Copy
Het laatste nieuws van de jeugdafdeling van AVV Columbia
Nieuwsbrief nummer 14, januari 2017
Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk hem in je browser 

In deze 14e nieuwsbrief van de jeugdafdeling (we zijn in november 2014 gestart) weer veel informatie voor spelers, ouders/verzorgers en volgers van de jeugd van Columbia.
Kampioen  
In de najaarscompetitie zijn Onder 9-2 en Onder 9-3 kampioen geworden en gaan nu in een hogere klasse hun kunsten laten zien.
Wanneer begint de competitie weer?
Zaterdag 13 februari 2017 is de eerste volledige speelronde van de voorjaarscompetitie. Een aantal teams speelt echter al één of twee weken eerder, dus houd goed het wedstrijdprogramma van jouw team in de gaten. Op 18 februari staat het eerste toernooi van de Minileague op het programma.
Beste ouders/verzorgers
Hebben we al eens gezegd hoe blij we zijn met de steun die jullie de kinderen geven bij het beoefenen van hun sport bij Columbia?
 
Ook bij slecht weer zien we veel enthousiaste ouders langs de lijn staan om de kinderen aan te moedigen. Mede om onze waardering hiervoor te uiten, heeft de ECJ samen met het Jeugdbestuur een kerstborrel voor u en onze jeugdleden verzorgd. Deze werd gelukkig goed bezocht. Lees hier meer.
 
We zijn ook blij om te kunnen mededelen dat de door u gegeven steun aan de kinderen in vrijwel alle gevallen op een goede manier gaat. Toch gaat het weleens fout. Daarom willen we in het nieuwe jaar opnieuw aandacht vragen voor het feit dat het coachen een taak is van de jeugdtrainer en eventueel de jeugdleider en dat commentaar op de scheidsrechter of tegenpartij uit den boze is! Laat hen hun taken uitvoeren en beperkt u zich tot het enthousiast aanmoedigen en steunen van de kinderen.
 
We vragen aandacht voor de Gedragsregels zoals we die bij Columbia hebben opgesteld en die te vinden zijn op de website.

Bij de ingang van onze complex zijn de 10 basisregels ook zichtbaar. 

Bekijk ook eens onderstaande filmpjes, dan weet u wat wij dus niet willen:
https://www.youtube.com/watch?v=VjweXDiuuDM
https://www.youtube.com/watch?v=CLtghsfHpP4
Zaalvoetbaltoernooi voor O9, O11 en O13 op 14 januari 2017
Op zaterdag 14 januari wordt weer het jaarlijkse pupillen zaaltoernooi in sporthal Welgelegen gehouden. Alle spelers van deze leeftijdscategorieën worden daar verwacht. LET OP de volgorde waarin de leeftijdscategorieën opdraven wijkt af van vorige jaren !
 
De O13 spelers zijn om 08.30u aanwezig en hun toernooideel duurt tot 11.00u. De O11 spelers zijn om 10.30u aanwezig en spelen tot 13.00u. De O9 wordt om 12.30u verwacht en toernooi duurt tot ongeveer 15.15u.
Meer informatie via de mail en op de website.
Zaalactiviteit mini’s
Op 8 en 15 februari is er een zaalactiviteiten voor de mini’s. Er worden meerdere groepen geformeerd. We hebben de zaal Klingelbeek 32 in Ugchelen van 14.00u tot 17.00u.  De indeling van de groepen wordt nog bekend gemaakt.
Zaaltrainingen
Voor de teams die niet in actie zijn gekomen tijdens de zaalvoetbaldriedaagse van eind december hebben we vanaf 18 januari driemaal een gymzaal afgehuurd.
Klik hier voor het juiste schema.
Jeugdspelersraad (JSR) is gestart
Op maandag 19 december werd de jeugdspelersraad van Columbia geïnstalleerd.
 
Fantastisch dat alle teams uit de categorieën O13 t/m O19 één of meer spelers hierin hebben afgevaardigd.
 
Klik hier voor het website artikel over de jeugdspelersraad.
 
En hier vind je de lijst met leden van de JSR.
Vacature materiaalbeheerder jeugd ingevuld
We zijn verheugd dat Sandra Dietvors (moeder van Jeromy van de mini’s) heeft aangegeven met ingang van komend seizoen de vacature van materiaalbeheerder van de jeugdafdeling te willen vervullen. Voorlopig word deze taak nog waargenomen door Jos de Graaf. Sandra zal de komende maanden stap voor stap al worden ingewerkt.
Nieuws over technisch beleid jeugdafdeling

De Technische Commissie Jeugd legt op dit moment de laatste hand aan het Technisch Beleidsplan voor de jeugdafdeling,  Dit plan wordt deze maand of uiterlijk in Februari ter goedkeuring voorgelegd aan het jeugdbestuur en het hoofdbestuur van Columbia.
 
Concrete plannen en uitwerkingen zijn er om de voetbaltechnische opleiding van de Columbiajeugd in zowel de volle breedte als lengte zodanig te gaan ondersteunen dat op het juiste moment de meest geschikte oefenvormen aan ALLE jeugdleden gedurende het totale verblijf binnen de jeugdafdeling worden aangeboden.
 
In de periode Januari/Februari informeren we de huidige jeugdtrainers hierover. In de volgende nieuwsbrief verstrekken we daarna aan alle leden en geïnteresseerden hierover meer informatie.
(Spel)regels
Op 4 februari 2017 is er in het jeugdhonk een meeting voor ALLE jeugdtrainers, jeugdleiders en jeugdscheidsrechters. Op een leuke en interactieve manier beoordelen we ’s ochtends met behulp van veel wedstrijdbeelden allerlei spelsituaties die in de praktijk nog wel eens leiden tot discussies met een scheidsrechter. (er zijn veel spelregels veranderd waarvan blijkt dat niet altijd iedereen daarvan op de hoogte is)
 
Met deze meeting willen we een positieve stap naar meer bewustwording zetten..
Bij alle thuiswedstrijden een scheidsrechter
Je zou zeggen dat het normaal is, maar niets is minder waar.  Het is voor elke vereniging een uitdaging om ervoor te zorgen dat bij zoveel mogelijk wedstrijden er een "echte" scheidsrechter beschikbaar is. Dankzij het grote aanbod aan eigen jeugdscheidsrechters (en hun flexibiliteit) is wedstrijdsecretaris Rene van Loenen er in de 1e competitiehelft in geslaagd om bij alle (101) thuiswedstrijden een scheidsrechter beschikbaar te hebben.  Een prestatie waar we als Columbia trots op mogen zijn !Uiteraard namen ook de selectieteams van Columbia deel aan de Columbia Veeneman zaalvoetbaldriedaagse.
Hieronder de resultaten van de Columbia teams:

O11-1 6e plaats
O13-1 7e plaats
O15-1 2e plaats
O17-1 4e plaats
O19-1 7e plaats
 
Scoren voor de Club
De ECJ start in maart 2017 een nieuwe geldwervingsactie Scoren voor de Club! Alle jeugdleden, maar ook de senioren teams, worden gevraagd deel te nemen zodat we een mooi bedrag kunnen inzamelen. Hoe en wat, daar informeren we binnenkort nader over.
Voetbalclinic Onder 9-3 bij Vitesse
Als “bonus” voor het kampioenschap had teamleider Stefan Meeldijk voor de spelers van zijn team een middag georganiseerd bij Vitesse. Op woensdagmiddag 14 december werden spelers en aanhang met de Vitessebus opgehaald bij Columbia. Het werd een zeer enerverende middag waarbij Vitesse alles uit de kast had gehaald om er een onvergetelijke middag van te maken.
 
Klik hier voor meer informatie en heel veel foto’s
Uitbreiding trainingsmateriaal
De afgelopen periode is het trainingsmateriaal voor de jeugdteams verder uitgebreid.  De keeperstrainers kunnen gebruik maken van springhordes, er zijn slalompalen aangeschaft en ook een tiental minisoccerballen (ballen aan een touwtje)   Onder 13-1 heeft tijdens een zaaltraining hiervan al gebruik gemaakt
Deze nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door: 

RDKR Creatieve Communicatie | Reclame Internet Fotografie
Alle inhoud copyright ©2016 A.V.V. Columbia
U ontvangt deze brief omdat uw adres is opgenomen in het data bestand van AVV Columbia.
Ons adres is: AVV Columbia Winkewijertlaan 80 Apeldoorn, Gelderland 7334 CM Netherlands

Deze nieuwsbrief is verstuurd naar: <<Email Address>>. 
Indien u zich wilt uitschrijven dan kan dat door op deze link te klikken.
Om uw voorkeuren aan te passen klikt u 
hier.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AVV Columbia · Winkewijertlaan 80 · Apeldoorn, Gelderland 7334 CM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp