieve) veehouderijen liggen in een klein gebied – wordt er aanzienlijk meer geurhinder ervaren.
Lees verder
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2015 Pro5, Alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van PRO5 of omdat je je hiervoor ingeschreven hebt via onze website of Facebookpagina.

Afmelden van deze lijst    Wijzig je voorkeuren

Email Marketing Powered by Mailchimp