Copy
Het laatste nieuws van de jeugdafdeling van Columbia
Nieuwsbrief september 2018
Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk hem in je browser 
Beste jeugdleden  en ouders,
De trainingen zijn begonnen en de eerste oefenwedstrijden en bekerwedstrijden zijn alweer achter de rug. Het seizoen gaat beginnen !  De TCJ heeft hard gewerkt om voor alle teams trainers, assistent trainers en leiders zoeken. Dat is grotendeels gelukt. Alleen voor onze O19-1 is het niet gelukt om een assistent-trainer en leider te vinden. Dat is zeer spijtig. Zonder de inzet van vrijwilligers kan er niet gevoetbald worden!! De openstaande vacature wordt nu ingevuld door onze TCJ voorzitter. Dit heeft echter gevolgen voor zijn rol binnen de TCJ en dat is minder prettig.
Al eerder werd melding gemaakt van het feit dat, net als
andere Apeldoornse sportverenigingen, ook Columbia zich aansluit bij de Rookvrije Generatie. Het komende seizoen is ons mooie complex rookvrij tijdens uren dat de jonge jeugd actief is. Dit betekent dat er op doordeweekse dagen tot 20.00 uur en op zaterdag tot 13.00 uur niet gerookt mag worden binnen het hek (er zal ook geen rookplek komen). Op zondag, de dag dat er alleen seniorenteams spelen,  geldt er geen rookverbod. De gedachte achter het rookbeleid  is dat we roken uit het zicht van de jonge jeugd willen houden.

We wensen iedereen een heel plezierig voetbalseizoen.
Jeugdvoorzitter Bert Brinkman
TCJ nieuws
Zoals jeugdvoorzitter Bert Brinkman in zijn voorwoord al heeft aangegeven zijn we er redelijk in geslaagd om alle jeugdteams te voorzien van 1 of 2 trainers en een leider. Dat is een hele klus geweest, waar TCJ leden ook in het vakantieseizoen druk mee bezig zijn geweest. Dank aan alle trainers/leiders die bereid zijn om voor de jeugd iets te betekenen.
Het is ons, ondanks vele gesprekken, niet gelukt om voor 19-1 een 2e trainer en een leider te vinden. Als alternatief vult Arjan Jacobs deze functie in, omdat wij het belangrijk vinden dat er begeleiding op een elftal zit.  Arjan zal zijn functie als hoofd technische commissie jeugd (H-TCJ), voorlopig, op een laag pitje zetten. Een zorgelijke ontwikkeling maar we kunnen het op dit moment niet mooier maken dan het is. We hopen dat er op korte termijn een oplossing komt.
 
Rinus
We starten dit seizoen bij de jeugd met de KNVB app “Rinus”. Dit is een online trainerstool om trainingen voor te bereiden. Op 18 oktober vindt er een presentatie plaats waarbij alle jeugdtrainers worden ingelicht over de mogelijkheden van het gebruik van deze tool.
 
Onder 23 elftal
We starten dit seizoen met een Onder 23 elftal. Rolf Derksen (assistent-trainer 1e elftal), Patrick van Amersvoort (trainer 3e elftal) en Tim Veeneman (trainer O17) zullen dit opstarten, waarbij Michel Nossent als leider aansluit.
De bedoeling is om spelers van de selectieteams 1 t/m 3 en jeugd O19-1 (mogelijk ook O17-1), die voldoen aan de leeftijdsgrens tot 23 jaar (dispensatie is mogelijk), éénmaal per maand een (oefen)wedstrijd te laten spelen. Op deze manier hopen we de jeugd ervaring te laten opdoen en kennis te laten maken met de “wetten” van het seniorenvoetbal. Daarnaast proberen we verbinding te leggen tussen jeugd en senioren.
Evenementen Commissie Jeugd
We hebben de  evenementen van afgelopen seizoen geëvalueerd en proberen deze komend seizoen nog leuker te maken. Een verbetering is dat we de evenementenkalender al gereed hebben en dat we de voorlopige data hieronder bekend kunnen maken.
Dit seizoen wordt ook voor de ECJ een bijzonder jaar vanwege het 100 jarig bestaan van de club. Het belooft een groot feest te worden voor jong en oud.
 
De volgende evenementen staan nu gepland:
28-11-18 Sinterklaasviering
19-12-18 Kerstbingo
19-01-19 Pupillen zaalvoetbaltoernooi.
29-03-19 evenement voor O15 en O17 (onder voorbehoud)
13-04-19 evenement voor de mini’s  (onder voorbehoud)
11-06-19 t/m 16-06-19 Evenementenweek 100 JARIG BESTAAN COLUMBIA
22-06-19 Slotdag.  Deze word mogelijk gecombineerd met een voetbalkamp.

Ook dit seizoen hebben we weer het evenement Aquasoccer op de planning staan. De datum is nog niet bekend.  En er komt in Maart opnieuw een nog nader te bepalen geld inzameling actie.
 
We hopen dit seizoen een nog beter seizoen te gaan draaien en verwachten weer maximale deelname van onze jeugdleden.
 
Een sportieve en gezellige groet.
De ECJ
Gestart met wat wijzigingen
Zaterdag 1 september werden de eerste wedstrijden van dit seizoen gespeeld. Ook dit seizoen heeft de KNVB voor een aantal jeugdcategorieën weer wat verandering doorgevoerd.
De Onder 10 teams gaan nu, net zoals vorig seizoen al gold voor de O8 en O9,  ook op een kwart veld spelen Ook de spelregels worden identiek aan O8 en O9. De onder 12 (vroeger 1e jaars D) gaat nu op een half veld spelen.  Zie de uitleg
Na drie zaterdagen met bekervoetbal volgt op 22 september de eerste competitieronde.
Extra werk
Alle wijzigingen met betrekking tot kwart en halve velden levert op zaterdagmorgen extra werk op. Vorig seizoen werden de wedstrijden op een kwart veld op het trainingsveld gespeeld waar de lijnen met kalk waren aangebracht. Vanwege de toch te grote belasting van het trainingsveld spelen we dit seizoen de wedstrijden van de O8 t/m O10 allemaal op veld 3.
Met de hand moeten  ’s morgens deze veldjes worden uitgezet. Een taak waarvoor spelers van O19 en O17 worden ingezet.
Roosters
Omdat we met z’n allen ervoor moeten zorgen dat de club draait en alle werkzaamheden worden verricht,  zijn weer diverse roosters gemaakt.
De juniorenspelers worden bij toerbeurt ingezet bij de terreindienst en het uitzetten van de kleine veldjes. Zie hiervoor de roosters en instructies   
Jeugdspelers die al een andere taak (scheidsrechter, jeugdspelersraad, jeugdtrainer etc) verrichten worden uiteraard niet ingepland voor de juniorendiensten
Voor de diensten die de ouders van onze pupillen in het jeugdhonk draaien is het rooster voor dit najaar gemaakt waarbij rekening is gehouden met het wedstrijdprogramma van de teams.

Daarnaast is er een rooster voor de diensten van onze gastvrouwen en –heren. Deze is in de betreffende groepsapp verspreid.
Ouderbijeenkomsten
Al voordat de eerste bekerwedstrijd was gespeeld hebben veel jeugdteams al hun ouderbijeenkomst gehouden. Een nuttig moment om het komende seizoen even door te spreken en binnen het team allerlei afspraken te maken zodat alles soepel gaat lopen. Ook de andere teams zullen snel een ouderbijeenkomst houden. Vraag er anders even naar bij de trainer/leider van jouw team.
Informatieboekjes
Tijdens de ouderbijeenkomsten zijn/worden de nieuwe informatieboekjes uitgereikt. Heb je het boekje gemist, pak er dan even een in het sponsorhome waar een voorraad klaar ligt.
Nieuwe vrijwilligers
Gelukkig zijn weer diverse ouders opgestaan om zich extra in te zetten. Dat geldt voor diverse vaders en moeders die hetzij als jeugdtrainer of jeugdleider aan de slag gaan. Voetbalvaders Christan Mulder en Jeroen Berenschot treden toe tot de poule van gastheren/-vrouwen.  Voor deze belangrijke taak op de zaterdag zijn we nog wel dringend op zoek naar een aantal ouders die ook een aantal keren per seizoen een dagdeel willen draaien. Voor aanmelding en meer informatie kun je contact opnemen met Irma Kleiboer 06-46184164 a.kleiboer3@upcmail.nl
Bijzonder leuk is het dat voormalige Columbiajeugdspelers Sarah Jongbloed (16jr) en Milan Berenschot (14jr) bereid zijn om op woensdag de training van Onder 11-2 te doen. Sarah die de afgelopen jaren al diverse interlands in nationale jeugdteams heeft gespeeld en Milan(Go Ahead Eagles Onder 15) proberen, als dat in hun eigen voetbalprogramma past, ook op zaterdag erbij te zijn. We zijn nog wel op zoek naar een trainer die op de maandag dit team wil trainen en op woensdag waar mogelijk ondersteuning aan onze twee nieuwe jeugdtrainers geeft. Een telefoontje naar coördinator Ruben Bar is genoeg 06-21132360 )nagekomen bericht inmiddels gaan de vader en opa van Milo de Goede de hoofdtrainersrol van dit team op zich nemen. Perfect, en ook weer opgelost.
Jeugdscheidsrechters
Het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur. Het wedstrijdsecretariaat jeugd gaat weer haar best doen om zoveel mogelijk wedstrijden binnen Columbia te voorzien van een scheidsrechter of spelbegeleider. Wat kunnen we verwachten?
Voor de O15 t/m O19 hebben we momenteel 3 scheidsrechters. (Rene van Loenen, Joost Dallinga en Stan Carbaat).  Daarnaast kunnen we voor een aantal O15 wedstrijden ook een beroep doen op onze wat meer ervaren pupillenscheidsrechters. We zullen echter soms geen scheidsrechter aan kunnen stellen.
Voor de O11, O12 en O13 teams hebben we zoals de planning er nu uitziet genoeg scheidsrechters. (Joey Hidma, Brain Wijnhoud, Kjeld van Loenen, Arianne van Egmond). Nagekomen bericht: Arianne is vanwege persoonlijke omstandigheden voorlopig niet beschikbaar als scheidsrechter
Voor de O8 t/m O10 kunnen we een beroep doen op 3 spelbegeleiders (Dion Kleiboer, Ivar Sipman en Nick Aszink). Voor deze teams zal het echter niet altijd lukken om een spelbegeleider aan te stellen. We zullen via de jeugdtrainers app zo vroeg als mogelijk is aangeven dat een team zelf voor een spelbegeleider moet zorgen.
De week van 6 t/m 14 oktober is door de KNVB benoemd tot Week van de Scheidrechter. We roepen iedereen binnen Columbia op om niet alleen in die week,  maar gedurende het gehele seizoen onze (vooral jonge)  scheidsrechters te steunen zodat zij met plezier hun hobby kunnen beoefenen en niet vanwege verbale kritiek vanaf de kant het bijltje erbij neer gooien. Zonder scheidsrechter, geen wedstrijd !!
Een oproep aan alle lezers van deze nieuwsbrief. Wil je zelf af en toe een wedstrijd fluiten of weet je iemand die dat wil doen, dan graag even een berichtje aan René van Loenen en dan krijg je alle benodigde info.   06-10001794  wedstrijdsecretarisjunioren@avvcolumbia.nl
Groen
Als ja na de vakantie weer het Columbia complex op loopt lijkt er niets veranderd te zijn. En, dat is bijzonder want de uitzonderlijke zomer die we achter de rug hebben heeft bij veel verenigingen gezorgd voor verdorde velden. Bij Columbia zien we gelukkig gras dat de normale kleur groen heeft. Dat is te danken aan een aantal vrijwilligers die gedurende de vele weken van droogte dagelijks ervoor gezorgd heeft dat de velden zijn gesproeid.  Niet met kraanwater of oppervlakte water maar vanuit een 40 meter diepe waterbron die bij Columbia beschikbaar is. Complimenten voor deze grote inzet tijdens de vakantie. Het had nog mooier kunnen zijn als het inzaaien van de velden ook een groot succes was geweest maar de verzengende hitte heeft voorkomen dat de graszaden op een normale manier konden ontkiemen.
 De mini´s zijn ook weer gestart
Een nieuw concept dit seizoen voor de mini´s. Een ervaren trainer (Tim Veeneman) en heel veel assistent-trainers in de vorm van de spelers van Onder 17-1. De training nu op maandag van 17.45u tot 18.45u. Meer info bij coordinatorminis@avvcolumbia.nl
Operatie kleding
Columbia start per dit seizoen met een nieuw kledingplan. De afgelopen periode zijn alle bestellingen van de Adidas artikelen bij Columbia afgeleverd. Een enorme partij voor een kleine 400 spelende leden. Een enorme klus om deze bulk zowel administratief als logistiek te verwerken voordat met de uitgifte kon worden begonnen. Hans en Victoria Coebergh hebben daar een tiental dagen aan besteed.  Onze complimenten voor de motivatie en vastberadenheid waarmee dit is gedaan. De uitgifte van de teamtassen (met inhoud), showpakken en spelerstassen is inmiddels met hulp van nog wat andere vrijwilligers ook goed verlopen.  Belangrijk om te blijven benadrukken dat de kleding geen eigendom van de leden is en er zorgvuldig mee moet worden omgegaan. De showpakken mogen niet gebruikt worden als trainingspak en ook niet voor privégebruik anders dan naar en van de wedstrijd. Als kleding te klein is of er is een ander probleem neem dan even contact op met de kledingcommissie
Nieuw  !!! Columbia webshop
Vanaf heden kun je via de Columbia webshop  allerlei artikelen bestellen.  Op dit moment tellen we 33 verschillende producten.  De bestelde artikelen of ophalen in de winkel aan de Stationsstraat of thuis laten bezorgen. Je krijgt zelf 10% korting en van elke besteld artikel krijgt Columbia een percentage, dus je steunt ook nog eens jouw club.
Verklaring Omtrent Gedrag
Drie jaar geleden heeft Columbia de verplichting tot het afgeven van een VOG ingevoerd voor vrijwilligers die met minderjarigen werken. Zie toelichting op website
Eén van onze vrijwilligers is daarmee belast. Nieuwe vrijwilligers worden begeleid bij het aanvraagproces en inmiddels worden in het eerste jaar afgegeven VOG’s geactualiseerd.
KNVB Spelregelbewijs
Een goede kennis van de spelregels draagt bij aan een sportiever spel. Om die reden heeft de KNVB het spelregelbewijs ingevoerd. Door het behalen van het spelregelbewijs zijn meer voetballers beter op de hoogte van de regels en begrijpen en accepteren zij waarom bepaalde beslissingen worden genomen en kunnen zij de regels ook beter toepassen tijdens het spel.
Dit seizoen zijn de leden geboren in het jaar 2002 aan de beurt om het spelregelbewijs te halen. Zorg dat je voor eind dit jaar je spelregelbewijs haalt. Anders ben je met ingang van de voorjaarscompetitie niet meer speelgerechtigd. Informatie ontvang je van onze wedstrijdsecretaris.
Alle inhoud copyright ©2018  A.V.V. Columbia
U ontvangt deze brief omdat uw adres is opgenomen in het data bestand van AVV Columbia.
Ons adres is: AVV Columbia Winkewijertlaan 80 Apeldoorn, Gelderland 7334 CM Netherlands

Deze nieuwsbrief is verstuurd naar: <<Email Address>>. 
Indien u zich wilt uitschrijven dan kan dat door op deze link te klikken.
Om uw voorkeuren aan te passen klikt u 
hier.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AVV Columbia · Winkewijertlaan 80 · Apeldoorn, Gelderland 7334 CM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp