Copy
Vluchtelingen welkom

Nieuwsbrief 7 van PRO5: Vluchtelingen welkom

Het is een dunne nieuwsbrief dit keer. Dat komt doordat de raadsvergadering van september niet is doorgegaan. Op zich wel een beetje raar dat we schijnbaar verder niets te bespreken hebben in deze roerige tijden. Maakt u zich toch maar geen zorgen: ook als er geen raadsvergadering is, zijn raadsleden en commissieleden continu bezig.

Waarmee? Stukken lezen, achtergrond uitzoeken, praten met inwoners en luisteren naar hun wensen en problemen, bijeenkomsten bezoeken, overleggen, bijscholen, actuele ontwikkelingen bijhouden, je netwerk (zakelijk en privé) onderhouden, je gewone werk doen (waar je de kost mee moet verdienen) en af en toe ’s nachts slapen.

Het belangrijkste onderwerp in deze nieuwsbrief gaat over vluchtelingen en wat dat allemaal te weeg brengt. PRO5 is nogal eens verbaasd over wat mensen ongenuanceerd en onnadenkend roeptoeteren. Jammer, niet iedereen bedoelt het verkeerd, al klinkt het in onze oren wel zo. Vaak is het onwetendheid, denken we, soms helaas onwelwillendheid. Oorzaak is dat niet iedereen op de hoogte is van echte feiten en reageert op incidenten die hijgerig uitvergroot worden door snelle media, niet beschrijvend welke aanleiding er voor dat incident was. En inderdaad soms erger je je er gewoon aan. Het lijken wel gewone mensen!

Wij (PRO5) heten de vluchtelingen welkom, geven hen de kans om te schuilen, alle stress te verwerken en bij langer verblijf te integreren. Wij kennen onze geschiedenis en we willen ervan blijven leren. We maken ons wel zorgen over de steeds negatievere berichtgevingen in de media. PRO5 vindt het belangrijk dat we deze mensen verwelkomen en veiligheid bieden. Lees meer in bijgaand artikel.

Volgende keer weer een volledige nieuwsbrief met meer actuele onderwerpen.

Veel plezier bij het lezen.

Misschien zijn er vragen over vluchtelingen of over een ander onderwerp. Neem gewoon contact op met de één van de raadsleden of de wethouder. Zij willen u graag te woord staan.

Interesse om onze Nieuwsbrief automatisch toegestuurd te krijgen? Meld u aan op onze website.

Share
Tweet
Share
Forward

Vluchtelingen


“Kunnen ze iedere dag zwemmen op onze kosten” en meer van dat soort weerzinwekkende negatieve opmerkingen werden er geplaatst als reactie op een bericht in het Eindhovens Dagblad. Het ging over het tijdelijke verblijf in het Vennenbos van gezinnen met een verblijfsvergunning die wachten op huisvesting elders in Nederland. De mensen waar het hier om gaat zijn al langer in Nederland. Zij maken plaats voor anderen die net gearriveerd zijn en noodopvang nodig hebben omdat zij moesten vluchten voor oorlog, onderdrukking, vervolging en honger.

Lees verder
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2015 Pro5, Alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van PRO5 of omdat je je hiervoor ingeschreven hebt via onze website of Facebookpagina.

Afmelden van deze lijst    Wijzig je voorkeuren

Email Marketing Powered by Mailchimp