Copy

Kansberoep en passende scholing

Sinds enkele weken is het ook voor werklozen jonger dan 50 jaar mogelijk om aanspraak te maken op een scholingsvoucher. De opleiding moet dan wel aansluiten bij één van de beroepen op de kansberoepenlijst, welke is samengesteld door het UWV. Ons specialisme is om u op te leiden. We doen dit op verschillende leslocaties in Brabant, Limburg, Zeeland en in Utrecht.

Graag informeren wij u, eenmalig, over enkele scholingsmogelijkheden die aansluiten op enkele kansberoepen. Wilt u een uitgebreid advies óf wilt u dat wij een keer aansluiten bij een gesprek? Neem dan gerust contact met ons op. 

Stuurt u deze nieuwsbrief gerust door naar uw coach.

Namens De Laat Kenniscentrum wens ik u een succesvolle week toe,
Nicole Theuwis

Wat is een scholingsvoucher?

Dit is een subsidie voor een opleiding die u bij UWV kunt aanvragen. Hiermee vergroot de werkzoekende zijn/haar kansen op de arbeidsmarkt. 

Er zijn 2 soorten scholingsvouchers:
Een NIMA diploma is een meerwaarde voor de CV van uw klant. Veel NIMA opleidingen vallen binnen de kansberoepen. Verschillende opleiders bieden de opleidingen aan, adviseer uw klant om de opleiding altijd te volgen bij een NIMA Education Partner. Deze opleidingsinstituten hebben een keurmerk en een nauwe samenwerking met NIMA, waardoor er een goede aansluiting is op de examens. 

Een NIMA opleiding kun je volgen op verschillende niveaus. Meer informatie over de verschillende niveaus klik hier

Een opleiding tot marketingmedewerker volgen? Afhankelijk van het niveau van uw klant is er een keuze uit de volgende opleidingen:

Internet is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Online marketeers zijn een welkome aanvulling in de marketingbranche. Een opleiding tot 
online marketeer volgen? Afhankelijk van het niveau  van uw klant kunt u onderstaande opleidingen adviseren:

Uw klant wil verantwoordelijk zijn voor een gedeelte van het verkoopapparaat. Dan is een functie als accountmanager iets voor hem/haar. Er is een keuze uit de volgende opleidingen:

Vergroot de kansen op de arbeidsmarkt en rond een administratieve opleiding af met een Associatie diploma. Binnen de kansberoepen is er op dit moment vraag naar administratieve krachten op MBO 4 en/of HBO AD niveau.

De Associatie verzorgt al sinds 1941 examens en heeft daarmee haar sporen verdiend. Een Associatie diploma heeft hierdoor meerwaarde op de CV van uw klant. 

Een opleiding tot 
assistent-controller of 
assistent-accountant volgen? De opleiding MBA sluit hierbij aan. Heeft de klant deze opleiding reeds afgerond dan kan hij/zij starten met de andere opleidingen:

Aan de slag als commercieel medewerker binnendienst, callcentermedewerker of medewerker klantenservice? Sluit dan de opleiding af met een LSSO diploma. Deze opleidingen hebben een vergelijkbaar niveau met MBO 2 en 3. 
Een commercieel medewerker binnendienst is een onmisbare schakel in het in- en verkoopproces en is vaak in contact met klanten. Wanneer uw klant de opleiding Commercieel Administratief Medewerker heeft behaald, is hij/zij uitermate geschikt om in de commerciële administratie aan de slag te gaan!
Een goede callcentermedewerker kent de basis van het telefoneren. Start daarom met de opleiding telefoniste/receptioniste. Tijdens de opleiding Receptioniste/Telefoniste leert men alle vaardigheden om klanten en bezoekers goed te woord te kunnen staan. De communicatieve vaardigheden worden uitvoerig getraind.
Een medewerker klantenservice
geeft uitleg over diverse producenten, ondersteunt en helpt klanten, stimuleert klanten tot een extra aankoop en is verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van het klantcontact.Een opleiding die goed aansluit bij deze vacature is bijvoorbeeld de opleiding tot commercieel administratief medewerker.

We zien een positieve ontwikkeling van de werkgelegenheid in het toenemend aantal vacatures in de transport en logistiek. Er is behoefte aan gekwalificeerd personeel.

Binnen de kansberoepen wordt het beroep logistiek medewerker/logistiek planner genoemd. De opleiding logistiek medewerker sluit men af met een erkend CCV-diploma, hét diploma in de transport en logistieke sector. 

Wil uw klant aan de slag als
logistiek medewerker
óf logistiek planner? Adviseer dan de opleiding logistiek medewerker warehouse, referentieniveau MBO 2, een mooie opstap voor een carrière in de logistiek. 
Het laatste kansberoep wat wij in deze nieuwsbrief willen behandelen is de opleiding tot manager. Afhankelijk van het niveau van uw klant zijn er diverse mogelijkheden. Ook deze opleiding wordt afgesloten met een erkend diploma van de Associatie. 

Meer achtergrondinformatie over de niveaus van managen klik hier.

Een opleiding tot manager volgen? Afhankelijk van het niveau van uw klant is er een keuze uit de volgende opleidingen:

Brochure 2016
Wist u dat? Met deze beurs kan uw klant een half jaar werkervaring opdoen bij een leerbedrijf naar keuze en zodoende uw kansen op de arbeidsmarkt vergroten en verbeteren. De klant behoud hiermee het recht op een uitkering en bouwt een (scholings)budget op. Is dit dé kans voor uw klant?
  • Onze opleidingen starten in september, november, februari en april?
  • Onze opleidingen een startgarantie kennen?

Bezoekadres:
Torenallee 20
5617 BC Eindhoven

040-2485582
info@delaatkenniscentrum.nl

Onze leslocaties bevinden zich in Zeeland, Brabant, Limburg en Utrecht.

 
Copyright © 2016 De Laat Kennsicentrum, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp