Copy
Het laatste PRO5-nieuws voor de zomervakantie

Het laatste PRO5-nieuws voor de zomervakantie

PRO5 wenst iedereen een fijne zomer toe. Zo’n zomer waar je geestelijk heerlijk uitrust en vrolijke dingen meemaakt. Een zomer waarin je vrij bent om alles naar jouw wens in te richten en te doen en te laten waarin je al dan geen zin in hebt. Kortom vakantie!!!
 
Maar eerst nog onze nieuwsbrief. De 6e alweer.
 
We blijven bezig met de urgentiegebieden en volksgezondheid (Marcel), de mfa in Hapert (Hugo) en de Egyptische Poort (Dirk). Jan schrijft over het uitstapje van de Raad, B&W en de griffiers naar het Europees parlement in Brussel. Joan vertelt over de veranderingen in de sociale wetgeving, de inspanningen die uitvoerders daarvoor leveren en de niet altijd terechte beeldvorming die neergezet wordt in de media omdat er iemand zich wil profileren ten koste van de feiten.
 
Geïnteresseerd?
Dan: veel plezier met deze nieuwsbrief en een plezierige zomer gewenst door PRO5.

Share
Tweet
Share
Forward

Urgentiegebieden noodzakelijk?

Door Marcel Roks, fractievoorzitter PRO5, lid Commissie Grondgebied
In het Brabant Beraad is afgesproken dat er in 2020 geen overbelaste situaties meer zijn in relatie tot de veehouderij. Afgelopen raadsperiode stond daarom het beleid Urgentiegebieden centraal. Van een urgentiegebied is sprake bij een overbelasting door geur- of fijnstof en/of een beleving van overlast bij omwonenden.
Gezien de complexiteit is er een extra commissievergadering geweest waarbij insprekers van GGD, ZLTO, huisartsen en een vertegenwoordiger van urgentieteams aanwezig waren.

Lees verder >

Raadsuitstapje

Door Jan Evers, raadslid PRO5, lid Commissie MAZ

Om de twee jaar gaan de gemeenteraadsleden met de burgemeester, de wethouders en de griffiers op stap. Dit jaar was Brussel het einddoel. Het doel van dit uitstapje is niet alleen om elkaar buiten de raad persoonlijk te ontmoeten maar moet daarbij ook leerzaam en educatief zijn.
Vrijdag 26 juni om acht uur verzamelden we ons in het gemeentehuis. Daar aangekomen bekroop me een schoolreisjesgevoel, iedereen druk pratend een beetje zenuwachtig met een kop thee of koffie en een worstenbroodje. Om half negen vertrok de bus naar Brussel.

Lees verder >

Cliffhanger

Door Hugo Maas, raadslid PRO5, lid Commissie Inwoners

De airco heeft vorige week in de raadszaal hard te werken gehad tijdens de raadsvergadering. Niet alleen vanwege de verhitte discussies, natuurlijk ook door de zomerse temperaturen. De laatste vergadering voor de zomervakantie kende een flink aantal hoofdpijndossiers. Een heftige agenda waar we ons een weg door moesten banen. Vergelijkbaar met de kampioenswedstrijd voor de zomerstop, of de cliffhanger van een spannende serie.

Lees verder >

Lering trekken uit het verleden

Door Dirk van de Voort, raadslid PRO5

Ik ben nu zo'n 4 jaar raadslid. In die 4 jaar heb ik veel geleerd, zowel op persoonlijk vlak, als op politiek en maatschappelijk vlak.
Eén van die zaken is het politieke proces rondom de Egyptische Poort.

Lees verder >

De dynamiek van veranderingen

Door Joan Veldhuizen, wethouder Zorg & Welzijn, Sociale Zaken & Arbeidsmarkt, Jeugd, Cultuur en Dorpsraden


Een dynamisch jaar

Ruim een jaar geleden werd ik wethouder namens PRO5 en ik kijk nu tevreden terug op een dynamisch jaar. De verkiezingen vonden plaats aan de vooravond van een groot aantal veranderingen op het gebied van zorg en werk. Dat zorgde voor behoorlijk wat onrust. Terwijl PRO5 een weg vond in de Bladelse politiek, ging ik verder met de verkenning van de nieuwe taken binnen mijn portefeuille. 1 januari 2015 werd in de media afgeschilderd als een moment waarop de wereld zou veranderen omdat gemeenten dan verantwoordelijk werden voor een groot aantal nieuwe taken op het gebied van werk en zorg.

Lees verder >
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2015 Pro5, Alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van PRO5 of omdat je je hiervoor ingeschreven hebt via onze website of Facebookpagina.

Afmelden van deze lijst    Wijzig je voorkeuren

Email Marketing Powered by Mailchimp