Copy
PRO5 houdt u op de hoogte!

PRO5 houdt u op de hoogte

Na elke raadsvergadering brengt PRO5 haar volgende nieuwsbrief uit. In deze 8e nieuwsbrief vindt u niet alleen een bijdrage van onze raadsleden maar deelt ook Frank van Limpt zijn ervaring als nieuwbakken commissielid in de gemeente Bladel. Rosemarie Vermeulen, lid van PRO5 neemt u mee in haar herinnering aan het begeleiden en onderwijzen van alleenstaande jonge asielzoekers en legt hiermee de focus op de mens achter de vluchteling.

Hugo Maas blikt terug op het enerverende debat over de vluchtelingenproblematiek. Dirk van de Voort legt een verband tussen het carbidschieten, het rookverbod en de zwarte-pietendiscussie. Marcel Roks geeft in zijn bijdrage onze uitgebreide analyse van de begroting die inmiddels is vastgesteld. De volledige nieuwsbrief en de mogelijkheid om u hierop te abonneren vindt u op onze website www.pro5.nu

Wilt u betrokken zijn bij de meningsvorming over de onderwerpen in de komende periode, dan bent u van harte welkom op onze fractievergadering op donderdag 10 december om 19:30 u. in Den Herd. Meld u zich dan vooraf even bij Marcel Roks: m.roks@bladel.nl

Interesse om onze Nieuwsbrief automatisch toegestuurd te krijgen? Meld u aan op onze website: www.pro5.nu

Share
Tweet
Share
Forward

Pro5 voor maximale inspanning huisvesting vluchtelingen

Door Hugo Maas, raadslid PRO5, lid Commissie Inwoners

 

Uitspraak

Op initiatief van PRO5 heeft de gemeenteraad van Bladel zich eindelijk uitgesproken over de vluchtelingenproblematiek. Sommigen waren duidelijk; "Wij willen geen crisisopvang bieden". Anderen durfden geen standpunt in te nemen. Welk uitgangspunt onbegrijpelijker is, durf ik niet te zeggen. Het is hoe dan ook de basis voor een fundamentele discussie. Je wilt mensen opvangen of niet, er is niets tussenin. Het stoplicht is groen of rood, sta je erbij stil of ga je er compleet aan voorbij?

Lees verder

Begroting 2016: PRO5 ziet kansen!

Door Marcel Roks, fractievoorzitter PRO5, lid Commissie Grondgebied


Op 5 november 2015 hebben we een beschouwing gegeven over de gemeentelijke begroting van 2016. Een beschouwing waarin we onze mening geven over de begrotingsplannen van het College. U leest in de beschouwing dat PRO5 een bruisende partij is die zich blijvend inzet voor duurzame oplossingen, menselijkheid en samenwerking.

Lees verder

Waar ben ik aan begonnen… terugblik van een burgerlid

Door Frank van Limpt, Burgerlid Commissie Grondgebied

Laat je niet gek maken. Veel onderwerpen, veel uitdagingen maar wel leuke!

PRO5 had een geweldige start. We kwamen net 50 stemmen tekort om de grootste partij te zijn. De nieuwe partij deed een oproep voor burgerleden in de gemeenteraadscommissies. Ik heb niet getwijfeld en me direct gemeld en ben samen met Jacqueline Koffrie in 2014 begonnen in de commissie MAZ. Al snel kwam er een vacature voor de commissie Grondgebied en ben ik overgestapt sinds begin dit jaar.

Lees verder

Carbidschieten, Zwarte Pieten en rookverbod

Door Dirk van de Voort, raadslid PRO5


We hebben in de gemeente Bladel in de laatste raadsvergadering regels vastgelegd over het carbid schieten in Bladel (oftewel "losschieten" zoals wij dat in Brabant noemen). Omdat carbid schieten schadelijk is voor het milieu, mens en dier, wilden we een verbod op dit gebruik.

Lees verder

Jonge alleenstaande vluchtelingen

Door Rosemarie Vermeulen, fractiemedewerkster PRO5

Mijn beeldvorming

Alleenstaande jonge asielzoekers! Herinneringen aan mijn hardwerkende leerlingen van toen zijn weer helemaal terug. Ik werkte graag met deze gemotiveerde jongeren. Een aantal jaren geleden begeleidde ik alleenstaande minderjarige asielzoekers (AMA's) en gaf er ook les aan. Dat was bij het ROC Eindhoven, nu het Summa College. Toen nog aan alleen jongens vanaf 15 jaar bij het Technisch Lyceum Eindhoven (afdeling Oriëntatie en Schakelen) en later bij Kempenpoort aan jongens en meisjes.

Lees verder
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2015 Pro5, Alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van PRO5 of omdat je je hiervoor ingeschreven hebt via onze website of Facebookpagina.

Afmelden van deze lijst    Wijzig je voorkeuren

Email Marketing Powered by Mailchimp