Copy
Over echt scheiden, meedoen, balans en funshoppen.

Nieuwsbrief PRO5  jaargang 2, nummer1

Daar is ie dan, de eerste nieuwsbrief van 2015! En natuurlijk ook alweer de derde op een rij. Terwijl we aan de vooravond van vier dagen carnavalsflauwekul staan komen er toch nog even wat serieuze onderwerpen voorbij.
Wisten jullie trouwens dat je op de website van de gemeente de commissie- en raadsvergaderingen live mee kan kijken? http://webcast.nl/bladel/#!/overview  Achteraf kijken kan ook; handig als je niet van huis wil maar toch nieuwsgierig bent naar wat er over bepaalde onderwerpen gezegd wordt.
In deze nieuwsbrief deelt raadslid Jan Evers zijn overpeinzingen met jullie: weten wat er leeft is belangrijk maar uiteindelijk gaat het erom dat je er iets mee doet! Raadslid Dirk van de Voort blikt vooruit op de drukke bezigheden van de raad in 2015, van PRO5 in het bijzonder en de waarde van input van inwoners. Raadslid Marcel Roks houdt een pleidooi voor het tegengaan van crossen in de bossen en legt uit hoe we hier verandering in willen aanbrengen. Raadslid Hugo Maas is verrast door de Nederlandse Vereniging van Raadsleden en benieuwd naar Stichting Leergeld.
Wethouder Joan Veldhuizen gaat bij vluchtelingen in onze gemeente langs en vertelt waarom.
 
PRO5 wenst jullie weer veel leesplezier en natuurlijk een spetterend carnaval!

Share
Tweet
Share
Forward

Overpeinzingen van een raadslid

Door Jan Evers, raadslid PRO5, lid Commissie MAZ

Een jaar geleden begon ik namens PRO5, als raadslid in de gemeenteraad.
Vier jaar daarvoor heb ik acht jaar namens de PvdA in de gemeenteraad gezeten. Ik wist wat er van mij verwacht werd toen ik ja zei, om weer als raadslid, nu voor PRO5, in de gemeenteraad te gaan.

Lees verder

Van vluchteling tot buurtgenoot


Door Joan Veldhuizen, wethouder Zorg & Welzijn, Sociale Zaken & Arbeidsmarkt, Jeugd, Cultuur en Dorpsraden


Statushouders ..., een wat onhandige term voor mannen, vrouwen en kinderen die in hun eigen land niet veilig waren en nu hier wonen. Soms alleen, soms met andere familieleden. Onze gemeente heeft, net als andere gemeenten in Nederland, een verplichting om een, door de rijksoverheid bepaald, aantal van deze mensen te huisvesten.
Lees verder

We krijgen het druk in 2015

Door Dirk van de Voort, raadslid PRO5


Na de verkiezingen vorig jaar hebben alle partijen gewerkt om samen één raadsprogramma te schrijven. Zo'n programma is een opsomming van allemaal zaken die de gemeente Bladel de komende vier jaar wil realiseren.
Alle partijen proberen natuurlijk zoveel mogelijk van hun eigen standpunten terug te zien. Het is een hele prestatie om samen één programma te maken. Alleen al daarom ben ik trots op Bladel: dat wij samen zo'n belangrijk activiteitenprogramma kunnen schrijven.
Lees verder

'Raadslid van de week'

Door Hugo Maas, raadslid PRO5,
lid Commissie Inwoners


Afgelopen week was ik door de 'Nederlandse vereniging voor raadsleden' uitgeroepen tot raadslid van de week. De door mij ingevulde vragenlijst werd op hun site geplaatst met een kekke foto erbij. In mijn beleving stelde het niet zoveel voor. Ik vul immers wel vaker vragenlijsten in en had, eerlijk is eerlijk, nog nooit van die vereniging gehoord.
Dat ik die vereniging niet kende is overigens niet persé te wijten aan het feit dat ze niet van zich laten horen. Ik krijg namelijk dagelijks een overvloed aan informatie, uitnodigingen, brochures en andere leerzame dingen. Agenda-technisch ben ik genoodzaakt om een schifting te maken, altijd gefascineerd door de manier waarop organisaties je aandacht proberen te trekken en vast te houden.
Lees verder

Crossen in de bossen

Door Marcel Roks, fractievoorzitter PRO5, lid Commissie Grondgebied


PRO5 vindt het beschermen van de natuur in onze gemeente van groot belang. Veel mensen genieten van bos en hei door te wandelen, fietsen of het observeren van planten en dieren. De toegankelijkheid van de natuurgebieden is groot. Door deze brede toegankelijkheid van onze bossen is het nu mogelijk op veel plaatsen het bosgebied binnen te dringen met motorvoertuigen. Enerzijds gewenst voor agrariërs, bosbeheerders en politie, anderzijds ongewenst voor ander gemotoriseerd verkeer.

Lees verder
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2015 Pro5, Alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van PRO5 of omdat je je hiervoor ingeschreven hebt via onze website of Facebookpagina.

Afmelden van deze lijst    Wijzig je voorkeuren

Email Marketing Powered by Mailchimp