Copy
Uitnodiging inspiratiebijeenkomst | Midden-Limburg
Bekijk deze mailing in uw browser

 
Uitnodiging     
                     

Inspiratiebijeenkomst
 

De Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL) en Spirato organiseren minimaal twee maal per jaar  een inspiratiebijeenkomst. Op een inspiratiebijeenkomst inspireren actieve burgers elkaar die bezig zijn met een initiatief.
     
 12 oktober: Midden-Limburg

Wijkgebouw Keenterhart
St. Jozefskerkplein 3, 6006 ZH Weert 20:15-22.00 uur
 
 
Op de inspiratiebijeenkomst “inspiratie uit de regio” zullen verschillende initiatieven en ondersteunende partijen uit de regio u prikkelen, stimuleren, opwarmen, aansporen en informeren over de projecten waar zij ervaring mee op hebben gedaan. Ditmaal in Weert waarbij de regio Midden-Limburg wordt uitgelicht.

Laat u verrassen door het enthousiasme, de kundigheid en ervaring waarmee deze initiatieven en organisaties hun projecten aan u presenteren. Voorafgaand aan de inspiratiebijeenkomst vinden de ALV's van de VKKL en Spirato plaats.

 
Tijdspad
 
19.00 - 20.00 uur  |  ALV VKKL en Spirato
20.00 uur  | Inloop inspiratiebijeenkomst
20.15 uur  |  Opening door Ben van Essen (voorzitter VKKL) en Jan Ploumen (Beleidsadviseur, afdeling Onderwijs Cultuur Sport en Welzijn)
20.30 uur  | Start informatiemarkt. Zie onderstaand het programma.
22.00 uur  |  Afsluiting en borrel.
Programma

Financiering van Initiatieven

Over de mogelijkheid om je initiatief te financieren naast de mogelijkheid die gemeenten bieden. Aanwezige partij(en) en/of personen zijn:

Jan Levels Fondsenwerving 

Ons dorp, onze school

(basis-)Scholen hebben een belangrijke rol in een kleine kern. Hoe behouden en verstevigen we deze rol en wat als de school dreigt te sluiten? Aanwezige partijen en/of personen zijn:

Jan Jenneskens, voormalig bestuurder Dynamiek Scholengroep. Huidig directeur van een school voor voortgezet onderwijs

Groen in de wijk

Wat is er nou heerlijker dan lekker buiten in de natuur zijn en genieten? Ga met elkaar in gesprek over groeninitiatieven in de wijk! Aanwezige partij(en) en/of personen:

Bewoners gingen zelf aan de slag bij het opknappen van het Luuëkerpark in Weert. Bas Meijboom en Simone de Back vertellen u er graag over.Wij zijn dé stichting die uw landschapsdromen laat uitkomen. Door mensen te stimuleren met ons landschap aan de slag te gaan. Maar vooral ook door ideeën, initiatieven, partijen en geldstromen bij elkaar te brengen.  
 

Veiligheid, wel zo sociaal!
 Veiligheid wordt vaak gezien als een taak van gemeenten en Politie. Maar wat kun je nou zelf doen aan veiligheid in de wijk? Buurtpreventie-apps zijn de laatste tijd erg in opkomst. Denk aan Whatsapp en Nextdoor. Aanwezige partij(en) en/of personen zijn:

Bewoners in Weert-Zuid zijn zelf aan de slag gegaan met een Buurtpreventie-app. Claudia Schepens is vrijwillige coördinator van dit project en vertelt u er graag over. WhatsApp Buurtpreventie Nederland en België (Wabp) is gestart in 2015. Het is een website waarop alle WhatsApp Buurtpreventiegroepen in Nederland en België zich aan kunnen melden en daardoor ook zichtbaar worden voor iedereen. Ook helpt de website startende groepen, beheerders en leden op weg met de eerste stappen op het WhatsApp Buurtpreventie pad.

Het zal u een zorg wezen!

De participatiesamenleving van Nederland is inmiddels helemaal een feit. Maar hoe kun je bijdragen aan het vormgeven van zorg in je eigen dorp, wijk of kern? Aanwezige partij(en) en/of personen zijn:

'Fatima aan Zet' is de wijkonderneming van de wijk Fatima in Weert. Onderdeel van deze wijkonderneming is een open inloop voor mensen die behoefte hebben aan ontmoeting. Hans Marechal is vrijwillig kwartiermaker van 'Fatima aan Zet' en vertelt u hier graag meer over.Het Knooppunt 'Zorgen voor Elkaar Limburg' wil eraan bijdragen dat de zorgcollectieven in de Limburgse dorpen en wijken zelfstandig zorg kunnen leveren door het bieden van praktische ondersteuning, kennisdeling en belangenbehartiging voor de realisatie en verdere ontwikkeling van een zorgcollectief. Kom 'oppe Koffie' en ga in gesprek.  

Buurthuizen en gemeenschapsaccommodaties: zelf de broek ophouden  


Veel gemeenschapsaccomodaties zijn tegenwoordig in beheer van bewonersgroepen en stichtingen. Maar daar kunnen ze best wat hulp bij gebruiken. Aanwezige partij(en) en/of personen zijn: 


Spirato is het steunpunt voor gemeenschapsaccommodaties in Limburg. Limburg telt bijna 300 gemeenschapshuizen. Jong en oud kent het begrip "gemeenschapshuis". Méér dan ooit speelt het gemeenschapshuis als bindmiddel een centrale rol in dorp of wijk. Ga met Spirato in gesprek om te zien hoe uw gemeenschapsaccommodatie gezond wordt en blijft. 
 
Aanmelden

Als u zich nog niet had aangemeld kunt u dat doen via de onderstaande button:
MELD U AAN!
Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door:
Afbeeldingsresultaat voor provincie limburg transparant    


This email was sent to j.relouw@synthese.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
VKKL · Berikstraat 11a · Buggenum, Limburg 6082 AM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp