Copy
Het laatste nieuws van de jeugdafdeling van Columbia
Nieuwsbrief juli 2018
Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk hem in je browser 
Beste jeugdleden  en ouders,
Nadat de afgelopen weken onze vereniging even stil stond, niets meer belangrijk was, proberen wij de draad voor het nieuwe seizoen al weer op te pakken. Ik moet eerlijk bekennen, dit valt niet mee.

Het seizoen is voorbij. Onze slotdag is achter de rug, ons honderdste verenigingsjaar is begonnen.Het afgelopen seizoen bracht ons een aantal kampioenen. Het bracht ook teams die tot de laatste seconde van het seizoen meededen voor het kampioenschap maar die net naast de medailles grepen. Het nieuwe seizoen, nieuwe kansen. Onthoud daarbij dat als je gaat voor het resultaat, je vergeet hoe het uitgevoerd moet worden. Stel uitvoering dus centraal maar vooral het plezier! Nu wij het toch hebben over uitvoering en plezier, onze eerste groep trainers is gestart met de cursus Positief Coachen van de KNVB. Zij hopen deze bij de start van de competitie afgerond te hebben.

Na Apeldoornse Boys en Albatross sluit ook Columbia zich aan bij de Rookvrije Generatie. Vanaf de start van het nieuwe seizoen zal er een rookverbod gelden op de momenten dat onze jeugdteams trainen en wedstrijden (veelal zaterdag) spelen. Het rookbeleid zal op de website komen te staan en zal middels borden langs de velden kenbaar worden gemaakt.  De precieze inhoud van de regels van het rookbeleid worden op de website gepubliceerd en zullen we in de eerstvolgende nieuwsbrief nader toe lichten.

Ik wil jullie tot slot een hele fijne vakantie toewensen!

Bert Brinkman
Lars
Op 28 mei overleed Lars, speler van onze O19-1, aan de gevolgen van een ongeval tijdens het klimmen in de Ardennen. De club stond stil. Zo jong. Het was onwerkelijk, onbeschrijflijk. Lars had een droom, samen met zijn vrienden in het 1e te spelen. Recent had Lars ook zijn debuut gemaakt. Voor velen was Lars een jongen uit O19-1, voor anderen hun oud trainer, teamgenoot, voor een paar hun beste vriend. Iemand die je wilde uitleggen hoe je een bal moest trappen, met wie je samen ging trainen, ging sporten, samen aan de studie, samen stappen, samen lachen, samen op vakantie. Langzaam proberen wij alles weer op te pakken. Alles gaat door.
Jos de Graaf doet een stapje terug
Vanwege persoonlijke omstandigheden zal Jos geen deel meer uitmaken van het jeugdbestuur. Ook legt hij de functie van hoofd van de Commissie Interne Zaken neer.
Jos zal nog wel binnen laatstgenoemde commissie een aantal taken blijven uitvoeren en waar mogelijk en nodig ondersteunende werkzaamheden verrichten.
Berichten van de Technische Commissie Jeugd
Kampioenen
Op de laatste speeldag is ons O17-1 team toch nog kampioen geworden. Niet verwacht maar andere teams lieten de punten liggen en dan kun je dus zomaar kampioen worden. Van harte gefeliciteerd mannen!!!!!
 
Iets eerder werden O13-2 en O15-3 al kampioen in hun klasse. Grote klasse en ook hier zijn felicitaties op hun plaats!!!!
 
O15-1 miste helaas op de laatste speeldag op doelsaldo het kampioenschap. Ontzettend balen maar dit elftal krijgt vast nog hun kansen in O17. Er zit genoeg potentie in mannen!!!!!!!
 
Voorlopige indelingen
Iets later dan eigenlijk de bedoeling was  hebben we de voorlopige indelingen van de jeugdteams bekend gemaakt. We hebben de indelingen gemaakt op basis van (voetbal)kwaliteit, niveau en plezier. De indeling bij O8 t/m O13 is zoveel mogelijk gebaseerd op de nieuwe opzet van de KNVB.
 
Het was, zoals ieder seizoen, weer een puzzel om alles voor elkaar te maken en tot op de laatste dag van publiceren hebben we nog spelers moeten verschuiven. Het blijft een voorlopige indeling en bij eventuele verschuivingen worden spelers/ouders persoonlijk benaderd.  
Als jouw naam niet op de lijst staat neem dan contact op met de Technische Commissie Jeugd.
 
Trainers/leiders
We vinden het eigenlijk een must dat er op ieder elftal een trainer/leider zit, maar dat blijkt een haast onmogelijke missie.
 
We hebben gemerkt dat het steeds lastiger wordt om voor de elftallen een trainer/leider te vinden. Waarom?  Geen idee, maar het meest gehoorde argument …. Tijd!  En natuurlijk is iedereen druk,  maar realiseer je dat het een verrijking kan zijn; samen sporten, samen plezier maken, met een groep presteren, kinderen iets aanleren, groepsdynamiek etc.
 
Voor de elftallen O19-1, O15-3 en O9-3 hebben we op dit moment nog geen trainer gevonden. We zijn op verschillende vlakken actief (social media,website, netwerk, lokale krant) maar helaas nog zonder resultaat. Het liefst zoeken we iemand met Columbia DNA maar ook zonder dat DNA  gaat het lukken.
Ook voor Onder 13-1 hebben we nog geen trainer. Wel zijn we inmiddels in onderhandeling om deze vacature in te vullen. We zijn blij dat Louca Nijang en Jovanny van Zanten (O19) zich hebben aangemeld om een jeugdelftal te trainen. In overleg met hen zoeken we een geschikt elftal.
 
Voor het opvullen van al deze functies hebben we de dead-line gesteld op 31 juli. Na die datum gaan we knopen doorhakken met betrekking tot alternatieven.  
 
We vragen ouders van de elftallen die nog geen leider hebben om zich te melden. In principe is het niet acceptabel om zonder een jeugdleider het seizoen te starten. Het regelen van alle zaken die niet met het geven van de training te maken hebben zijn o zo belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier het voetbalseizoen kan beleven.  En als u het nog niet eerder heeft gedaan …. We hebben een uitgebreide beschrijving van de functie jeugdleider en zijn bereid, als vanzelfsprekend, om er uitleg over te geven.
We zoeken in ieder geval nog jeugdleiders voor: O19-1, O15-3, O13-1.
 
OPROEP:
Benader mensen in uw directe omgeving of netwerk om leider of trainer te worden bij Columbia.
We bieden een passende vrijwilligersvergoeding (trainers) en over de oefenstof hoeft u zich geen zorgen te maken, we hebben een  portaal met oefenstof beschikbaar (KNVB). Ook is er een mogelijkheid om een (trainer)cursus te volgen. 
LAAT U HOREN!!!!!!
 
Zoals elders in deze nieuwbrief al is gemeld kan vanaf 13 augustus er weer worden getraind. Zo snel mogelijk worden trainingsdagen en –tijden bekend gemaakt. Trainers informeren hun team over start training etc.
 
Zoals gebruikelijk verwachten we dat elk jeugdteam zo snel mogelijk na de start een ouderbijeenkomst houdt. Ook hiervoor geldt dat deze bijeenkomst HET middel is om ervoor te zorgen dat gedurende het seizoen er geen verkeerde verwachtingen of misverstanden ontstaan.
 
Belangrijk nieuws voor de mini’s
We zijn heel erg blij dat Tim Veeneman als hoofdtrainer van de mini’s aan de slag gaat. Tim is een zeer ervaren trainer en is dit seizoen ook trainer van Onder 17-1. Bij de trainingen zullen de spelers van Onder 17 gaan fungeren als hulptrainers. Dat betekent ook dat we stoppen met de inzet van stagiaires van Sport & Bewegen Aventus.
 
De trainingsdag van de mini’s wijzigt !!  De mini’s gaan op maandag trainen van 17.45u tot 18.45u
Melanie van Luttikhuizen zal als senior coördinator bij de mini’s actief zijn.
de Evenementen Commissie Jeugd
Het voetbal seizoen is voorbij, de velden komen tot rust en kunnen herstellen van een intensief voetbal seizoen. Ook voor de ECJ is het seizoen voorbij. We kijken terug op een mooi seizoen dat wij als kersvers team hebben mogen draaien. Echter, we hebben het niet alleen gedaan. Onze dank gaat dan ook uit naar alle leiders en trainers die hierin hebben geholpen. Soms was het ook voor ons zoeken. Gelukkig blijft het gehele ECJ-team ook het komende seizoen actief.
                        
Hoewel het seizoen amper voorbij is zijn wij toch al weer druk met het komende seizoen. Zo zal aan het begin van het voetbalseizoen de gehele evenementen kalender op de website online komen. Deze jaarkalender zal ook per mail naar alle leiders en trainers gaan zodat met teamplanningen hiermee al rekening gehouden kan worden en de kalender via de team groepsapp kan worden verspreid.
 
Daarnaast zijn we aan het voorbereiden voor het 100 jarig jubileum van Columbia. Hoe en wat we gaan doen zal in de loop van het voetbalseizoen bekend worden.
Ook gaan we nadrukkelijk toch weer kijken of het mogelijk is een heus voetbalkamp te organiseren. Hoe en in wat voor een vorm dit zal gaan moeten we nog bekijken. Maar het heeft onze aandacht om dit te organiseren omdat er zeker vanuit de oudere jeugd elftallen hier vraag naar is.
 
In de volgende nieuwsbrief maken we de opbrengst en bestedingsdoelen bekend van de actie Scoren voor de Club.
 
Voor nu wensen we een ieder een mooie en fijne vakantie. En dat we elkaar weer in het nieuwe seizoen mogen begroeten op 1 van de evenementen die we gaan organiseren.
 
Een sportieve groet van alle ECJ leden.
Natascha van Bussel, Marianne Wijnhoudt, Manuela Lambrechts, Sandra Dietvors, Laura van Amersvoort en Robert van Asperen.
René van Loenen benoemd tot Ridder van de jeugdafdeling
Aan het eind van elk seizoen zetten we een vrijwilliger van de jeugdafdeling in het zonnetje en benoemen we hem/haar tot Ridder van de jeugdafdeling. Meer dan verdiend dat Rene op zaterdag 9 Juni deze eer te beurt viel. Vele jaren heel veel uren maken ten behoeve van de Columbiajeugd word hogelijk gewaardeerd en is een voorbeeld voor anderen.
Zie ook artikel op de website
Uitslag finale Penaltybokaal
Ook op zaterdag 9 juni was de finale van de Penaltybokaal seizoen 2017/2018.
Alle pupillenteams inclusief mini’s hadden de gelegenheid om hun sterkste penaltynemer(s)  af te vaardigen naar deze finale. Doelman Leroy de Boer was de te kloppen man deze dag.
Zoals elk jaar was het weer een spannende happening met aan het eind voor alle deelnemers een beker en voor de winnaars ook nog een grote wisselbeker.
Zie de uitslag in het artikel op de website
Nieuwe scheidsrechters nodig !!
Een terugkerend onderwerp in de nieuwbrief is de behoefte aan scheidsrechters. Ook voor het nieuwe seizoen hebben we weer nieuwe fluitisten nodig. Helaas kunnen we nog niet de hulp van “de VAR” aanbieden bij Columbia, maar we bieden wel een gratis cursus aan, een scheidsrechterstenue, consumptiebonnen en natuurlijk alle benodigde ondersteuning.
Vanaf de leeftijd van 12 jaar kun je al deze belangrijke taak op je gaan nemen.  Ook voor middelbare schoolleerlingen die hun maatschappelijke stage-uren moeten maken is dit een uitgelezen mogelijkheid om bij de eigen club dit te doen.
Neem even contact op met René van Loenen  (06-10001794 of email) en dan wordt alles geregeld.
Wedstrijden op een kwart veld
Afgelopen seizoen waren het de teams uit de categorieën Onder 8 en Onder 9 die op een kwart veld hun wedstrijden speelden.  Nu gaat dat ook gelden voor de teams uit de Onder 10 categorie. Vorig seizoen hebben we een proef gedaan om voor deze wedstrijden op het trainingsveld een vaste belijning aan te leggen en daar de wedstrijden te spelen. Hoewel dit eigenlijk een groot succes was gaan we dat komend seizoen niet meer doen. Dat heeft simpelweg te maken met het feit dat deze extra belasting van het trainingsveld toch iets te veel van het goede bleek te zijn. De kwartveldjes worden nu elke zaterdag met de hand uitgezet op veld 3
Start trainingen
Vanaf maandag 13 augustus mag er weer op het trainingsveld getraind worden. De precieze startdatum van jouw team wordt door jouw trainer bepaald en hoor je dus van hem.
Voorbereiding
De competitie voor het seizoen 2018-2019 begint op 22 september. Daarvoor worden er drie bekerwedstrijden gespeeld (start 1 september)  Ook komend seizoen geldt dat oefenwedstrijden, toernooien etc  ALTIJD moeten worden aangemeld bij de wedstrijdsecretaris.
Alle handen weer nodig
Er voor zorgen dat een seizoen lang de jeugd ongedwongen en met plezier bij Columbia kan voetballen betekent ook komend seizoen weer dat we alle handen van onze (ouders van jeugd-) leden nodig hebben. Pupillenteams gaan weer ingepland worden voor de diensten in het jeugdhonk die door de ouders gedraaid gaan worden  en juniorenspelers worden ingepland voor diverse taken op de zaterdagochtend.
Voor de ontvangst en begeleiding van alle jeugdteams die op zaterdag hun wedstrijd bij Columbia komen spelen hebben we gelukkig al diverse ouders die meedraaien in een poule van gastvrouwen/-heren. We hebben echter nog een vijftal vaders of moeders nodig die hierbij aansluiten. Dit met de bedoeling om maximaal 4x per seizoen een ochtend of middag een dienst te draaien. Graag hiervoor aanmelden bij Irma Kleiboer (06-46184164 of email)  
Fase 2 van het nieuwe pupillenvoetbal
Dit seizoen hebben de Onder 8 en Onder 9 te maken gekregen met veel aanpassingen. Komend seizoen de tweede fase waarbij nog meer gaat veranderen. De belangrijkste wijzigingen:
Onder 10 nu ook dezelfde spelregels als dit seizoen bij de O8 en O9. Dus nu ook voor deze leeftijdsgroep geen ranglijsten meer en veel spelregelaanpassingen. Omdat de huidige O9 volgend seizoen O10 is zal dit geen enkel probleem geven.
HIER lees je alle (spel)regels voor O8 t/m O10.  

Onder 11 en Onder 12  gaan 8 tegen 8 spelen op een half veld EN hier gelden heel veel nieuwe spelregels. Niet meer ingooien maar inschieten of indribbelen bij een uitbal  etc. etc.  Voor deze spelers zal het wel wennen worden.  
HIER lees je alle (spel)regels voor O11 en O12.
 
Alle inhoud copyright ©2018  A.V.V. Columbia
U ontvangt deze brief omdat uw adres is opgenomen in het data bestand van AVV Columbia.
Ons adres is: AVV Columbia Winkewijertlaan 80 Apeldoorn, Gelderland 7334 CM Netherlands

Deze nieuwsbrief is verstuurd naar: <<Email Address>>. 
Indien u zich wilt uitschrijven dan kan dat door op deze link te klikken.
Om uw voorkeuren aan te passen klikt u 
hier.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AVV Columbia · Winkewijertlaan 80 · Apeldoorn, Gelderland 7334 CM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp