Copy
Jorma Kinnunen
Kuvernööri - Governor 2016-17
KUVERNÖÖRIN 4. KUUKAUSIKIRJE - LOKAKUU 2016
Kirjeen sisällys:

Lokakuu on talouskehityksen ja yhteiskunnallisen kehittämisen kuukausi

TALOUS- JA YHTEISKUNNALLINEN KEHITTÄMINEN

Suomessa on ollut viime vuosina niukan taloudellisen kasvun aika, mikä vaikuttaa negatiivisesti monille yhteiskunnan osa-alueille. Tämän vuoksi meillä ja muualla maailmassa haetaan nopeamman taloudellisen kasvun keinoja: nopeampi kasvu nähdään keinoksi saavuttaa hyvinvointia, mutta mikä on tilanne?
Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun taloustieteen professori Rauli Svento on laatinut aiheesta oheisen kirjoituksen. KLIKKAA TEKSTIIN TÄSTÄ.
 
ROTARYSÄÄTIÖ 100 VUOTTA JA SEN TUKEMINEN

Kuluvalla kaudella Rotarysäätiö täyttää 100 vuotta. Keskeisimpiä asioita ovat asian juhlistaminen, säätiön toiminnan tärkeyden tuonti esille jäsenistölle ja yleisölle sekä varojen kerääminen.
Suoritamme lokakuun lauantaipäivinä sekä maailman poliopäivänä maanantaina 24.10. lipaskeräyksen hankkiaksemme varoja polion vastustamiseen. Toivotan klubeille ja keräykseen osallistuville menestyksekästä keräystoimintaa. Kuulen mielelläni kokemuksistanne. Keräysohjeet klubeille ovat mm. elo- ja syyskuun kuukausikirjeiden ohessa. Oheisessa valokuvassa Meri-Oulun klubin kerääjät ovat liikkeellä heti 1.10.
Raahen suunnalta on kuulunut erinomaisen hyviä keräysuutisia, myös paikallislehti Raahen Seutu oli käsitellyt polioasiaa laajasti. Samalla oli artikkeli Virpi ja Matti Honkalan käynnistä Etiopiassa liittyen silmäleikkauksiin. Saamme artikkelit piirin webbi- ja Facebooksivuille. 

Tällä tavoin tuomme hyvää järjestöämme lähemmäs yleisöä ja keräämme varoja hyvään tarkoitukseen.

Rotarysäätiön hyväksi tehdään muitakin hyviä hankkeita: Oulussa on la 25.2.2017 hyväntekeväisyyshuutokauppa ja –gaalailta / tanssiaiset. Huutokauppa on sekä päivällä Ideaparkissa että gaalaillan tanssiaisten yhteydessä Radissonissa. Radissonin tilaisuuteen myydään lippuja á 65 € / kpl. Sillä saa maittavan päivällisen sekä tanssiaiset 14 hengen big band orkesterin, The MQN Stage Band, musiikin tahdissa. Liput tulevat myyntiin Oulun alueen klubien kautta: lunastakaa liput ja ottakaa mukaan ystävännekin, vaikka he eivät olisi rotareita. Toispaikkakuntalaisille on saatavissa edullinen huone Radissonista 85 €. Tilaisuuksien tuotto menee Rotarysäätiölle. Lisätietoja Sakari Hakolalta, shakola@dnainternet.net

Olemme mukana Suomen rotarien 1.000.000 USD:n keräyskampanjassa, josta piirimme tavoite on 100.000 USD. Keräystä on selvitetty tarkemmin elokuun kuukausikirjeessä. Useat klubit ja rotarit ovat jo suorittaneet lahjoituksia säätiölle, vielä kerkeää hyvin mukaan.
 
Kautemme ensimmäisen neljänneksen päättyessä on toteutunut keräystuloksemme lähes 10.000 USD. Hyvä alku.

Tiedän, että klubeissa on tehty ja tehdään suunnitelmia / päätöksiä päämäärämme saavuttamiseksi. Näemme loppuvuoden ja ensi kevään aikana, miten tavoitteemme saavutetaan. Työtä ja toimia tehdään monella saralla.

Haluan kiinnittää huomiota myös amerikkalaisten hyväntekeväisyysorganisaatioiden arvioijan CHARITY NAVIGATOR´n lausuntoon Rotarysäätiöstä: säätiömme sai viime reittauksessa täydet 100 pistettä! Lue lisää asiasta TÄSTÄ LINKISTÄ!

Piirin asiaa

PIIRIKOKOUS JA SÄÄTIÖKOULUTUS, NUORISOVAIHTO-ASIAMIEHET

Huomioikaa 15.10.2016 tapahtuva piirikokous, säätiökoulutus sekä nuorisovaihtoasiamiesten koulutus Oulussa / Radisson Blu´ssa.
Piirikokouksessa hyväksytään rotarypiirimme 30.6.2016 päättyneen tilikauden toimintakertomus ja tilinpäätös. Virallinen kutsu on lähetetty syyskuussa klubien presidenteille. Linkki tilaisuuden ohjelmaan ym. aineistoon ohessa TÄSTÄ LINKISTÄ.
Tilaisuudessa on säätiökoulutusta, johon osallistuminen on välttämätöntä, jos klubinne hakee piiriapurahaa.

Nuorisovaihtoasiamiehillä on rinnasteinen koulutus alkaen klo 9.00 ja siihen osallistuminen on samoin välttämätöntä, jos klubinne on mukana nuorisovaihdossa.
PHF-tunnustukset jaetaan koulutusosuuden päätyttyä ennen lounasta.
RLI / ROTARY LEADERSHIP INSTITUTE

RLI on kaikille rotareille erinomainen väline tutustua Rotaryn maailmaan. Piiri järjestää koulutustilaisuudet sekä Oulussa että Ylivieskassa. Koulutusohjelmassa käydään läpi toimintamme reunasta reunaan. Koulutuksen voi käydä läpi yhtenä talvikautena tai useammassa erässä.
Tule tutustumaan rotarymaailmaan! RLI-koulutus käynnistyy marraskuussa, ks. oheinen kutsu ilmoittautumislomakkeineen JOKA LÖYTYY TÄSTÄ.

 
KAUDEN 2019-2020 PIIRIKUVERNÖÖRIN HAKU

Kauden 2019–2020 piirikuvernöörin haku käynnistyy lokakuussa ja hakuaika päättyy 31.12.2016. Hakuohjeet / -lomake ohessa. Nyt kaikki pohtimaan kandidaatteja sekä tekemään esityksiä! LOMAKE TÄSTÄ.

 
MY ROTARY / ROTARY CLUB CENTRAL

Uuden kauden ollessa vauhdissa klubit voivat täydentää tietojaan: laittaa tavoitteita ja merkitä toteutumia. Sitä voi tehdä pitkin vuotta. Mm. RI:n presidentin kunniamaininta perustuu My Rotaryn tietoihin.
ALUMNIT - VOIMAVARA JÄSENHANKINNASSA

Alumnit ovat jäsenhankinnassa vajaasti hyödynnetty ryhmä, alumneilla tarkoitetaan Rotaryn eri ohjelmiin osallistuneita henkilöitä. Heistä useat voivat olla kiinnostuneita liittymään klubiisi – ota yhteyttä. Ks. Heino Holapan laatimat kirjoitukset syyskuun kk-kirjeessä sekä oheinen kirjoitus KLIKKAA TÄSTÄ LINKISTÄ!

 
KLUBIEN MAKSUT

Lokakuussa erääntyvät Suomen Rotaryn ja piirin jäsenmaksun ensimmäiset erät. Muistakaahan suorittaa laskut ohjeen mukaan.
 
Huom! tärkeää, että klubin jäsentiedot ovat ajan tasalla, jotta laskut tulevat oikein.

Nyt laskutetaan Global Grant –projektimme käteismaksuosuus 7 € / jäsen. Vastaavasti Suomen Rotary ei laskuta lääkäripankin maksua 5 € / jäsen. Seuraamme, miten lääkäripankin tilanne kehittyy.
RYLA

Nyt on aika suunnitella kevään RYLA koulutuksia! Ota yhteyttä piirin RYLA toimikunnan jäseniin, voit tulla myös keskustelemaan RYLA:sta Oulun piirikokouksessa 15.10.2016.
DGE Martti Matikainen, Ylivieska, 0400 681857
Lassi Myllykoski, Pietari Brahe
Tuulikki Huusko, Kuhmo
Nuorisopalvelu, PDG Tarja Repo, Haapavesi, 0400 586826

Atlanta

Rotary International Convention on ensi vuonna Atlantassa USA:ssa 10.–14.6.2017.

Lähdetään porukalla ja samalla voimme tutustua vaikka kahteen USA:n osavaltioon Georgiaan ja Floridaan! Ohessa Oulun Matkatoimiston pakettimatkatarjous kahtena vaihtoehtona TÄSTÄ LINKKIIN.

Tarjolla on erilaisia matkatoimiston valmismatkoja. Jos nämä eivät sovi suunnitelmiin, niin tarjontaa kyllä on, esim. ebookers´n kautta löytyy vielä matkoja hyvin.
Huomioikaa että edullisempi rekisteröinti päättyy jo 15.12.2016.
Lisätietoja DGE Martti 0400 681857, martti.matikainen@palvelukoti.com
 
YSTÄVYYSMATKA ATLANTAN KONVENTION YHTEYDESSÄ

Ks. PDG Virpi Honkalan ilmoitus ystävyysmatkan mahdollisuudesta Atlantan konvention yhteydessä.
(KLIKKAA LISÄTIETOJA TÄSTÄ)

Tapahtumia

TAPAHTUMAKALENTERI

Alkaneen rotaryvuoden tapahtumakalenteri ohessa
(LINKKI KALENTERIIN).
Kun Teillä on AG-alueilla / klubeissa tapahtumia tms., ilmoittakaa niistä kuvernöörille / Teemu Haapalalle – lisätään kalenteriin ja piirin sivuille. Halutessanne viestinne piirin avoimille Facebook-sivuille lähettäkää aineisto Topi Tauniharjulle (topi@addmedio.fi). Linkki ko. sivuille on piirin internet-sivujen etusivulla.
 
SININEN JA VALKOINEN -KONSERTTI

Oulun klubi / Erkki Koskela järjesti 24.9.2016 Oulun Madetojan salissa Sininen ja valkoinen –konsertin, jossa esiintyivät Ynnin Mieslaulajien ja muiden kuorojen säestämänä Jukka Kuoppamäki. Ohessa Erkin kirjoitus KLIKKAA TÄSTÄ.
ROTARY LOVES MUSEUM

Merikosken Rotaryklubi / Jonna-Marleena Härön järjestämä Rotary loves museum –sarja jatkuu Oulussa ti 18.10. klo 17.00 – 19.00 Pohjois-Pohjanmaan museossa sekä ti 22.11.2016 klo 17.00 – 19.00 Tiedekeskus Tietomaassa. Kaikki mukaan!
ROTARYLENTOPALLOA RAAHESSA

Rotarylentopallon SM-turnaus pelataan Raahessa 29.–30.10.2016. Lisätietoja Esa Muuruvirta, esa.muuruvirta@kotinet.com
PIKKUJOULUMATKALLE MURMANSKIIN

Ivalon klubi järjestää matkan Murmanskiin pe – su 18. – 20.11.2016 KATSO TÄSTÄ LINKKI.  Lisätietoa Tapani Kukkola, info@kukkolanbussit.com, puh. 0400 696 678
 

Muuta

KUVERNÖÖRIN VIERAILUT JATKUVAT LOKAKUUSSA

Kuvernööri on kiertänyt syyskuussa 12 klubia Ivalon ja Ylivieskan välillä, kierros jatkuu. On ollut mielenkiintoista nähdä moninaista rotarytoimintaa, kiitokset käyntimahdollisuuksista! (kuvia Sodankylän, Rovaniemi Napapiirin, Ylivieska Jokivarren ja Kalajoen kokouksista). Ylivieska Jokivarsi täytti 35 v.
Tämän ohella kuvernööri osallistui pohjoismaisena edustajana Norjan pohjoisimman piirin 2275 piirikonferenssiin Lofoottien Harstad´ssa 16.–18.9.2016. Saamme sieltä vastavuoroisesti huhtikuussa Rovaniemelle vieraaksemme DG Helge Schjölberg´n Torild vaimoineen.
Lokakuulla matkat suuntautuvat Oulaisiin 3.10., Tornioon 11.10., Ylivieskaan 13.10., Rovaniemelle 18.10., Taivalkoskelle 19.10., Pudasjärvelle 20.10. ja Tuiran klubiin 21.10. Oulu International on vuorossa 24.10., Pyhäjärvi 27.10. ja Haapajärvi 31.10.  

Lokakuun alussa kuvernööri osallistuu Tukholman Arlandassa 5.-9.10.2016 Rotarysäätiöseminaariin sekä Rotary Instituuttiin.

Marraskuun ohjelmassa ovat Haapavesi 1.11., Nivala 2.11., Kuusamo 4.11., Kajaani 8.11., Oulunsalo Siivet 11.11., Muhos 14.11., Pietari Brahe 15.11., Oulun Tulli 17.11., Meri-Kemi 18.11., Merikoski 21.11., Oulu Eteläinen 22.11. ja klubeista viimeisenä Oulu 24.11. Tämän lisäksi kuvernööri vierailee Rotaract´n kokouksessa 24.11. sekä Interact´n kokouksessa 18.1.2017.
 
ROTARYDOLLARI

Lokakuun Rotarydollarin kurssi on 0,90 €.

Kuukausittainen vaihtokurssi on aina löydettävissä linkistä:
Rotary-Rates
 
POLIO-TILANNE 30.9.2016

Syyskuussa ei ollut yhtään uutta polioon sairastumista. Tänä vuonna poliotapauksia on ollut yhteensä 26. Niistä 9 oli Afganistanissa (viimeinen varmistettu sairastuminen 11. elokuuta), 14 Pakistanissa (viimeinen 27. heinäkuuta) ja 3 Nigeriassa (viimeinen 6. elokuuta). Rokotteesta peräisin oleva virus on sairastuttanut 3 lasta Laosissa, mutta viimeinen varmistettu tapaus oli jo 11.1.2016.
Riski sairastua rokotteesta lisääntyy, jos väestön rokotusaste on alhainen. Tämän takia pitää koko ajan huolehtia riittävästä rokotuskattavuudesta.

IPDG Juha
Teemme yhdessä hyvän vuoden!


 
Terveisin veli DG Jorma

DG 2016-17 RID 1400
Suomi Finland


 
Copyright © 2016 Rotary Internationalin Rotarypiiri 1400 ry
Kaikki oikeudet pidätetään.
Poistu tältä postituslistalta!

Email Marketing Powered by Mailchimp
DG Jorma Kinnunen
+358 40 5050 508

Ketokatu 21
FI-90140 Oulu,
Finland


jorma.kinnunen(ät)
dnainternet.net