Copy
Veranderd denken

Nieuwsbrief PRO5 • jaargang 2, nummer 7

Het einde van het jaar is in zicht en daarmee ook de laatste PRO5-nieuwsbrief van 2015.

In deze nieuwsbrief vertellen onze raadsleden meer over belangrijke actuele thema’s, zoals de ontwikkelingen in Hapert omtrent de MFA en over de vluchtelingenopvang in Bladel.

Onze wethouder Joan Veldhuizen blikt terug op wat er allemaal gebeurd is 2015, zoals de nieuwe taken die de gemeente dit jaar erbij heeft gekregen op het gebied van werk, ondersteuning van mensen thuis en jeugdhulp. Ook is ze trots op de inzet van veel mensen om onze gemeente ‘dementievriendelijk’ te maken.

Veel leesplezier en laat ons weten wat u vindt, want dat willen we ook in 2016 weer weten!

Rest ons u hele fijne feestdagen te wensen en een heel gezond 2016!

Share
Tweet
Share
Forward

Veranderd denken

Door Marcel Roks, fractievoorzitter PRO5, lid Commissie Grondgebied

Trots. Met dit woord opende Hugo Maas zijn betoog in de gemeenteraad over de vluchtelingenopvang:

 

Trots

"PRO5 is trots op alles wat er nu voor ligt, op het college en het werk dat zij met de ambtenaren verzet hebben maar ook trots op de positieve flow die is ontstaan door de ontwikkelingen van afgelopen dagen.
Hoewel het ongetwijfeld ongebruikelijk is, zijn we ook trots op onze daadkracht. De impuls die we dit proces, waar we nog middenin zitten, gegeven hebben begint prachtige resultaten te laten zien. Soms met heel veel moeite zijn we uit blijven gaan van onze eigen kracht maar we hebben ons gesteund gevoeld in de ontwikkeling van het groeiende draagvlak binnen onze gemeente."

Lees verder

Oud en nieuw

Door Joan Veldhuizen, wethouder Zorg & Welzijn, Sociale Zaken & Arbeidsmarkt, Jeugd, Cultuur en Dorpsraden

oudennieuwHet jaar zit er alweer bijna op en dan is het een goede gewoonte om even terug te blikken op wat er allemaal gebeurd is. 'Oud en nieuw' heeft in deze periode van veranderingen een extra betekenis, gezien de veelheid aan veranderingen waarmee we te maken hebben gekregen.

Lees verder

De worstelingen van een raadslid

Door Jan Evers, raadslid PRO5, lid Commissie MAZ

Wat ik van de laatste twee raadsvergaderingen het meest vervelende vond zijn de opmerkingen dat wij, PRO5 geen vertrouwen zouden hebben in onze burgemeester en wethouders. Omdat we een motie indienden over vluchtelingen?

PRO5: vertrouwen in het College

Een motie is niets meer en niets minder dan een verzoek van een raadslid aan de wethouder en raadsleden om ergens je mening over uit te spreken. Onze achterban verwacht iets van ons en in dit geval was het een item wat bij onze partij erg leeft, vluchtelingen, met als vraag: hoe zou de opvang in Bladel geregeld kunnen worden? Dat was de strekking van de motie.

Lees verder

Multifunctionele Accommodatie Hapert

Door Hugo Maas, raadslid PRO5, lid Commissie Inwoners


In Hapert ligt voor de gemeente een prachtige kans: een accommodatie met een gemeenschapshuisfunctie, basisonderwijs, kinderopvang, bibliotheek, een dienstencentrum en nog veel meer, onder één dak. Met recht draagt dit langlopend project dan ook de titel ´Multifunctionele Accommodatie Hapert´.

Lees verder
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2015 Pro5, Alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van PRO5 of omdat je je hiervoor ingeschreven hebt via onze website of Facebookpagina.

Afmelden van deze lijst    Wijzig je voorkeuren

Email Marketing Powered by Mailchimp