Copy
Minska drunkning i världen genom att tillhandahålla livräddningsutrustning tillgänglig för allmänheten
Säkerhet vid vatten
Läs nyhetsbrevet i din webbläsare? Tryck här

Säkerhet vid badplatser

 
Badplatser ses som särskilt riskfyllda, SRVFS 2007:5, då det är svårt för allmänheten att undsätta en nödställd.  Varje år inträffar drunknings­olyckor orsakade av att badande inte känner till vatten­djup eller simmat så långt ut att de inte orkar ta sig tillbaka.
För en säker badplats är det viktigt med en ständig tillsyn av livräddningsutrustning. Utrustningen ska vara fullt fungerande även vintertid, då flottar, hakar, stegar och livbojar är lika användbara när isen lagt sig.
 
Om olyckan är framme är det viktigt att rätt ­livräddningsutrustning finns tillgänglig, för att snabbt rädda liv. Kan den nöd­ställde föras så långt ut från land att räddaren inte kan nå denne med en livboj på grund av strömt vatten, ska platsen ses som särskilt riskfylld och en livräddnings­flotte ska finnas på badplatsen. Detta gäller särskilt badplatser med plattformar och hopptorn.

 

Utbilda för en räddande insats


Människor i närheten har störst chans att rädda en nödställd från att drunkna. De kan göra en omedelbar insats med lätt tillgänglig livräddningsutrustning, utan att riskera sina egna liv.
Värdar och personal som arbetar vid badplatser, hamnar och stora event i närheten av vatten, är de som har störst möjlighet att rädda någon som håller på att drunkna.

Shore Safety erbjuder kurser med praktisk användning av livräddningsutrustning för personal som arbetar på badplatser, i hamnar, vid kanaler och andra platser där många människor vistas vid vatten. Välkommen att kontakta oss för mer information.

 

Livräddningshake


Livräddnings­haken är lämplig för att svepa och dragga stora vattenytor under bryggor och hopptorn. Med sin spretande trekrok kan den lätt få tag i en person som hamnat under vattenytan. 

Livräddningshaken flyter och är lätt att ”fiska upp” om man skulle tappa den i vattnet. Placera livräddnings­hake eller hakpost, på bryggor och badplattformar för ett snabbt ingripande. 

Uppdateringskit Livräddningspost


Fräscha upp poster med en uppdatering av beslagen innan vintern gör sitt intåg. De nya beslagen gör att stegar, hakar och livbojar sitter bättre på stolpen samt är lättare att lossa vid en nödsituation. 
Facebook
Websida
E-mail
Copyright © 2015 Shore Safety AB, All rights reserved.


Avprenumerera    Uppdatera prenumerationen

Email Marketing Powered by Mailchimp