Copy
Voimaannuttava synnytys -sivuston Terhi ilahduttaa raskaus ja synnytys aiheisella joulukalenterilla.
View this email in your browser

Joulukalenteri ~ 13.12.


"Jos keskityt synnyttäessä intensiivisesti vain yhteen asiaan, ohitat varmasti jonkun muun tärkeän asian. Esimerkiksi jos keskityt vain seuraamaan sydänäänikäyrää, et välttämättä huomaa rakastavaa katsetta puolisosi silmissä; jos olet kivun pelon hallitsema, saatat sivuuttaa sen, että kehosi yrittää kertoa asennon vaihtamisen tarpeesta."
- Pam England / Birthing from within
 
Guasha-lastat edullisesti: www.guashashop.com
Hierontaan kasvisöljyjä esim. Primaweran verkkokaupasta Ruusupuusta
Synnytys-, doula- tai kätilökassi tavaroille Voimaannuttava synnytys verkkokaupasta
"Yhteisen kielen puuttuminen on tavallisimpia haasteita hoitotyössä maahanmuuttajien kanssa. Viestinnässä sanat ovat kuitenkin pieni osa vuorovaikutusta. Sanaton ilmaisu kuten ilmeet ja eleet, äänenpainot, kasvoilta paljastuvat tunteet, tilankäyttö, ym. vaikuttavat hyvin paljon. Aina tulkkia ei ole käytettävissä, jolloin selkokielen käyttäminen, muut viestintätavat, luovuus ja välillä huumorikin auttavat."

Pätkä on kirjoittamastani Kätilöiden työkirjasta, jossa yhtenä aiheena on maahanmuuttajat kätilön asiakkaana/potilaana. Työkirja on luettavissa ja ostettavissa toivottavasti ensi kevään aikana.

 
Synnytystarina jatkuu...

"Kello 19 saapui lääkäri. Hän suoritti tutkimuksen ja kertoi, että synnytys on ´hyvässä menossa´. Kohdun suu oli auki 3-4sm. Matin muistilistan mukaan supistukset esiintyivät kolmen minuutin väliajoin ja pisimmillään ne kestivät (hyvänen aika) yli minuutin."
~~~
Leena Valvanteen (lääninkätilö, valtiot. maist.) kirjoittaman Maijan ja Matin synnytyskoulu -kirjan "Maijan synnytystarina" jatkuu päivittäin jokaisessa joulukalenterin "luukussa" aina jouluaattoon asti. Kirja on vuodelta 1968.
Share
Tweet
Forward
+1
Pin
Verkkokauppaan tästä
www.voimaannuttavasynnytys.fi
Copyright © 2015 Voimaannuttava synnytys & Terhi Nummi, All rights reserved.


Our mailing address is:
terhinummi@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list