Copy
Het laatste nieuws van de jeugdafdeling van AVV Columbia
Nieuwsbrief nummer 16, mei 2017
Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk hem in je browser 
Dit is al weer de laatste nieuwsbrief van dit seizoen. Voordat de zomervakantie aanbreekt staat er echter nog van alles op de agenda. Natuurlijk nog veel trainingen en de laatste wedstrijden met hier en daar nog beste kansen op een kampioenschap. De O19-1; O17-1; O17-2; O13-3 zijn hiervoor volop in de race. Verder belooft vooral 10 Juni een geweldig slotstuk van dit seizoen te worden.  Vanaf de mini's tot en met de O19 zijn er tijdens "de afsluiter" allerlei leuke activiteiten. Op die dag ook de finale van de Penaltybokaal.
Helaas is het noodzakelijk om nogmaals de ouders en andere toeschouwers erop te wijzen dat het NIET de bedoeling is dat verbaal de grensrechter, scheidsrechter of spelers worden bekritiseerd. Soms krijg je de indruk dat het wel zo is, maar het is niet normaal om luidruchtig je ongenoegen over het veld te schreeuwen. We willen niet dat op deze manier het imago van Columbia negatief wordt beïnvloed en het is sowieso ongewenst om mensen die met hun sport bezig zijn op die manier te bejegenen.
Vacatures
We hebben nog steeds veel vacatures binnen ons vrijwilligerskorps. Het is echt nodig om deze voor volgend seizoen ingevuld te hebben want anders maken we een valse start met een verhoogde kans op onvrede omdat er dingen niet goed gaan. Veel handen maken licht werk en ook kleine bijdragen helpen. Dus aarzel niet om jezelf aan te bieden !!!.  Alle vacatures staan in het vacatureoverzicht op de website.   
 • Coördinator voor de categorie O13/O15. 
 • Meerdere leden Evenementen Commissie Jeugd
 • Begeleider van het Elftal van de Week 
 • Gastheren/gastvrouwen
 • Jeugdvoorzitter
 • Jeugdscheidsrechters. 
Vacatures vervuld

We zijn bijzonder verheugd te kunnen melden dat Armando Carbaat en Sicco Carbaat bereid zijn gevonden om af en toe als scheidsrechter bij juniorenwedstrijden te willen optreden.  De vader en oom van onze mini Givani verlichten daarmee een belangrijk probleem. Moeder Shariva gaat volgend seizoen helpen als gastvrouw.
Evenementen Commissie Jeugd heeft jou nodig !!
De leden van de ECJ hebben dit seizoen een wereldprestatie geleverd door, ondanks een fikse onderbezetting, heel veel mooie evenementen en activiteiten neer te zetten. Helaas moeten we aan het eind van dit seizoen afscheid nemen van Marjan Michels (Hoofd ECJ) en Clementine van Veldhuizen. Dat betekent dat in de ECJ alleen nog Natasja van Bussel zitting heeft. En dat kan natuurlijk niet willen we ook komend seizoen weer veel leuke activiteiten voor onze jeugdleden organiseren. We hebben daarom dringend behoefte aan minimaal 4 nieuwe enthousiaste ouders die samen met Natasja de schouders eronder willen zetten. Dus....wie gaat deze uitdaging aan en blijft niet alleen langs de lijn staan?.  
Wil je eerst meer informatie? Schroom niet, stuur Marjan een mail of bel haar. Een afspraak is zo gemaakt.  
Jeugdscheidsrechters/spelbegeleiders gevraagd
In ons succesvolle programma om jeugdspelers ook op te leiden als scheidsrechter hebben we, door een aantal vertrekkende spelers,  aanvulling nodig van nieuwe enthousiaste jeugdspelers.  Vanaf de leeftijd van 12 jaar kun je je hiervoor opgeven.  Bij de start van het seizoen zorgen wij ervoor dat je een korte cursus kunt volgen. Ook zorgen we er voor dat je goed wordt begeleid en tips en ondersteuning krijgt. 
Neem even contact op met Erick Meijer, Rene van Loenen, Eli Vorstenbosch of Jos de Graaf en dan regelen we alles. Ook de kleding.
Finale penaltybokaal
Op zaterdag 10 Juni 2017 wordt de finale gehouden van de Penaltybokaal. Dit onderdeel van "De Afsluiter" start om 12.00u. De spelers die zich voor hun team voor de finale hebben geplaatst worden snel op de website bekendgemaakt.
De Afsluiter 10 Juni 2017
Zoals jullie van ons gewend zijn, hebben we ook dit keer weer leuke uitdagende en sportieve spellen op De Afsluiter.
Zo gaan we bijvoorbeeld Levend Sjoelen  
en hebben we onze eigen kleine WipeOut op de stormbaan. 


Maar er is veel meer! We gaan wortel werpen met de mini’s, goal schieten, levend tafelvoetballen en nog meer….

Wat nieuw is, is dat Mischa Hendriksen, speler van ons eerste elftal en onze eigen fysiotherapeut, ook een sportief onderdeel organiseert. Dat wordt zweten……
                                                         
Binnenkort komt het schema op de site en ontvangen alle spelers een uitnodiging met informatie. Misschien ten overvloede, alle spelers zijn aangemeld. Kun je niet, dan moet je je afmelden! 
Voetbalkamp bij de start van het nieuwe seizoen
In het weekend van 27 en 28 augustus wordt er opnieuw bij Columbia een voetbalkamp gehouden voor de O9 t/m O13. We zijn nog bezig met de invulling van de dagen, maar het belooft een super weekend te worden!
 
Houdt de website in de gaten!
Algemene Ledenvergadering
15 Mei staat de Algemene ledenvergadering op het programma.
In deze vergadering oa de presentatie van de cijfers (begroting komend seizoen) en ook meer informatie over al dan niet kunstgras of hybrideveld bij Columbia.
Ouders van jeugdleden zijn ook van harte welkom en hebben stemrecht namens hun (nog geen 18 jaar zijnde) jeugdspeler.
Onder 9-3 naar Finale bekertoernooi
Onder 9-3 is er in geslaagd om de finale van de districtsbeker te bereiken.  Op zaterdag 22 april werd in de halve finale gewonnen van Columbia Onder 9-2 die ook bezig was met een fantastisch bekertoernooi. Ook de Onder 17-1 heeft de finale van de beker bereikt. Beide finales staan voor 27 Mei gepland. O9-3 speelt dan uit tegen  Koninklijke UD O9-2 en onze O17-1 speelt thuis tegen Nijmegen O17-1
We wensen beide teams veel succes.
Inleveren kleding, materialen etc
 Aan het eind van het seizoen dienen weer veel spullen die bij de teams in gebruik zijn geweest te worden ingeleverd. Denk hierbij aan de teamtassen met kleding, kleding van jeugdtrainers die volgend seizoen niet meer actief zijn, sleutels, waterzak etc.
Hiervoor zijn twee momenten geprikt nl.
Zaterdag 3 Juni van 10.00u tot 12.30u en zaterdag 10 Juni van 10.00u tot 12.30u.
Op dat moment zijn leden van de kledingcommissie aanwezig en ook van materiaalbeheer jeugdafdeling.
Tot 8 Juni kan er getraind worden
Dit seizoen kan er door alle jeugdteams tot en met donderdag 8 Juni getraind worden. Dat sluit mooi aan op zaterdag 10 Juni als we het seizoen groots gaan afsluiten (zie elders in deze nieuwsbrief)
Mededelingen Technische Commissie Jeugd
Jeugdtrainers
Voor volgend seizoen zijn de meeste trainers bekend. We streven er naar om voor ieder elftal 2 trainers of bij de jongere afdelingen (O8 - O11) een trainer en assistent (stagiaire) te krijgen. 
Op dit moment is er nog een vacature voor trainer O17-1. We doen ons best om daar een geschikt iemand voor te vinden. Als iemand een goede trainer weet houden we ons aanbevolen.
Naast de trainer(s) dient elk team te beschikken over een jeugdleider.
 
Indeling teams volgend seizoen
Hier zijn we heel druk mee bezig. In de eerste weken van Mei zullen bij diverse teams een aantal selectie trainingen en daar waar mogelijk ook selectiewedstrijden worden georganiseerd. 
We streven er naar om voor 1 juni de voorlopige indeling bekend te maken.  
 
Voorbereiding
De competitie voor het seizoen 2017-2018 begint iets later dan voorgaande jaren nl op 23 september. Daarvoor worden er drie bekerwedstrijden gespeeld (start 2 september) Dat geeft ons iets meer tijd om oefenwedstrijden te spelen ter voorbereiding op dit nieuwe seizoen. Na afstemming  met het wedstrijdsecretariaat van de jeugdafdeling kunnen trainers zelf oefenwedstrijden plannen. Wel handig om ermee rekening te houden of er al voldoende spelers beschikbaar zijn (schoolvakanties lopen tot 20 augustus). Voor de O9 tm O13 teams kunnen er op 26 augustus geen oefenwedstrijden worden gepland ivm het voetbalkamp.
Scoren voor de Club
1 Maart klonk het startschot voor de wervingsactie Scoren voor de Club. Onze jeugdleden hebben erg hun best gedaan om sponsors te vinden die bereid waren om via het krassen van een bepaald bedrag erachter te komen hoeveel ze gingen bijdragen. We zijn heel erg verheugd te kunnen melden dat het nettoresultaat maar liefst € 2.265 is.

Wat willen met dit geld gaan aanschaffen:
 • 2 extra doeltjes voor de mini's;
 • Afbakenschijven om de nieuwe pupillenveldjes elke zaterdag te kunnen uitzetten; 
 • Een ander formaat voor de jongste leeftijdscategorieën.
Binnenkort communiceren we precies wat we hebben kunnen aanschaffen.
Lasergame groot succes
Op zaterdag 22 April heeft de ECJ een lasergame event georganiseerd voor de O15 t/m O19. Het jeugdteam (Onder 9-4) dat de grootste opbrengst voor de actie Scoren voor de Club had binnengehaald mocht ook een uurtje lasergamen samen met de topverkopers van andere teams.

En het was een succes!
Voor een foto impressie, zie de site of Facebook.
Jeugdspelersraad
 De jeugdspelersraad heeft de afgelopen maanden een aantal keren vergaderd. De jeugdleden hebben samen gezocht naar antwoorden op de volgende vragen:
 • Wat vinden wij van de training, zien wij graag anders?
 • Wat vinden wij van de huidige activiteiten bij de club en hoe willen we dat graag zien?
 • Wat is er leuk bij Columbia?
 • Wat zou het bij Columbia nog leuker maken zodat ik ook mijn vriendjes en vriendinnetjes de club zou aanbevelen?
Op dit moment ligt de lijst met heel veel zinnige opmerkingen en verzoeken bij het jeugdbestuur. 
Bij de laatste JSR-vergadering van dit seizoen zijn de leden van het jeugdbestuur aanwezig en wordt met elkaar de voortzetting besproken. Als jeugdbestuur zijn we erg blij met de openheid, het enthousiasme en de kritische noot van onze jeugdspelers. Samen gaan we dit oppakken. 
Geen "2e jaars" meer
Bij de jongste jeugd zagen we vaak grote (leeftijds)verschillen op het veld omdat er altijd sprake was van 2 geboortejaren binnen dezelfde jeugdcategorie. In het nieuwe seizoen gaat dit voor een groot deel bij de jongere jeugd opgelost worden. Er komen teams in de categorie Onder 8, Onder 9, Onder 10 en Onder 11. In de teams die ingedeeld zijn als O8 of O10 zijn alle spelers in hetzelfde jaar geboren. Deze teams spelen tegen teams waarvan de spelers ook allemaal datzelfde geboortejaar hebben. Zodra in een team meerdere geboortejaren zijn opgenomen wordt dat team ingedeeld in de hogere categorie O9 of O11.
Hoe zien de nieuwe pupillenveldjes eruit?

Komend seizoen gaan de Onder 8 en Onder 9 teams spelen op een kleiner veld. Hier krijg je alvast een idee hoe (groot) dat er uit ziet. Vier veldjes op 1 normaal voetbalveld dus..
 
Mobiel digitaal wedstrijdformulier 
Vanaf het seizoen 2017/'18 stapt het amateurvoetbal over naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal voortaan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app gaan.
Meer informatie volgt in de volgende nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door: 

RDKR Creatieve Communicatie | Reclame Internet Fotografie
Alle inhoud copyright ©2017 A.V.V. Columbia
U ontvangt deze brief omdat uw adres is opgenomen in het data bestand van AVV Columbia.
Ons adres is: AVV Columbia Winkewijertlaan 80 Apeldoorn, Gelderland 7334 CM Netherlands

Deze nieuwsbrief is verstuurd naar: <<Email Address>>. 
Indien u zich wilt uitschrijven dan kan dat door op deze link te klikken.
Om uw voorkeuren aan te passen klikt u 
hier.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AVV Columbia · Winkewijertlaan 80 · Apeldoorn, Gelderland 7334 CM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp